CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cărți Cu Povești Scurte, în Limba Română, De Adormit Copii De 0-2 Ani

Actualizat: 27 March, 2024 | Rating:

🎁 Ce fel de cărți sunt potrivite pentru perioada 0-2 ani? sau Care sunt avantajele creării obiceiului de a citi încă din primele luni de viață? Vezi recomandarile noastre, in tendinte actuale:

Cărți cu povești scurte, în limba română, de adormit copii de 0-2 ani

Vestea că vei deveni părinte este minunată: băiețel sau fetiță, noul membru al familiei va schimba viețile tuturor. La pachet cu bucuria neprețuită vine și responsabilitate; mai întâi de a-l îngriji corespunzător în fiecare etapă, de a-l proteja constant și de a-l educa bine.

De aceea, poți integra cititul în viața copilului încă din perioada intrauterină, iar activitatea poate deveni din ce în ce mai serioasă din primele luni de viață. Este recunoscut faptul că bebelușii cu care părinții vorbesc mult, pe tot parcursul zilei încep să vorbească fie mai repede, fie vorbesc corect la scurt timp după ce învață să vorbească, dar au totodată abilitățile de comunicare dezvoltate.

Ce fel de cărți sunt potrivite pentru perioada 0-2 ani?

Bineînțeles că îi poți citi copilului orice poveste, însă atenția lui nu este ca cea a unui copil de 3-4 ani, așa că merită să cumperi câteva cărți cu povești scurte, în limba română. Iată câteva sfaturi de achiziție: - cumpără mai multe cărți cu povești scurte, le vei folosi câțiva ani de la achiziție;
- optează pentru povești ilustrate cu desene cu animale, obiecte colorate;
- alege câteva cărți tactile - cei mici adoră să verifice materialele din care sunt realizate toate jucăriile.

Cel mai pertinent argument pentru a cumpăra cărțile pentru copiii de 0-2 ani sunt concepute pentru a-i stimula vizual pe cei mic, fiind create corespunzător - în culori vii, format/design potrivit pentru ca micuțul să le atingă (colțuri rotunjite, pagini cartonate, groase, extrem de rezistente).

Avantajele creării obiceiului de a citi încă din primele luni de viață:

- Cititul reprezintă prilejul perfect de conectare dintre părinte și copil; - Chiar dacă în mod conștient copilul nu își va aminti de serile de lectură, obiceiul va rămâne cu el; - Sporirea capacității cognitive și insuflarea noțiunilor de inteligență emoțională.

Tonalitatea vocii în timpul, cuvintele variate citite bebelușului, imaginile colorate pe care le vede - toate acestea reprezintă primii pași pentru evoluția optimă a unui copil.

Ca si rezumat,

- Eric Carle Seria Connie - sunt educative, unele mai lungi si cu tematica mai serioasa, ex: Conni nu sta de vorba cu necunoscuti
- Seria Lama Lama - rime frumoase si scurte cu o tematică anume
- Seria Povestirile Mele Montessori  - sunt povești scurte din viata practica cu 2 surori
- Bob Bampton 
- Seria cu Ursuletul Bruno - sunt scurte si mici, merg bine si in calatorii. 

Spor la citit sa aveti!