CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jocuri și Jucării Pentru A învăța Copilul Cât Este Ceasul

Actualizat: 19 April, 2024 | Rating:

🎁 Cauți jocuri de dezvoltare pentru copii? Descoperă jocurile și jucăriile interesante, care îl vor ajuta pe copilașul tău să învețe cu ușurință ceasul și orele.

Jocuri și jucării pentru a învăța copilul cât este ceasul
Scurtături rapide 🔎

Cele mai iubite jucării - Să învățăm ceasul, din lemn

Vine o vreme, în viața celui mic, când începe să prezintă interes cu privire la ceas și trecerea timpului. Pentru a-i stimula acest interes și a-i veni în ajutor în a învăța mai ușor să recunoască orele și să citească ceasul, îi poți achiziționa jucării de calitate. Există pe piață o gamă largă de astfel de jucării pentru cei mici. Cele mai indicate sunt acele jucării prezentate sub formă de puzzle. Astfel, copilul învață mai ușor deoarece nu poate greși ordinea cifrelor pe ceas. Te poți orienta, de asemenea, către jucării interactive de tip Montessori. În ultima vreme, acestea sunt cele mai căutate de către părinți.

Jocuri Montessori despre Învățat Ceasul și orele

Dacă te-ai decis că vrei să îți crești copilul în spiritul Montessori, atunci trebuie să ai în vedere că și toate jucăriile cu care el intră în contact trebuie să facă parte din aceeași categorie. Când consideri că a venit momentul pentru că cel mic să învețe să citească ceasul, te poți orienta către o jucărie din lemn, ale cărei cifre groase se pot scoate și așeza în spațiile special decupate, astfel încât copilul să învețe mai ușor, căutând să potrivească fiecare cifră cu forma acesteia. Astfel de jocuri de asociere antrenează abilitatea de a observa, pregătesc abilitatea de coordonare mână ochi și lărgesc orizontul cunoașterii.

Să învățăm ceasul, prin joacă, folosind puzzle-uri

Pentru a dezvolta atât abilități motrice, dexteritatea, cât și gândirea logică sau creativitatea, cei mici trebuie stimulați în fiecare zi. De exemplu, poți apela la un puzzle cu piese din lemn pentru învățarea ceasului. Unele dintre aceste jocuri vin însoțite de mai multe activități precum recunoașterea formelor geometrice de bază, înșiruirea lor sub formă de mărgele sau denumirea cifrelor în limba engleză. Jocurile de acest fel sunt complexe, fiind realizate în așa fel încât activitățile să aibă o succesiune și un parcurs cât se poate de logic. De asemenea, copiii pot învăța și operațiuni matematice simple.

Să învățăm ceasul, jocuri în limba engleză, cu exemple viu colorate

Pentru copilașii mai mari, care prezintă un oarecare interes vis-a-vis de limba engleză, poți încerca unul dintre jocurile interactive cu jetoane, care să îl învețe în același timp și să citească ceasul. Aceste jocuri cu jetoane cu povești sunt o bună oportunitate pentru cei mici să învețe lucruri noi. Ei pot privi acele ceasului, iar mai apoi pot citi în engleză cuvintele și numerele care le indică ora. De regulă, aceste seturi includ o cariocă lavabilă care este foarte utilă deoarece, după curățarea planșelor, copiii pot refolosi setul, de mai multe ori. Când carioca se consumă, o poți înlocui cu una pentru flipchart.

Cât este ceasul? Jocuri și jucării pentru copii, cu jetoane interactive

Toți copiii care se apropie de vârsta de patru ani încep să prezinte un oarecare interes cu privire la ceas și la timp și ce reprezintă ele. Astfel, atât pentru a satisface curiozitate, cât și pentru a facilita învățarea te poți orienta către un joc cu jetoane interactive. Aceste jocuri sunt simple și distractive și învață copiii să citească ceasul. Tot ce trebuie să facă este să își aleagă o planșă și să completeze casetele ilustrate de pe ea cu cartonașele potrivite. Aceste jocuri se pot juca și în doi, câștigătorul fiind primul care își completează planșa cu toate cartonașele. Când alegi un astfel de joc ai grijă să aibă inclusă și o cariocă lavabilă.