CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cea Mai Bună Pastă De Dinți Pentru Copii

Actualizat: 15 April, 2024 | Rating:

🎁 Cauți o pastă de dinți de calitate pentru copilul tău? Ghidul nostru își propune să te ajute să o găsești pe cea mai bună și mai ușor acceptată de juniorul tău.

Cea mai bună pastă de dinți pentru copii

Poți începe să cureți gura sugarului încă de la naștere, ștergându-i gingiile cu o cârpă moale sau o bucată de tifon umezit. Ar trebui să începi să speli dinții unui bebeluș imediat ce iese primul dinte. Utilizează o periuță de dinți mică, moale, de dimensiunea sugarului și, da, un mic grăunte de pastă de dinți de dimensiunea unui bob de orez.

De ce merită să investești într-o pastă de dinți din ingrediente naturale?

Toate pastele de dinți conțin anumite ingrediente care servesc pentru a curăța dinții și a-i menține sănătoși. Componentele importante din pasta de dinți sunt ingrediente active pentru dinți și smalț, particule abrazive, agenți de spumare și arome. Multe produse de îngrijire orală pentru copii conțin fluoruri pentru prevenirea cariilor. În special pentru copiii cu vârsta sub 6 ani, adăugarea de fluor în pasta de dinți este un subiect de dezbateri.

Având în vedere că cei mici înghit cea mai mare parte a pastei de dinți, un supradozaj poate apărea fără să știe. Doar înghițirea pastei de dinți poate duce la consumul aceleiași cantități de fluor ca într-o tabletă de fluor sau sare fluorată. Dacă copiii consumă zilnic prea mult fluor, riscul de fluoroză este crescut. Acest lucru poate fi văzut ca decolorări ale dentiției (permanente). În majoritatea cazurilor, fluoroza nu poate fi ușor îndepărtată de medicul dentist.

La ce să te uiți înainte de a achizitiona o pastă de dinți pentru bebe și copii?

Pentru a preveni fluorozarea și totuși pentru a se asigura că dinții sunt protejați împotriva cariilor, sunt necesare urgent ingrediente active alternative pentru profilaxia cariilor, deoarece jumătate din toți copiii din primul an de școală încă au carii. Iată câteva ingrediente cheie:

Hidroxiapatita este adaptată de la natură. Formează un strat protector pe dinte, ceea ce face ca bacteriile să adere mai greu. Ca urmare, placa este redusă și leziunile inițiale ale cariilor pot fi remineralizate.

Xilitolul este un substitut natural al zahărului și ajută la protejarea împotriva cariilor atunci când este utilizat în îngrijirea orală. Utilizarea în pasta de dinți a particulele abrazive ajută la curățarea mecanică a dinților. La copii, stratul de smalț este doar la jumătate la fel de gros ca la adulți și, prin urmare, deosebit de sensibil.

Toate pastele de dinți conțin agenți tensioactivi (agenți de spumare) pentru a se asigura că se spumează suficient. Acestea umezesc dinții și gingiile și distribuie ingredientele active în cavitatea bucală, acestea fiind blânde cu mucoasa. Aroma adaptată pentru copii joacă de asemeneaun rol important, fără fluor, fără parabeni și fără laurilsulfat de sodiu.

Care sunt cele mai recomandate branduri de pastă de dinți naturală?

Câteva branduri recomandate de medicii stomatologi sunt: Weleda, Biorepair, Nenedent, Amway kids, Chicco cu banane, Splat babay, Attitude, NeoBio, Pellamar, VivaNatura, Santoral Junior, Vademecum junior (are puțin fluor, dar oricum este recomandat o cantitate minuscula pentru ei, deci nu e periculos dacă înghite) - recomandate de medicul stomatolog.