Banii în cuplu și în familie

Tot ceea ce fac impreuna partenerii unui cuplu costa bani de la cumparaturile zilnice la vacante sau la achizitiile mai mari. Alaturi de infidelitate banii reprezinta cel mai des intalnit motiv de declansare a conflictelor in viata de cuplu. Este si motivul pentru care gestionarea lor trebuie facuta cu o atentie cat mai mare fiindca pana la urma banii inseamna planuri oportunitati dar si evolutie deopotriva individuala si comuna. Va propunem sa va aplecati asupra fe¬lului in care percepeti banii la nivel intim si asupra istoriei personale cu banii. Ne vom intoarce in timp pana la primii ani ai copilariei si vom vedea de exemplu in ce fel modelele paren¬tale ne pot marca pe viata. Vom aborda subiecte precum do¬rinta de putere frica de bani dorinta de afirmare personala si dependenta de bani. Vom vedea apoi cum apar problemele la varsta adulta si ce se intampla atunci cand intr un cuplu un partener vrea sa l faca pe celalalt sa „plateasca“ sau cand unul castiga mai mult ori cand cuplul se destrama. Vom vorbi despre problemele legate de mosteniri dar si despre rolul pe care il joaca banii in relatiile dintre parinti si copii. Vom discuta despre cumparatorii compulsivi si impatimitii jocurilor de noroc si vom reflecta asupra impulsurilor ce stau la baza anorexiei financiare sau a spiralei cumparaturilor si datoriilor. Nu exista reteta ideala de gestionare a banilor in cuplu si in familie dar exista – prezentate in cartea de fata – metode cu ajutorul carora sunt sanse mai mari sa nu apara conflicte financiare. Marie-Claude Francois-Laugier este psiholog psihanalist si consultant financiar. Dupa absolvirea studiilor juridice si de economie a inceput sa lucreze in sfera finantelor internationale specializandu-se in investitii. Pasionata de psihologie este autoarea mai multor carti dedicate relatiei pe care o avem cu banii.


Produs disponibil pe bookzone.ro


Citeste-ne si blogul cu recomandari:


Cadouri deosebite pentru fini - simbolice sau de lux?
Cadouri deosebite pentru fini - simbolice sau de lux?...

La alegerea cadoului potrivit, va trebui să iei în considerare mai multe criterii esențiale, dar întotdeauna vei por...

Cadouri deosebite pentru miri - de la prieteni, colegi de munca sau familie
Cadouri deosebite pentru miri - de la prieteni, colegi de mu...

Momentul în care două persoane anunță că au decis să se căsătorească este unul de bucurie pentru toți prietenii și...

Seturi rochii la fel pentru domnișoarele de onoare - rosii, roz, mov, verzi, albastre
Seturi rochii la fel pentru domnisoarele de onoare - rosii, ...

Persoanele cărora li se propune să facă parte din grupul domnișoarelor de onoare trebuie să cunoască responsabilitățile pl...

Magazine recomandate


Felicitari pentru ca ne ajutati in alegerea cadourilor! Inainte stateam o zi intreaga sa ma gandesc oare ce cadou sa cumpar, iar de cand v-am descoperit imi ia maxim 2 minute si fac si comanda online. Good job, echipa CadoLand! Cadouri alese perfect!

Mihaela Popa

Pe CadoLand nu am intalnit doar cadouri bine alese (in functie de pasiuni, varsta si multe alte criterii ajutatoare), ci si o echipa mereu saritoare cu sfaturi despre cadourile ce urma sa le achizitionez online. Am apreciat acest ajutor! Felicitari pentru profesionalism!

Gabi M.

Felicitari pentru ceea ce faceti, pentru cadourile perfect alese si multumesc pentru interactiunea deosebita! CadoLand mi-a oferit inspiratia si suportul de care am avut nevoie in multe situatii urgente. Va multumesc!

Oana P.