CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei De Depozitare Si Organizare Cărți Pentru Camera Bebelușului

Actualizat: 24 April, 2024 | Rating:

🎁 Chiar dacă nu este un cititor în adevăratul sens al cuvântului, este important ca bebelușul să aibă contact cu cărțile cât mai devreme. Vezi aceste idei de depozitare cu rafturi pentru primele cărți pentru copii, mini biblioteci sau organizator pentru carti.

Idei de depozitare si organizare cărți pentru camera bebelușului

Când vine vorba despre educația copilului, îți dorești ca micuțul să aibă acces cât mai devreme la toate resursele pentru dezvoltarea armonioasă. Dacă ne referim la cărți, cel mai probabil deja ai adunat numeroase cărți, fie primite de la apropiați, fie achiziționate de tine, încă dinainte de naștere. Și chiar dacă nu este un cititor în adevăratul sens al cuvântului, este important ca micuțul să aibă contact cu cărțile cât mai devreme, să creați împreună obiceiul cititului, fie în timpul zilei, fie seara înainte de somn.

Chiar dacă nu este un cititor în adevăratul sens al cuvântului, este important ca bebelușul să aibă contact cu cărțile cât mai devreme. 

Ce cărți sunt recomandate copiilor de până la 3 ani? Bineînțeles că nu îi vei cumpăra cărți ce îi vor fi utile atunci când deja știe să citească, așa că te vei orienta către cărțile senzoriale, cele cu imagini mari, cele interactive și cele cu sunete. Pe măsură ce copilul crește, îi vei putea amenaja camera corespunzător - cu birou, bibliotecă sau rafturi montate în perete. Însă până ce sosește această etapă, va trebui să alegi o variantă de organizare optimă.

 

Cum este recomandat să depozitezi cărțile în camera copilului?

Ca și în cazul altor piese de mobilier din camera copilului, și pentru mobilierul de depozitare cărți va trebui să găsești cea mai sigură opțiune, astfel încât micuțul să nu se lovească. Totodată, este preferabil să alegi un model la care cel mic are acces rapid și facil. Așadar, raftul perfect este realizat din materiale sigure și este proiectat astfel încât copilul să poată să se joace cu cărțile și alte obiecte depozitate aici. Un exemplu de model sigur de utilizat, chiar și de către cei mici sunt rafturile din pânză, montate pe cadru din lemn.

Descriere rafturi:
- cadrul este realizat din lemn;
- compartimentarea pe rafturi confecționate din material textil (2,3,4) permite accesarea rapidă la cărțile depozitate;
- montajul facil, instrucțiunile de asamblare fiind descrise pas cu pas;
- greutatea totală este redusă, fiind ușor de transportat dintr-o parte în alta a camerei sau dintr-o încăpere în alta.

Recomandări de mici biblioteci pentru camera bebelușului: