Masina taitei si paste Francesco

124 vizitatori au notat acest produs cu:
happymax.ro
  • Magazin online de încredere
  • Gamă variantă de produse & cadouri
  • Retur gratuit în 14 zile

Vezi prețul de astăzi
Cu aparatul de preparat paste si taitei puteti acum pregati pastele dvs. preferate, in mod profesional, acasa. Masina este actionata manual si este prevazuta cu mai multe adaptoare. Fixarea pe suprafata de lucru se face cu ajutorul unui surub de metal.

Setul include:

Adaptor pentru foi de aluat – cu latimea maxima de max 150 mm cu 9 dimensiuni pentru grosimea aluatului

- Adaptor dublu reglabil pentru producerea de paste subtiri (taitei) de (1 mm) și pentru producția de taitei largi (5 mm), pentru spaghete ( 2 mm) precum si pentru producția de fidea mai lata - (6,6 mm)

- Adaptor pentru producerea de ravioli umplute - carne, brânză, patrate sau dreptunghiuri cu marmeladă (4,5 cm).

- Rola pentru taierea aluatului.

Material : otel inoxidabil si plastic.


INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE :


MAŞINA DE FĂCUT PASTE

FRANCESCO


Instrucţiuni pentru utilizare


Aparatul mecanic manual întinde aluatul de paste preparat acasă în fâşii cu 9 lungimi diferite cu lăţimea de până la 15 cm. După tăiere acestea le putem prelucra datorită accesoriilor în fidea, tăiţei gustoşi, lasagna, ravioli …


• Fixaţi de masă cu ajutorul mecanismului de fixare alăturat, strângeţi bine (fig. 1). Înainte de prima utilizare picuraţi puţin ulei vegetal între role în vederea primei ungeri a aparatului, după care ştergeţi cu o lavetă uscată, îndepărtaţi surplusul de ulei. Curăţaţi rolele prin introducerea unei bucăţi mici de aluat în aparat, după care nu îl folosiţi ci îl aruncaţi. Aparatul este pregătit pentru utilizare.


• Stabiliţi poziţia 1 – strângeţi regulatorul şi rotiţi până când între rolele netede va fi un spaţiu de minim 3 mm (fig. 2).


• Introduceţi aluatul cu forma dreptunghiulară, uşor apăsat cu mâna, puţin zvântat şi prin rotirea manivelei întindeţi până la grosimea dorită. Repetaţi procesul de 5-6 ori, aşezaţi aluatul întins pe suportul pudrat cu făină, pentru a evita lipirea.

• După întinderea întregii cantităţi de aluat stabiliţi pe aparat poziţia 2 – diminuarea grosimii şi repetaţi procedeul (fig. 3). Repetaţi aceasta până când veţi obţine grosimea finală dorită a aluatului, poate fi 0,5 mm (fig. 4).


• Recomandăm introducerea aluatului subţire, puţin uscat, nu trebuie să fie foarte uscat.


• Tăiaţi cu tăietorul fâşia de aluat la lungimea dorită a tăiţeilor şi introduceţi fiecare parte în accesoriul de tăiat ales (fig. 5) (fig. 6) – fidea, tăiţei groşi, lasagna … (manivela trebuie să fie introdusă în orificiu lateral faţă de cilindrii tăietori aleşi).• ATENŢIE! Dacă accesoriul nu taie tăiţei, înseamnă că aluatul este prea fin – adăugaţi puţină făină în aluat şi întindeţi din nou. În schimb, dacă nu se reuşeşte prinderea aluatului în accesoriu, adăugaţi puţină apă în aluat pentru a-l face mai moale şi după întindere tăiaţi din nou.

• După tăierea aluatului în tăiţei, lasagna, etc., lăsaţi-i la uscat cel puţin 1 oră pe un prosop de bumbac sau pe lavetă din pânză. După aceasta îi puteţi folosi imediat sau în cazul unei cantităţi mai mari, puteţi păstra într-un loc uscat în vederea folosirii lor ulterioare.

• Puteţi depozita tăiţeii astfel preparaţi într-un loc curat şi uscat până la 2 săptămâni.


