Aparate de aerosoli pentru copii - silentioase, usor de folosit, comode

Articol actualizat la 07.01.2020 cu cele mai noi produse din piață.
2 vizitatori l-au catalogat cu
Sănătatea bebelușului este subiectul de interes principal odată cu venirea pe lume a noului membru al familiei. De la momentul hrănirii, igiena corespunzătoare, asigurarea unui mediu de odihnă optim și până la grija acordată pentru starea de sănătate, există mai multe recomandări utile pentru părinți. Aparatele cu aerosoli sunt dispozitive extrem de utile pentru a ameliora simptomele astmului și pentru a trata răcelile, bronșita, gripa, potrivite atât bebelușilor, cât și copiilor mai mari.

De este util aparatul cu aerosoli pentru copii?

Așa cum am specificat, aparatele cu aerosoli sunt extrem de utile pentru tratarea infecțiilor pulmonare, respiratorii sau ORL, mai ales că nu vei putea întotdeauna să îl expui pe copil la aerosolii naturali - de la malul mării; cu atât mai mult atunci când este vorba despre bebeluși. Aceste dispozitive permit administrarea de aerosoli artificiali, printr-un procedeu simplu, dar de efect, aparatele transformând medicamentul solid fie în suspensie lichidă, fie în mediu gazos. În această manieră, medicamentele sunt mai ușor de inhalat, acționând cu eficiență și mai rapid.
Astfel, este accelerat procesul de vindecare a bolii de care suferă micuțul.

Iată avantajele deținerii unui astfel de aparat:
- posibilitatea acordării tratamentului acasă, ori de câte ori este necesar, la recomandarea medicului pediatru;
- administrarea rapidă a tratamentului;
- liniștirea bebelușului, odată cu ameliorarea simptomelor infecțiilor și afecțiunilor de care suferă;
- utilizarea facilă, instrucțiuni.

Care sunt criteriile în funcție de care vei alege aparatul cu aerosoli?

În general, la achiziția unui anumit articol, recomandăm să cauți un echilibru între preț și calitatea oferită de producător și stabilirea bugetului pe care ți-l poți permite. În cazul aparatului cu aerosoli, decizia corectă este să investești cât este necesar pentru a-i oferi bebelușului vindecarea și ameliorarea simptomelor bolii, dar și reducerea zgomotului produs de aparat în timpul operării pentru a-l nu-l speria (in cazul bebelusului sau copilului).

Tipuri de aparate cu aerosoli:
În funcție de principiul de funcționare, aparatele cu aerosoli pot fi: mecanice, cu compresie, cu ultrasunete, cu vibrații.



- Cele mecanice nu sunt cele mai populare și recomandate, fiind nevoie de acționarea mecanică a unui sistem de propulsare, fapt care provoacă și o presiune interna mare. În plus, aceste modele nu reprezintă nici o variantă economică sau eficientă, întrucât substanța activă nu este transmisă în organism decât în proporție de 10%.
- Aparatele cu aerosoli cu compresiune este un dispozitiv electric, funcționând cu ajutorul unui piston. Această categorie este mai eficientă decât modelele mecanice de aparate cu aerosoli, fiind și accesibilă ca preț. Totuși, din cauza zgomotului produs la utilizare, aceste modele nu sunt cele mai potrivite pentru bebeluși și pentru bolnavii în recuperare, în general.

- Modelele cu ultrasunete sunt o variantă modernă a aparatelor cu aerosoli, au dimensiuni reduse, sunt ușor de manevrat și utilizat, fiind și mult mai silențioase decât cele cu compresie. La achiziție și ulterior la utilizare, va trebui să acorzi atenție la supraîncălzirea medicamentele administrate, care poate fi evitată/redusă prin curățarea și întreținerea corespunzătoare a aparatului.
- Aparatele cu aerosoli cu vibrații sunt o variantă în care va trebui să investești mai mult decât în alte modele, însă avantajele sunt pe măsură: grație vibrațiilor generează formarea vaporilor extrem de fini, utilizând tehnologia de ultimă generație. Cât despre zgomotul produs, această categorie cuprinde cele mai silențioase modele, fiind și cele mai potrivite pentru bebeluși.
Deși au un preț mai mare, performanța asigurată și durabilitatea garantată de către cei mai mulți producători justifică investiția.



De ce să optezi pentru model silențios? Mamici experimentate, ce aparate de aerosoli folosiți? Laica sau Omron?
Îngrijirea copilului în primul an înseamnă, chiar și pentru un copil perfect sănătos și liniștit, multe nopți nedormite - modificarea totală a programului de odihnă pentru părinți - așa că ai toate motivele să te asiguri că în casă nu este zgomot. Prin urmare, un aparat cu aerosoli zgomotos poate fi iritabil pentru un bebeluș bolnav, dar și pentru părinții obosiți, îngrijorați pentru starea micuțului.

Aparatele de aerosoli pentru copii pot fi oferite cadou unui nou nascut, la botez sau oricand considerati ca e necesar.


Te rugăm să dai un rating recomandărilor văzute până acum în această secțiune.
Alte idei de cadouri relevante:
Alege sa faci cadou un bun Aspirator nazal pentru bebe. Sfaturi utile
Alege sa faci cadou un bun Aspirator nazal pentru bebe. Sfaturi utile

Curățarea nasului bebelușului reprezintă o necesitate, uneori fiind nevoie de îndepărtarea secrețiile nazale încă din primele zile. Astfel, aspiratorul...

citește tot
Jucarii de dentitie pentru bebelusi - non-toxice si de inalta calitate
Jucarii de dentitie pentru bebelusi - non-toxice si de inalta calitate

Dinții încep să crească începând cu lunile 4-6, primul reper fiind faptul că bebelușul va începe să "guste" absolut tot ce este &i...

citește tot
Idei de depozitare si organizare carti pentru camera bebelusului de 1 an
Idei de depozitare si organizare carti pentru camera bebelusului de 1 an

Când vine vorba despre educația copilului, îți dorești ca micuțul să aibă acces cât mai devreme la toate resursele pentru dezvoltarea armonioasă....

citește tot
Rochite de botez albe pentru fetite - brodate, comode si usor de imbracat
Rochite de botez albe pentru fetite - brodate, comode si usor de imbracat

Momentul botezului reprezintă prima petrecere în noua formulă de familie, având o semnificație aparte pentru copiii care intră în rândul celor...

citește tot
Cadouri taierea motului sau ruperea turtei la 1 an de la nasi sau familie
Cadouri taierea motului sau ruperea turtei la 1 an de la nasi sau familie

După botez, tăierea moțului este următoarea tradiție pe care românii o respectă, sărbătorind primul an de viață al copilului. Petrecerea organizată cu oc...

citește tot
Cele mai bune periute de dinti pentru bebelusi - sfaturi si recomandari
Cele mai bune periute de dinti pentru bebelusi - sfaturi si recomandari

Mulți specialiști afirmă faptul că prima periuță de dinți a bebelușului trebuie achiziționată atunci când acesta are între 7 luni și 1 an, odată c...

citește tot
Află printre primii cele mai cool idei de cadouri
Vei primi un singur email pe săptămână de la care te poți dezabona oricând.