Cartea de povesti a unui economist

Cartea de povesti a unui economist de George Akerlof este a sasea carte din Co-Lectia de economie un proiect realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut deOTP Bank - o selectie de carti clasice despre principiile de functionare a economiei. Teoria economica traditionala s-a sprijinit pe un set tacit si clasic de ipoteze de lucru care au modelat felul in care scriu economistii si felul cum justifica ei modelele economice. Pe de alta parte aceste ipoteze au dobandit caracter autonom punandu-si amprenta si asupra felului in care economistii gandesc despre lume. Treptat teoriile au fost puse pe primul loc si in loc sa fie tratate ca termen de comparatie pentru lumea reala s-a ajuns la reducerea lumii la teorie si la judecarea ei in scheme. Eseurile din Cartea de povesti a unui economist sunt cu totul noi prin forma si continut pentru ca incalca tabuurile discursului si teoriei economice si vin cu ipoteze noi de lucru. Toate cele opt eseuri incluse in acest volum opt probe de putere de convingere si viziune sunt o piatra pusa la temelia unei noi discipline numite de Akerlof psiho-socio-antropo-economie. Publicata in 1984 Cartea de povesti a unui economist cuprinde si celebrul studiu Piata de tepe dar si studii despre contractul de munca inteles ca schimb de cadouri despre somaj despre economia castelor sau despre asa-numitele filtre de loialitate.


Produs disponibil pe elefant.ro


Citeste-ne si blogul cu recomandari:


Top 10 Carti de Craciun pentru copii - povesti de iarna, cu Mos Craciun
Top 10 Carti de Craciun pentru copii - povesti de iarna, cu ...

Poveștile de seară și de zi îi poarte pe micuți pe tărâmuri necunoscute, pline de magie și informații extraordi...

Cadouri pentru pasionatii Game of Thrones - carti, jocuri, tricouri, cani, postere, huse iphone, figurine
Cadouri pentru pasionatii Game of Thrones - carti, jocuri, t...

Imposibil sa nu ai prieteni care sa nu urmareasca Game of Thrones si sa nu fie pasionati pana in maduva oaselor de tot ce tin...

Cadouri pentru pasionatii de vin – pretiozitate si rafinament
Cadouri pentru pasionatii de vin – pretiozitate si rafinam...

Vinul nu este doar o bautura alcoolica ci reprezinta si o adevarata poveste pe care, din pacate, putini dintre noi reusesc sa o de...

Magazine recomandate


Felicitari pentru ca ne ajutati in alegerea cadourilor! Inainte stateam o zi intreaga sa ma gandesc oare ce cadou sa cumpar, iar de cand v-am descoperit imi ia maxim 2 minute si fac si comanda online. Good job, echipa CadoLand! Cadouri alese perfect!

Mihaela Popa

Pe CadoLand nu am intalnit doar cadouri bine alese (in functie de pasiuni, varsta si multe alte criterii ajutatoare), ci si o echipa mereu saritoare cu sfaturi despre cadourile ce urma sa le achizitionez online. Am apreciat acest ajutor! Felicitari pentru profesionalism!

Gabi M.

Felicitari pentru ceea ce faceti, pentru cadourile perfect alese si multumesc pentru interactiunea deosebita! CadoLand mi-a oferit inspiratia si suportul de care am avut nevoie in multe situatii urgente. Va multumesc!

Oana P.