CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jocuri Interactive Pentru întreaga Familie, Inclusiv Copii 3+ani

Actualizat: 18 March, 2024 | Rating:

🎁 Alege jocurile interactive, cu povești sau cu întrebări și răspunsuri. Încă de la vârste foarte mici, copiii învață și absorb tot ce le arăți. Încearcă să îl implici cât mai devreme!

Jocuri interactive pentru întreaga familie, inclusiv copii 3+ani

Copiii învață prin joc - este un fapt bine cunoscut și categoric demonstrat prin numeroase studii. Dar cum te poți apropia de copilul tău, asigurându-i o dezvoltare armonioasă atât emoțională, cât și intelectuală? În această privință, jocurile în familie te vor ajuta să legi o relație strânsă de prietenie cu copilul tău, mai presus de cea strict parentală, astfel că acesta se va deschide față de tine și va învăța cum să își gestioneze emoțiile de la o vârstă fragedă.

Comunicarea este cel mai important factor în alcătuirea unei familii nu doar unite, ci și una care conferă încredere copilului, constituind un real sprijin indiferent de situație. Dar cum putem vorbi unii cu ceilalți într-o atmosferă calmă în care atenția este concentrată pe afecțiune, și nu încordată, tensionată și de-a dreptul neprielnică? Jocurile de familie reprezintă o metodă eficientă de a înțelege mai bine dinamica familiei și de a vedea și accepta punctele de vedere distincte pe care le are fiecare membru.

Jocuri amuzante, adevar sau provocare pentru cupluri sau alaturi de gasca de prieteni: 

În funcție de vârsta copilului tău, există o gamă variată de jocuri pe care le poți achiziționa, chiar de vârsta fragedă de 3 ani, atunci când acesta începe să perceapă mai multe lucruri privind obiceiurile familiei și despre lumea înconjurătoare.

Jocurile precum cele care prezintă multiple cartonașe cu întrebări nu sunt doar extrem de distractive, ci și foarte ușor de jucat, în orice împrejurare: acasa, in masina, in vacante. Astfel, fie că vă aflați în drum spre grădiniță sau spre școală, fie că ați plecat într-o vacanță sau într-o drumeție, sau chiar dacă sunteți acasă și nu aveți idee cum să vă petreceți timpul într-un mod amuzant și constructiv, jocurile de familie sunt o activitate interactivă pe care o puteți practica absolut oriunde. Aceste jocuri cu cartonașe pot aborda numeroase teme, de la cele axate pe dezvoltarea individuală (care se bazează pe o exprimare mai bună a trăirilor și emoțiilor în diverse situații, alături de felul în care trebuie înțelese și acceptate anumite contexte), până la cele care se referă la dinamica familiei și la o comunicare mai bună între membrii acesteia.

Jocuri pentru a ne cunoaste mai bine emotiile si sentimentele, pentru copii si parinti:

Așadar, jocurile sunt o modalitate mai mult decât plăcută prin care petreceți mai mult timp de calitate în familie și cu ajutorul cărora copilul se simte mai confortabil să își împărtășească punctul de vedere în orice situație și să comunice deschis orice simte. O bună comunicarea reprezintă unul dintre cele mai importante elemente în formarea încrederii între membrii familiiei și a dezvoltării individuale, alături de interacțiunile cu oamenii din jur.

Jocuri interactive pentru familie, foarte distractive, toata lumea va rade cu lacrimi: