CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Sporturi Nautice Pentru Amatorii De Senzații Tari

Actualizat: 27 April, 2024 | Rating:

🎁 Vara este momentul perfect pentru a practica sporturi nautice și ai de unde alege, pentru că în ultimii ani au apărut multe astfel de discipline, printre care wakeboarding sau flyboarding. Verifică în continuare ce sporturi nautice merită să încerci, pentru a avea parte de experiențe de neuitat și pentru a te menține într-o formă fizică bună chiar și în timpul vacanțelor.

Sporturi nautice pentru amatorii de senzații tari


Acest articol este sponsorizat.

3 în 1, mai exact wakeboarding

Wakeboardingul este unul dintre cele mai populare sporturi acvatice din ultimii ani. Implică plutirea pe suprafața apei pe un wakeboard special în timp ce te ții de o frânghie atașată de o barcă sau de un teleschi.

Acest sport nautic combină trei discipline: schi nautic – pentru că „planezi” pe apă, snowboarding – pentru că se folosește o placă, și surfing – pentru că îți permite să realizezi acrobații spectaculoase în aer.

Stand up paddle – pentru iubitorii de adrenalină sau înot calm

Stand up paddle sau SUP este un sport în care stai pe o placă SUP și folosești o padelă lungă pentru a vira în direcția dorită. Spre deosebire de surfing, unde vântul și valurile sunt esențiale, aici îți vei folosi propria forță pentru a te deplasa pe apă.

Poți practica SUP oriunde apa este suficient de adâncă, indiferent că este vorba despre un râu, un lac sau la mare.

Flyboarding – zbor pe o placă

Flyboarding-ul este un sport de apă care îți oferă o doză mare de adrenalină, dar și multă distracție. Pentru a practica acest sport nautic, vei avea nevoie de o un dispozitiv de hidroflighting numit flyboard, care este conectat la o ambarcațiune cu ajutorul unui furtun care pompează apă.

Deși este unul dintre cele mai extreme sporturi acvatice, oricine poate avea parte de această experiență palpitantă, ce îți permite să te ridici până la 22 metri în aer sau să te scufunzi cu capul înainte prin apă.

Caiac – un sport pentru toată lumea

Caiac - canoe este un sport recomandat pentru cei în căutare de senzații tari, dar și pentru cei care vor o activitate relaxantă. Nu este dificil să înveți să controlezi un caiac, dar câteva lecții de la un instructor cu experiență te vor ajuta să stăpânești abilitățile de bază. Pentru a face față tuturor provocărilor apărute, poți achiziționa diverse echipamente și accesorii pentru SUP.

Vânt și apă – pe scurt, windsurfing

Windsurfingul este un sport în care folosește o placă specială pe care este asamblată o velă. Nu sunt necesare condiții fizice speciale, dar coordonarea motrică și tehnica corectă joacă un rol important.

Windsurfing poate părea un sport nautic solicitant la început, dar după doar câteva încercări vei învăța să folosești vântul în avantajul tău și astfel nu vei mai depune mult efort fizic, ci doar te vei bucura de experiență.

Kitesurfing– pentru fanii experiențelor extreme

Kitesurfing este un sport nautic care implică utilizarea energiei vântului și combină elemente din diferite sporturi nautice, precum windsurfing, wakeboarding, parapantă sau surfing. Nu este foarte costisitor să faci kitesurfing și nu sunt necesare echipamente scumpe, de aceea în ultimii ani a crescut tot mai mult în popularitate.

Ar trebui să urmezi câteva cursuri pentru a învăța elementele și mișcările de bază ale acestui sport nautic înainte de a ieși pe apă.

Ca și concluzie, dacă îți place apa, dar nu vrei să te limitezi la înot, pescuit sau navigație, ci vrei să ai parte de experiențe intense, merită să alegi unul dintre sporturile nautice de mai sus.