CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cauți Să Faci Cadou O Ie Tradițională? Vezi Aceste Modele în Tendințe Actuale

Actualizat: 25 April, 2024 | Rating:

🎁 Cum să alegi ia potrivită pentru tine sau pentru a o face cadou? De când a ajuns printre cele mai populare piese vestimentare, ia este disponibilă într-o serie de modele, lungimi, culori, însă diferențierea se face în funcție de calitatea materialelor și modalitatea de confecționare.

Cauți să faci cadou o ie tradițională? Vezi aceste modele în tendințe actuale

Ia reprezintă piesa cheie în portul tradițional românesc, fiind celebrată în fiecare an, la data de 24 iunie, în același timp cu sărbătoarea de Sânziene. Fiind simbolul feminității autohtone, ia poate constitui un cadou minunat pentru o doamnă sau domnișoară incredibilă.

Cum să alegi ia potrivită pentru tine sau pentru a o face cadou?

De când a ajuns printre cele mai populare piese vestimentare, ia este disponibilă într-o serie de modele, lungimi, culori, însă diferențierea se face în funcție de calitatea materialelor și modalitatea de confecționare. Astfel, iile lucrate manual sunt calitative, în timp ce modelele prezente în magazinele mass-market nu au semnele, de multe ori, nici măcar cusute, ci au simbolurile imprimate.

Așadar, iată criteriile de selecție pentru o ie de calitate, pe care să o porți:
- alege o ie realizată în România: astfel te asiguri de faptul că simbolurile și semnele cusute sunt autentice, iar tehnica de realizare este veritabilă;
- selectează un model care te avantajează: atât în ceea ce privește culoarea, croiala, lungimea și lungimea mânecilor, vei vedea că există numeroase modele din care-l poți alege pe cel potrivit. 

Aici poti gasi multe idei de cadouri traditionale romanesti (pentru straini, dar nu numai) de la produse ecologice, produse culinare traditionale, bauturi, pana la vase din ceramica, sculpturi in lemn sau costume populare.




Ia tradițională în outfit-uri moderne - stiluri care trebuie încercate
Multe femei se gândesc că o piesă precum ia nu poate fi integrată în foarte multe ținute, însă numeroși stiliști recomandă purtarea ei în diferite stiluri:
- Stilul casual: cu jeans, pantaloni sau fuste, alături de accesorizarea specifică stilului casual, ia poate fi una dintre piesele preferate pentru a fi purtate în zilele de vară.
- Stilul office: urmărind câteva sugestii ale specialiștilor vestimentari, vei remarca faptul că ia este ușor de integrat în stilul office - o fustă conică și o pereche de stiletto vor alcătui o ținută perfectă pentru zilele de birou.

Vezi si recomandarile noastre, de bluze albe tip ie, cu modele traditionale: 

Ia poate fi integrată cu succes inclusiv în ținutele elegante, în special când este vorba despre o ie bogată, cu semne cusute și mărgele inserate. Împreună cu o fustă deosebită și accesoriile potrivită, ia poate fi purtată la celebrările de familie (nunți, botezuri, cununii) și chiar la petrecerile tip cocktail.