CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cele Mai Bune Cărți Despre Cum Să Pregătești Copilul De Grădiniță

Actualizat: 15 April, 2024 | Rating:

🎁 Tu cum îți pregătești copilul pentru intrarea în colectivitate? Am făcut o selecție cu cele mai bune cărți despre mersul la grădiniță, atât pentru copii, cât și pentru părinți, Urmează o schimbare mare pentru copii și de multe ori provoacă anxietate de separare. Pregătește-te din timp citind pe subiect, împreună sau separat.

Cele mai bune cărți despre cum să pregătești copilul de grădiniță

Tu cum îți pregătești copilul pentru intrarea în colectivitate? Am făcut o selecție cu cele mai bune cărți despre mersul la grădiniță, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Urmează o perioadă plină de provocări, de răzvrătiri (sau nu neapărat), o schimbare mare pentru cei mici și de multe ori provoacă anxietate de separare.

Pregătește-te din timp citind pe subiect, împreună cu cel mic sau separat. Personajele Max și Conni vor fi extrem de îndrăgite de către cei mici! 

Top cărți despre acomodarea copiilor la grădiniță, dar pentru mama

Când vine vorba despre mersul la grădiniță copiii se împart în două categorii: cei care așteaptă cu nerăbdare începerea grădiniței și cei care tremură la gândul că se vor separa de părinți. Pentru a veni în ajutorul tău cu privire la această tranziție îți propunem să te orientezi către una din cărțile care abordează acest subiect. Vei găsi o mare varietate de astfel de cărți, printre care cărți cu jocuri, cărți cu personaje care sunt puse în situația de a începe grădinița sau cărți în care atât părinții cat și copiii sunt învățați cum să se comporte pentru ca despărțirea să nu provoace suferință.

Cărți pentru copii despre gradiniță și desprinderea de mamă

Când vine vorba despre pregătirea copilului cu privire la mersul la grădiniță există mai multe metode care vin în ajutorul tău, ca părinte. Astfel, vei putea trece peste această etapă, fără ca ea să devină marcantă sau cu o mare încărcătură emoțională, atât pentru copil cat și pentru tine. Trebuie să te orientezi către cărți care, în momentul în care i le citești celui mic, să îl expună anumitor evenimente din care el se poate desprinde ideea unei rezolvări. Aceste cărți sunt menite să-i obișnuiască pe copii cu ideea că vor merge la grădiniță și să-i pregătească cu privire la emoțiile prin care vor trece, oferindu-le un scenariu optimist.