CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei Cadouri Pentru Tăierea Moțului

Actualizat: 18 March, 2024 | Rating:

🎁 Momentul în care puiul nostru sau cineva drag din familie împlinește un an este cu adevărat special. Asta pentru că din bebeluș începe să se transforme într-un copil la care poți vedea cu ușurință personalitate, comportamente sau atitudini ce îl vor călăuzi în viață. Iar vârsta este minunată și din punct de vedere al cadourilor pe care le poți face, pentru că acum cei mici sunt interesați de o mulțime de lucruri. Forme, sunete, culori, animale. Toate pot fi cadourile perfecte.

Jucării pentru bebeluși

Tăierea moțului la 1 an este una dintre practicile des întâlnite la români, o tradiție importantă păstrată de mulți ani și un moment de bucurie pentru toată familia. Este un obicei ce se ține în aproape toate colțurile țării, mai ales in Muntenia, Oltenia și Moldova, fiind însă la bază un obicei păgân care nu are legătură cu creștinismul. Deci, dacă ești invitat la un astfel de eveniment poți aduce de la obiecte muzicale, până la creioane de jucărie, tablete grafice. În general lucruri mari pe care copilul de 1 an nu le poate înghiți. Jucăriile se clasifică în funcție de sexul și vârsta copilului, lucruri ce trebuie să le ai în vedere.

Bijuterii pentru bebeluși

A trecut deja primul an de viață al bebelușului, așa că e timpul pentru petrecere. Aceasta este și una din cele mai bune ocazii de a organiza o petrecere, de a primi cadouri și de a te bucura alături de cei dragi de începutul unei noi etape. Și dacă vorbim despre cadouri, atunci una din cele mai la îndemână alegeri ar fi o bijuterie pentru bebeluși. De ce ar putea fi o idee bună? Este un cadou ce durează în timp, este un simbol care va fi mereu asociat cu persoana care îl oferă, așa că va fi unul extrem de apreciat. Pe piață sunt o mulțime de modele, potrivite pentru toate gusturile și bugetele disponibile.

Hăinuțe pentru bebe

Cu ocazia tăierii moțului, cel mai potrivit cadou pe care ai putea să-l duci fericiților părinți ar fi hăinuțe pentru copilaș. Dacă îți este dificil să le alegi, iată câteva criterii pe care le poți urmări pentru a fi sigur că duci un cadou util. Materialul hainelor trebuie să fie unul înalt calitativ, un bumbac foarte bun și plăcut la atingere, astfel vei ști că nu va provoca iritații sau răni nedorite pe pielea copilului. Alege body-uri sau pantaloni comozi de casă, acestea fiind cele mai folosite și importante articole din garderoba copiilor. Desigur, nimeni nu contestă faptul ca este adorabil să îmbraci copilașii în costume întregi cu multe piese, însă de cele mai multe ori părinții vor alege haine simple, de zi cu zi, în care copilul va putea să se joace liber.

Obiecte utile unui bebeluș

Bebelușul este o ființă de o inocență extraordinară. Nu va mai fi niciodată atât de inocent și de dependent de alte persoane, în general de mama sa ca acum. Are nevoie de cea mai mare grijă și protecție, dar mai ales de afecțiune. Mama este cea care va petrece cel mai mult timp cu el și de ea se va atașa cel mai mult. Dacă ai o prietenă sau o rudă proaspăt mămică știi deja cât de greu îi este să țină și o casă, să aibă grijă și de un bebeluș care este dependent de ea în orice privință. Probabil că vrei să o ajuți cu ceva, dar nu știi cu ce. Dacă nu îi poți da timp, oferă-i obiecte utile unui bebeluș.

Triciclete copii

Cea mai frumoasă perioadă a vieții de care toți ne amintim cu drag, este copilăria. Probabil vrei ca al tău copil să aibă de toate și nimic să nu-i lipsească. Și pentru că cea mai mare distracție se desfășoară în aer liber, ai putea să-i achiziționezi o tricicletă pentru copii deoarece aceasta va aduce un mare plus în viața amândurora, pe tine te va ajuta să-l transporți mai ușor, iar prichindelul tău se va bucura de plimbare, explorând cu interes totul în jur. Sunt ideale pentru cei mici deoarece reprezintă un risc scăzut de accidente, îi dezvoltă funcțiile locomotorii și multe alte abilități.

Întrebări frecvente
Ce cadouri îi poți face unei fetițe cu ocazia tăierii moțului?

În momentul sărbătoririi tăierii moțului, fetițele sunt deja active și foarte atente la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Este foarte ușor să încânți o fetiță cu o păpușică sau cu o rochiță minunată.

Ce cadouri îi poți face unui băiețel cu ocazia tăierii moțului?

Întrucât tăierea moțului se face odată cu împlinirea vârstei de un an, te poți orienta către un puzzle de lemn sau o mașinuță cu lumini pentru a-l încânta pe cel mic. Bineînțeles că nici articolele vestimentare nu sunt excluse.

Ce cărți sunt recomandate pentru copiii de 1 an, cu ocazia tăierii moțului?

Copilașii de un an experimentează foarte mult. De cele mai multe ori aceștia bagă jucăriile în gură. Din acest motiv este important ca orice carte oferită cadou să fie cartonată și cu paginile foarte groase astfel încât să fie mai rezistente la umezeală.