CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cadouri Potrivite Pentru Copii Cu Autism - Indiferent De Vârstă

Actualizat: 24 April, 2024 | Rating:

🎁 Dacă să alegi cadouri potrivite copiilor poate fi în general o sarcină dificilă, atunci când vrei să îi dăruiești un cadou util unui copil cu autism, va trebui să ții cont de criterii diferite.

Cadouri potrivite pentru copii cu autism - indiferent de vârstă

Dacă să alegi cadouri potrivite copiilor poate fi în general o sarcină dificilă, atunci când vrei să îi dăruiești un cadou util unui copil cu autism, va trebui să ții cont de criterii diferite. Copiii cu autism a deseori interese puternice pentru anumite domenii, iar dezvoltarea lor este diferită comparativ cu a altor copii de aceeași vârstă.

Dacă întrebi un părinte, pentru copiii cu autism cel mai frumos cadou este timpul de calitate petrecut alături de ei.

Necesitând o atenție specială, împreună cu elementul imprevizibil, copiii diagnosticați în spectrul autismului au o personalitate aparte, așa că părinții aleg să petreacă mult timp în preajma lor. De aceea, cadourile sunt adaptate conform pasiunilor pe care le manifestă. Există însă câteva categorii de jucării și materialele ajutătoare potrivite pentru cei mai mulți dintre ei:

- Cadouri de relaxare, de liniștire Nu puțini copii cu autism au dificultăți în gestionarea emoțiilor, iar reacțiile sunt uneori copleșitoare - schimbarea spațiului, prezența unei persoane noi, o mică dezamăgire pe care o resimt la un eșec. Mulți copii au un refugiu, fie un loc din casă, fie o jucărie, dar eventual acest refugiu funcționează până la o anumită vârstă. Pentru unii copii cu autism, o pernă, o jucărie de pluș, o pătură - poate reprezenta un element de liniștire, până în adolescență.

Un articol care îl liniștește este perfect pentru călătorii, vacanțe, vizita la medic: jucării senzoriale, o lampă în formă atipică și/sau cu lumini interesante. În aceeași categorie putem adăuga și jucăriile cauză-efect, care prezintă avantajul de a le atrage atenția și inclusiv să îi liniștească în momente grele.

Recomandari de jucarii pentru copii cu autism de 3-4 ani

- Cărți Rimele și repetițiile pot deveni rapid preferatele unui copil cu autism și nu este o surpriză că adoră să răsfoiască toate cărțile pe care le are. Mulți vor învăța literele, culorile, lunile anului, mult mai repede decât un copil care funcționează normal, însă modalitatea de învățare va fi diferită. Alege cărțile conform evoluției lui și nu prin prisma vârstei. 

- Jucării de construcție: LEGO, puzzle Este recunoscut faptul că mintea copiilor cu autism funcționează diferit, dar miraculos: pot fi constructori iscusiți și pot avea o capacitate impresionantă de rezolvare a puzzle-urilor. Aceste înclinații trebuie identificate și încurajate, întrucât pot deveni specializarea unui astfel de copil -există numeroși autiști printre programatori și persoane în echipe de creație jocuri video etc.

- Jocuri video, tabletă, gadget-uri diverse Jocurile video pot reprezenta una dintre ocupațiile în care se relaxează complet, așa că poți fie alege un joc, fie să investești într-o tabletă sau alt gadget, pentru care a manifestat interes.

- Locuri de joacă gonflabile, saltele pentru sărituri Pentru că preferă să se joace singuri, iar prezența altor copii le-ar putea perturba echilibrul, poți să optezi pentru un loc de joacă, ce poate fi instalat rapid, în curte sau chiar în living, pentru exersarea și îmbunătățirea abilităților motorii, de coordonare și de orientare.
 

Recomandari de carti pentru parintii cu copii speciali

Lasă-mă să-ţi aud glasul este povestea unei mame care a luptat şi a învins autismul. O carte memorabilă pe cât de precis documentată pe atât de bine scrisă.