Criza de un trilion de dolari

Considerata cea mai grava dupa marele crah din 1929 actuala criza financiara a intrat in faza acuta in septembrie 2008. Fannie Mae si Freddie Mac doua institutii americane de credit ipotecar sustinute de guvernul SUA au fost la un pas de faliment. Banci puternice precum Lehman Brothers si Merrill Lynch s-au prabusit in timp ce Rezerva Federala cauta disperata solutii. Panica a luat amploare si s-a propagat ca un val seismic in intreaga lume din Europa pana in Japonia.Chiar si acum la peste doi ani de la izbucnirea crizei efectele ei inca se fac simtite. Care au fost insa cauzele care au determinat colapsul financiar? Cartea de fata va propune o analiza a ideologiei economice americane din ultimii 40 de ani de la epoca liberal-keynesiana pana la teoria pietei libere apartinand scolii de la Chicago. Morris este convins ca pasii gresiti facuti in timpul administratiilor Nixon Ford si Carter dar si politicile Rezervei Federale au adus Statele Unite in deriva economica au provocat caderea dolarului si declinul sectorului de afaceri american. Totul a culminat cu explozia balonului imobiliar a creditelor ipotecare subprime.Fost bancher si avocat Charles R. Morris este unul dintre cei mai buni analisti financiari ai momentului. Publicata la inceputul anului 2008 cartea de fata este o adevarata profetie a crizei ce urma sa izbucneasca dar si un ghid al celor care vor sa descopere dedesubturile lumii finantelor mondiale.


Produs disponibil pe elefant.ro


Citeste-ne si blogul cu recomandari:


Cadouri pentru doamne - daruri de lux sau simbolice, în tendințe
Cadouri pentru doamne - daruri de lux sau simbolice, in tend...

Cauți un cadou pentru o doamnă deosebita din viața ta? Gasesti pe CadoLand sfaturi utile inainte de achiziție, dar si recomand...

Cele mai apreciate Carti de Povesti pentru copii
Cele mai apreciate Carti de Povesti pentru copii ...

Cititul, cărțile, poveștile, alcătuiesc, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase hobby-uri, care ajută deopotri...

Cărți cadouri pentru bebeluși, prima lor bibliotecă pentru vârsta 0-3 ani
Carti cadouri pentru bebelusi, prima lor biblioteca pentru v...

În primii ani de viață, pentru copil, mediul este nou și fiecare spațiu devine un loc de joacă, în care înv...

Magazine recomandate


Felicitari pentru ca ne ajutati in alegerea cadourilor! Inainte stateam o zi intreaga sa ma gandesc oare ce cadou sa cumpar, iar de cand v-am descoperit imi ia maxim 2 minute si fac si comanda online. Good job, echipa CadoLand! Cadouri alese perfect!

Mihaela Popa

Pe CadoLand nu am intalnit doar cadouri bine alese (in functie de pasiuni, varsta si multe alte criterii ajutatoare), ci si o echipa mereu saritoare cu sfaturi despre cadourile ce urma sa le achizitionez online. Am apreciat acest ajutor! Felicitari pentru profesionalism!

Gabi M.

Felicitari pentru ceea ce faceti, pentru cadourile perfect alese si multumesc pentru interactiunea deosebita! CadoLand mi-a oferit inspiratia si suportul de care am avut nevoie in multe situatii urgente. Va multumesc!

Oana P.