CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cele Mai Bune Spf-uri 50 Cu Ingrediente Cât Mai Naturale Pentru Față și Corp

Actualizat: 25 April, 2024 | Rating:

🎁 Vezi cele mai bune SPF-uri cu protecție 50+ atât razelor UVA, cât și UVB, cu ingrediente cât mai naturale, indiferent de sezon, că petreci timpul la mare sau în curte, pe balcon sau interior.

Cele mai bune SPF-uri 50 cu ingrediente cât mai naturale pentru față și corp

Cunoaștem cu toții importanța cremei de protecție solară și avem grijă să o punem în bagaj, pe perioada lunilor de vară, atunci când plecăm la piscină sau în concediu, pentru a evita deteriorarea și/sau arsurile pielii. De fapt, protecția solară ar trebui aplicată pe parcursul verii, zi de zi, mai ales când urmează să te plimbi mai multe ore prin soare. Protecția solară datează din Egiptul Antic; pe atunci erau folosite iasomia și extractul de orez și tărâțe pentru protecția pielii de razele solare. Cât despre formulele cu SPF, prima protecție solară a fost inventată în 1936, fiind îmbunătățită constant.

Formulele actuale sunt rezistente la apă, nu pătează, iar cele mai sănătoase sunt realizate cu ingrediente cât mai naturale. Totodată, protecția solară este prezentă în compoziția fondului de ten, a serurilor și cremelor de față, cosmetice.


Alege produsele solare cu ingrediente naturale:

Odată cu venirea verii, pe piață găsești numeroase produse cu factor de protecție solară, de la creme pentru plajă, creme pentru corp, creme pentru ten și până la balsam de buze. La achiziție este important să acorzi atenție factorului de protecție solară: produsele cu SPF 30 asigură protecție în proporție de 97%, în timp ce formulele cu SPF 50 oferă protecție de 99%. Așadar, formulele de protecție solară SPF 50, care conțin ingrediente naturale asigură protecție solară și sunt sănătoase pentru piele, pe termen lung.

În ceea ce privește aplicarea corectă a produselor de protecție solară, este nevoie să le aplici, atât ție, cât și copiilor tăi, pe toată suprafața pielii expuse, cu reaplicare pe parcursul zilei. Dacă este vorba de zile petrecute la plajă, atunci va trebui să ai grijă ca pielea să fie protejată după baie, moment în care stratul de cremă poate fi diminuat. De altfel, este recomandat ca stratul de protecție să fie aplicat la 2-3 ore.


Protecție solară chiar și când ești acasă?

Mulți dermatologi recomandă aplicarea de creme și spray-uri cu SPF chiar și în interior, în special dacă petreci timp în curte, pe balcon sau pe terasa. În plus, dacă lucrezi de acasă, iar încăperea cu birou are ferestre mari, este important să cunoști următoarele: ferestrele din sticlă au capacitatea de blocheze razele UVB, însă nu și razele UVA, care sunt cele răspunzătoare de îmbătrânirea pielii. Astfel, protecția solară este utilă și în interior.

Care este diferența dintre razele UVA și cele UVB?

Există mai multe tipuri de raze ultraviolete, care se clasifică în funcție de lungimea de undă. Astfel razele UVA sunt asociate cu daunele aduse pe termen lung, afectând ADN-ul pielii. Efectele dăunătoare ale razelor UVA pot însemna riduri, îmbătrânirea pielii și chiar boli de piele. Razele UVB sunt mai puternice decât razele UVA, fiind cele care cauzează arsurile solare și cancer de piele.

Principalele motive pentru care este obligatoriu să aplici protecție solară:

- Reducerea riscului bolilor de piele Este binecunoscut faptul că expunerea la razele solare, în special în timpul verii, la orele critice, crește riscul dezvoltării cancerului de piele. Așadar, aplicarea protecție solare cu SPF ridicat este o măsură obligatorie, pentru a ne menține sănătoși, în primul rând.
- Menținerea culorii uniforme a pielii Pătarea sau decolorarea tenului sunt de asemenea efectele expunerii la soare - crema de protecție solară are rolul de a proteja tonul natural al pielii.
- Încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii Cauza principală a îmbătrânirii premature a tenului este expunerea la razele ultraviolete. Purtarea protecției solare pentru corp și față este încetinești efectul razelor solare asupra pielii.