1. Accesorii tradiționale pentru bucătărie
Lingurile de lemn, farfuriile frumos decorate în stil tradițional, oalele de lut și multe alte produse de genul, sunt adevărate accesorii pe care o bucătărie românească le are sau ar trebui să le aibă. Fie că mergi în vizită de casă nouă, ori la ziua mamei, a bunicii sau atunci când vrei să îi dăruiești unui străin care nu cunoaște tradițiile și obiceiurile noastre astfel de cadouri, să știi că sunt bine primite datorită frumuseții, complexității și a unicității pe care mâinile dibace le-au dat. Paharele, cănile din lut, pot fi, de asemenea un cadou minunat și util într-o bucătărie cu aspect rustic.
2. Haine și accesorii vestimentare tradiționale
Din ce în ce mai multe persoane aleg să poarte la evenimente, haine și/sau accesorii vestimentare tradiționale. Gama de produse din acest domeniu începe să fie mult mai largă iar când vine vorba de cadouri, cei care vor să dăruiască, au de unde alege. Dacă și tu vrei să faci pe cineva fericit, ei bine poți alege, indiferent de gen, o ie, o vestă frumos brodată iar ca accesorii, un ghiozdan cusut manual, o brățară și chiar ceasuri care pentru model de curea, au tradiționalul. Brâul, este considerat accesoriu vestimentar în ținuta tradițională, împreună cu traista, cum este numită în popor. În fața unui român convins, nu ai cum să o dai în bară cu astfel de cadouri.
3. Coșuri cadou cu produse tradiționale
Cadourile sunt un domeniu fascinant deoarece cel care oferă un obiect cuiva va trebui să fie atent la dorințele și nevoile celuilalt. Scopul unui cadou este să producă un moment de bucurie primitorului. Dacă le alegem cu grijă și mereu cu atenție către cel care le va primi, efectul va fi cel scontat, în caz contrar, dacă le alegem cu gândul la ce ne-ar plăcea nouă să primi, rezultatul nu va fi cel pe care ni-l doream. De aceea, dacă ai un prieten sau o prietenă fascinată de cultura noastră, o idee de cadou potrivit este să alegi coșuri cadou cu produse tradiționale pentru iubitorii de tradiții și obiceiuri românești.