Cele Mai Bune Forme De Copt Din Silicon Cu Tematică De Crăciun

Actualizat: 15 October, 2021 | Rating:
Cele mai bune forme de copt din silicon cu tematică de Crăciun
Întrucât sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, ar trebui să ai în vedere ce accesorii ți-ar mai trebui în bucătărie pentru a amenanja masa de Crăciun. Atât cei din familie, cât și musafirii vor fi plăcut surprinși dacă vor vedea pe masă diferite dulciuri cu forme de brăduți, steluțe, globulețe, clopoței sau alte asemenea.

De ce merită să investești în forme de copt din silicon? Avantaje

Pentru a putea face aceste modele îți vor trebui niște forme de copt. Te-ar ajuta să alegi modelele din silicon deoarece sunt flexibile și manevrabile. Ca și plusuri formele din silicon sunt ușor de curățat, sunt durabile, pot fi stivuite ajutând la economia de spațiu și sunt refolosibile și prietenoase cu mediul reducând consumul de hârtie de copt.
Câteva sfaturi utile:
1. Formele mici sunt cele mai practice. Formele mai mici sunt mai ușor de găsit, mai puțin costisitoare și se găsesc în cele mai variate forme.
2. Cu cât sunt mai complicate modelele cu atât sunt mai puțin practice. Datorită prețului mic vei găsi foarte multe forme și modele. Deși sunt drăguțe, nu îți va fi ușor să scoți produsele coapte din ele.
3. Unge formele mai mari. Dacă nu ungi formele de silicon torturile se pot crăpa mai ușor decât în formele clasice.
4. Lasă forma la înmuiat după folosire. Formele mari se curăță ușor, însă pe cele mici ar face bine să le lași la înmuiat imediat după ce ai scos dulciurile.
5. Alege temperatura de coacere cu grijă. Nu depăși temperatura notată pe eticheta formei astfel eviți topirea ei.
6. Testează calitatea siliconului. Înainte de a cumpăra o formă de silicon, testeaz-o! Ciupește forma. Dacă nu i se schimbă culoarea înseamnă că este de calitate.
Deși poți câștiga timp la scoaterea prăjiturilor din aceste forme, trebuie totuși să acorzi o atenție deosebită când le folosești. Așadar, evită să folosești obiecte abrazive (perii, bureți de sârmă) pentru curățarea formelor sau obiecte ascuțite (cuțite, furculițe) pentru extragerea produselor din formă deoarece se pot tăia/crăpa destul de ușor.
De regulă aceste forme se pot curăța în mașina de spălat vase. De asemenea ai grijă să nu așezi forma direct pe sursele de foc!

Ce prajituri la cuptor pot prepara alături de copii în ajunul Crăciunului?

Și pentru că dacă te apuci de copt este posibil să primești și un ajutor "mai mic", uite și câteva rețete simple pe care le poți pune în practică împreună cu "micul bucătar". Formele din silicon sunt ideale pentru realizarea de biscuiți sau fursecuri, praline din ciocolată, budincă, bomboane din jeleu, mousse-uri sau chiar cuburi de gheață.

De ce accesorii vei avea nevoie pentru prapararea dulciurilor de Craciun?

Pe lângă formele de fopt din silicon mai poți adăuga și alte ustensile din același material pe care le vei considera indispensabile: de la spatulă și pensulă, tel și sucitor până la mânușă sau recipient pentru fiert ouă din silicon.Vrei idei de cadouri pe email?

Îți vom trimite un mesaj înaintea fiecărei sărbători importante.