CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Încălțăminte Copii Pentru Creșa și Grădiniță

Actualizat: 18 April, 2024 | Rating:

🎁 Ce fel de încălțăminte de interior le veți da toddlerilor pentru creșă sau grădiniță? Și ușori și moi și cu talpă subțire și flexibilă și eventual cu scai, ușor de încălțat? Vezi modele recomandate de grupurile de mămici de la Geox, Nanga, sandale Tikki, Clarks, Attipas, Liliputt, kidopo, Crocs, de panza din Decathlon, Bobbi Shoes, Joe, sandalutele de la Elephant sau Timmo.

Încălțăminte copii pentru creșa și grădiniță

Copiii învață să meargă începând cu vârsta de 8 luni, procesul durând până la aproximativ 1 an și jumătate. În toată această perioadă este important să urmărești mersul acestuia, dar mai ales poziția picioarelor în momentul mișcării și să îi comunici medicului pediatru dacă observi ceva îngrijorător.

Ce pantofi sunt recomandați micuțului pentru a-i purta la cresa/ gradinita. Sfaturi:

Pantofii pentru copii mici sunt cei mai simpatici, dar criteriile de selecție vor fi cele de calitate, pentru a-l proteja pe cel mic de dureri și disconfort. Iată de ce trebuie să ții cont la achiziție:
- Alege încălțăminte cu talpă ușoară Oricât de frumoși sunt tenișii de la anumite branduri - variante pentru bebeluși și copii mici - nu aceștia sunt cei potriviți în perioada în care mersul se definitivează. În schimb, concentrează-te mai ales pe confort și alege doar perechi de încălțăminte cu talpă ușoară - copilul îi va purta zilnic, pentru câteva ore.

- Urmărește confortul peste design Ori de câte ori este nevoie de pantofi pentru cel mic, axează-te pe confort. Iar confortul include și talpă moale, ușoară, lejeritatea în timpul mișcării și ușurința atunci când copilul este încălțat.
- Verifică lejeritatea în timpul purtării Încălțămintea prea strânsă nu doar că nu este confortabilă, dar poate afecta mersul micuțului, cauzând probleme mai târziu. În plus, verifică în mod constant dimensiunile pantofilor, piciorul copilului crescând foarte repede, fiind astfel nevoie de o pereche nouă în scurt timp.



De ce este important să poarte încălțăminte la creșă sau grădiniță?

Copiii care abia dobândesc abilitățile de mișcare și coordonare a picioarelor primesc informații senzoriale relevante la nivelul tălpilor, atunci când pășesc și ating suprafețele diverse. De aceea, copiii trebuie să poarte încălțăminte adecvată pentru protejarea contra frigului și eventualelor răni. Iar dacă acasă cel mic poate să pășească și doar în șosete sau în picioarele goale, la creșă sau la grădiniță este recomandat să aibă pantofii sau botoșii săi, din materiale calitative și cu talpa moale și ușoară.

Cum să alegi încălțăminte pentru primii pași și de ce este așa de importantă?
- în primul rând încălțămintea pentru copilasii mici ar trebui aleasă pentru protecție și aderență, nu pentru corecție. Recomandăm încălțămintea flexibilă. Mai exact care se îndoaie în toate direcțiie, din piele moale și confortabilă, care susține dezvoltarea naturală și își schimbă forma după cea a piciorului, nu invers.
- de căutat ca încălțămintea să aibă spațiu suficient și flexibilitate pe interior și picioarele să crească corespunzător, natural, de fix cât au nevoie 
- atenție și la materiale, să fie din piele naturală
- dar și la design, de ce nu :) 
- încălțămintea permite dezvoltarea naturală a gleznelor și a mușchilor piciorului, evitând astfel posibile deformări și pierderi de mobilitate.