CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Mașini De Tăiat Iarba - Cadou Pentru Bărbați

Actualizat: 28 March, 2024 | Rating:

🎁 Cauți un cadou original pentru bărbați? Descoperă mașinile de tăiat iarba, care vor deveni un dar minunat și foarte util atât pentru iubit, soț sau tată.

Mașini de tăiat iarba - cadou pentru bărbați

Am selectat 12 masini de tuns iarba (cele mai cumparate modele online ) - cu acumulatori, electrica, manuala sau pe benzina, ce pot fi oferite cadou barbatilor speciali din viata voastra: poate fi tata, socru, bunicul pasionat de gradinarit sau pur si simplu sa fie un cadou de casa noua

Odata cu apropierea sezonului cald, vegetatia explodeaza iar gradina se transforma intr-o adevarata padure tropicala. Incepand cu gardul viu si terminand cu gazonul totul trebuie aranjat, iar acest lucru se poate face foarte usor utilizand instrumente specifice. Gazonul poate fi amenajat cu ajutorul utilaje speciale.

Masini electrice de tuns gazonul - click pe fiecare model pentru detalii si preturi

Masinile de tuns iarba sunt de mai multe tipuri:

- Masini manuale cu cilindru: Au un pret de achizitie mic si sunt in general utilizate pentru suprafetele mici de teren (in special peluze), acolo unde terenul este plat. Sistemul de taiere este de tip cilindru, lamele rotindu-se pe verticala si sunt actionate prin forta fizica a utilizatorului, fapt ce le face destul de greu de utilizat datorita efortului fizic mare.

- Masinile de tuns iarba electrice: Sunt recomandate pentru suprafate de teren de dimensiune medie. Au un sistem de taiere rotativ (o elice ce se invarte la o turatie mare), sunt usor de manevrat si se pot folosi si pe un teren denivelat. Desi au un pret relativ scazut, dezavantajul acestora este prelungitorul electric folosit pentru alimentare. Acesta poate fi destul de lung daca suprafata de teren lucrata este mare si se poate incurca.

Masini de tuns iarba pe benzina, puternice si performante

-Masini cu actionare pe benzina: Indicate in cazul unor suprafete mari de teren, sunt mai scumpe fata de masinile manuale sau electrice, dar au o autonomie mare, o manevrabilitate superioara (datorita lipsei firului electric de alimentare) si un sac colector incapator. Dezavantajul acestora vine de la costurile de intretinere, deoarece necesita combustibil, revizii, schimb de ulei si de piese.

- Masini de tuns cu acumulatori: Desi au cel mai ridicat pret, sunt cele mai versatile, iar costurile de intretinere sunt foarte mici. Datorita autonomiei, pot fi folosite la prelucrarea suprafetelor mari, iar dupa folosire acumulatorii se vor incarca timp de cateva ore.

Poate cauti o masina de tuns iarba manuala - si ramai astfel mereu in miscare!

Alte criterii importante in alegerea utilajelor pentru gazon:
Un alt factor important de care trebuie tinut seama este puterea motorului. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat performantele vor fi mai ridicate. Un motor puternic inseamna o putere cuprinsa intre 1500 – 1700 de wati pentru o masina electrica, iar pentru o masina pe benzina este nevoie de un minim de 4 CP. Latimea de taiere ideala este situata intre 30 si 70 de centimetri. O masina de tuns cu o latime de taiere mare ajuta utilizatorul sa petreaca mai putin timp pentru cosmetizarea gazonului.

Deoarece gazonul are inaltimi diferite, masina de tuns va trebui sa aiba mai multe optiuni pentru a regla inaltimea de taiere. O masina cu performante medii ar trebui sa aiba optiuni de reglare pe inaltime intre 2 si 8 milimetri. Masina de tuns trebuie sa fie obligatoriu dotata cu un sac colector pentru gazonul taiat. Acesta poate fi din plastic sau material textil, iar unele aparate pot avea optiunea unui kit cu mulcire, ce toaca iarba marunt pentru a fi folosita ca si compost.

Nu vrem sa te mai retinem.. stim ca ai multa treaba de facut :) Nu uita ca poti cumpara aceste masini de tuns la reducere, le poti vedea pe eMag, pe Flanco, Cel sau  - cu trimitere catre categria de masini de tuns - si sa alegi sa le cumperi online, mai rapid, beneficiind de garantie.