CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Oferă Cadou Un Aparat De Vidat Alimente, Util în Bucătăria Oricui

Actualizat: 26 April, 2024 | Rating:

🎁 Cu aceste aparate de vidat alimente păstrezi alimentele proaspete de până la 5 ori mai mult timp fata de metodele traditionale de conservare, nu risipesti alimentele si in acelasi timp faci economie de bani si timp. Oferă cadou (prietenei, mamei, soacrei, sotiei) - aparatul de vidat alimente poate fi un dar mai mult decât folositor în orice bucătărie.

Oferă cadou un aparat de vidat alimente, util în bucătăria oricui

Cu aceste aparate de vidat alimente păstrezi alimentele proaspete de până la 5 ori mai mult timp fata de metodele traditionale de conservare, nu risipesti alimentele si in acelasi timp faci economie de bani si timp. Ori cumperi pentru tine, ori il faci cadou (prietenei, mamei, soacrei, sotiei) - aparatul de vidat alimente poate fi un dar mai mult decât folositor în orice bucătărie.

Care e mecanismul acestui aparat de vidat?

Simplu: procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider sau dulapuri. Si ce fel de alimente? Carnea, pestele, fructele, legumele si multe alte alimente proaspete..

Acum poti sa pastrezi alimentele in congelator pentru luni, chiar ani de zile, fara nicio arsura de congelare. Care sunt avantajele acestui aparat, la ce să te uiți înainte de achiziție pentru a lua cea mai bună decizie, plus recomandările noastre de aparate de vitat profesionale, corp inox.. mai jos, în acest articol.

Vidarea mai aduce un avantaj: pachetele depozitate astfel au dimensiuni reduse, ocupând așadar mai puțin loc. Aerul este inamicul prospetimii, oxigenul si umezeala provocand alterarea alimentelor. 

Funcții și caracteristici aparte de vidat alimente + recomandarile noastre:

- cele mai populare modele de aparate de vidat pot fi folosite direct pe blatul de bucătărie, nefiind nevoie de suprafețe speciale. Noi recomandam aparatele cu duza retractabila se recomanda atunci cand vrei sa videzi si uscat, si umed.
- tine cont de tipului de alimentare, unele modele funcționează cu baterii sau cu energie electrică;
- functii: absorbtie multispeed, rola de pungi incorporata, functie de vidare suplimentara pentru obiecte, vidare si ermetizare borcane sau multiple optiuni la sigilare.
- selectează un model care permite vidarea diferitelor recipiente, de diferite marimi, cum sunt caserolele de exemplu
- optează pentru modele ale căror accesorii se găsesc ușor -  ține cont de faptul că va trebui să achiziționezi constant consumabile, ex pungi pentru vacuum - randamentul variind in functie de grosimea si de textura pungilor.
- documentează-te și cumpără garniturile compatibile, pentru a le schimba ori de câte ori este nevoie.

​Avantajele ambalarii alimentelor in vid:

- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 4-5 ori; 
- Economiseste spatiu in frigider; 
​- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.

Pe scurt, ambalarea in vid reprezintă o tehnologie destul de modernă de împachetare și păstrare a produselor alimentare. Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) constă în introducerea alimentului dorit într-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze și extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Rezultatul? Se evită astfel contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului. In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.

Pe scurt, aparatul de vidat e un real ajutor în bucătărie, de păstrat în cele mai bune condiții legumele, carnea, brânzerurile sau fructele. Fiind vidate, toate acestea fac să poți păstra gustul/ mirosul/ textura alimentelor pentru a fi congelate mai departe sau pur și simplu pentru a le păstra.. să zicem că le vrei pentru o zi la picnic/ de urcat pe munte.
 

Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:



Important: citește cu atenție recomandările de întreținere și curățare. Aparatele de vidat intră în contact cu multe alimente de tot felul, va trebui să-l cureți periodic, cu săpun antibacterian și apă, spre a preveni acumularea bacteriilor.