• În cazul pregătirii de ravioli alegeţi accesoriul stabilit. Cu ajutorul tăietorului cu capetele metalice tăiaţi făşiile pregătite de aluat pe lăţime uniformă (fig. 7). Mijlocul făşiei de aluat treceţi printre rolele de plastic şi introduceţi două bucăţi mici de carne, umplutură …. cu diametru de cca 1-2 cm (fig. 8). Rotiţi manivela, până ce aluatul cu umplutură se roteşte printre cilindrul tăietor, introduceţi alte două bucăţi de umplutură, rotiţi puţin şi procedaţi astfel până la epuizarea aluatului. În partea de jos ies dreptunghiurile deja gata pregătite (fig. 8). Se pot folosi diferite tipuri de umplutură, de ex, carne măcinată, ricotta cu spanac, … inclusiv umpluturi dulci, mac, umplutură cu nucă …. însă întotdeauna umplutura trebuie să aibă consistenţă mai mare, prea lichidă ar putea să se scurgă prin îmbinarea ambelor laturi de aluat.• Desprindeţi uşor între ele pătratele rezultate.


• Tăietorul multifuncţional funcţionează ca un tăietor clasic, diferenţa mare constă însă în numărul mare de rotiţe tăietoare, în reglarea lor sau în posibilitatea scoaterii unui număr dorit de rotiţe (fig. 10).


• Cu ajutorul cercului alăturat veţi reuşi să realizaţi o rotiţă perfect decupată iar fără acesta benzi identice ori cu două mişcări - pătrate perfecte ori găluşti cu brânză dulce, prăjituri … (fig. 11).După fiecare utilizare spălaţi şi uscaţi. La manipularea rotiţelor nu aplicaţi forţa excesivă asupra mânerului de plastic, există pericolul de crăpare. Pentru a putea deplasa rotiţele, apăsaţi uşor ciocul din plastic şi deplasaţi rotiţa pe arborele din inox. În caz contrar puteţi deteriora rotiţa! Nu poate constitui obiectul reclamaţiei!


OBSERVAŢIE:

Materia primă, consistenţa şi zvântarea aluatului depinde de experienţa fiecărei bucătărese, puteţi înlocui făina specială sau semi-integrală verificată cu veritabila făină italiană „semola di grano duro” din grâu dur şi astfel să vă pregătiţi adevărate paste italieneşti.

ATENŢIONARE!

La utilizare curăţaţi rolele cu prosoape de bucătărie din hârtie. Niciodată nu spălaţi cu apă sau în maşina de spălat vase! Pentru curăţare folosiţi pensula de bucătărie sau o baghetă din lemn. Dacă este necesar aplicaţi picătura de ulei de măsline la capătul accesoriului de tăiere, în interiorul mecanismului.

Niciodată nu introduceţi cuţitul sau material textil între role. ATENŢIE la prezenţa copiilor!

____________________________________


RECOMANDĂRI DE CADOURI ȘI PE BLOG
Ofera cadou un aparat de vidat alimente, util in bucataria oricui
Ofera cadou un aparat de vidat alimente, util in bucataria oricui

Cu aceste aparate de vidat alimente păstrezi alimentele proaspete de până la 5 ori mai mult timp fata de metodele traditionale de conservare, nu risipesti aliment...

citește tot
Slow cooker Crock-Pot - oala minune ideala pentru femeile ocupate
Slow cooker Crock-Pot - oala minune ideala pentru femeile ocupate

Se întâmplă deseori ca atunci când faci un cadou, să nu mai găsești inspirația necesară pentru alege unul deosebit. Iar atunci te poți orienta c...

citește tot
Etajere pentru prajituri sau fructe - din sticla, portelan, inox. Un cadou elegant!
Etajere pentru prajituri sau fructe - din sticla, portelan, inox. Un cadou elegant!

La petreceri și aniversări, decorul contează uneori mai mult decât ți-ai putea imagina: decorurile de vară, pentru petrecerile de grădină sunt pastelate și ...

citește tot
Află printre primii cele mai cool idei de cadouri
Vei primi un singur email pe săptămână de la care te poți dezabona oricând.