CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cărți Pentru Preșcolari De 3, 4, 5 și 6 Ani

Actualizat: 29 May, 2024 | Rating:

🎁 Cauți cărți pentru preșcolari de 3, 4, 5, și 6 ani? Chiar aici vei găsi o multitudine de idei de cărți și subiecte interesante, pe placul oricui. Fie că este vorba de cărți cu benzi desenate, cărți sonore sau cele tactile, aici vei putea descoperi lucruri utile și necesare, ce vor contribui armonios și pozitiv la dezvoltarea acestuia, începutul cititului sau pregătirea copilului pentru școala primară.

Cărți educative pentru preșcolari

Cărțile educative pentru preșcolari sunt cele mai prietenoase metode de a-i învăța pe cei mici despre lumea care-i înconjoară. Ele sunt concepute de experți în domeniu, realizate după metode care funcționează și care-i fac pe cei mici să se familiarizeze cu informațiile. Iar vârsta preșcolarilor, e cea mai potrivită să le faci celor mici cunoștință cu cât mai multe cărți, informații și activități, pentru că este vârsta la care poți să îți dai seama de preferințele și afinitățile celor mici pentru anumite activități sau jocuri. Așadar, încă de la 3,4 ani copiii sunt în măsură să ne spună ce preferințe au.

Cărți de desenat pentru copii

Tuturor copiilor le place să-și exerseze și etaleze atât latura creativă, cât și pe cea artistică. Pentru a le susține și dezvolta aceste abilități le poți pune la dispoziție mai multe \"accesorii\". Cărțile de colorat reprezintă un bun instrument pentru a-i ajuta pe cei mici să se dezvolte și să crească armonios. În funcție de vârsta celui mic, poți alege cartea de colorat potrivită. Pentru copiii de până la 3-4 ani orientează-te către cărți de colorat cu imagini mari și contururi mai pronunțate și eventual cărți cu puncte de unit. Pentru copiii de 5-6 ani optează pentru cărți cu modele ceva mai mici întrucât, ei deja reușesc să țină mai bine creionul în mână și vor aprecia gradul mai mare de dificultate.

Cărți cu sunete pentru copii

Știm deja că o carte reprezintă un cadou potrivit pentru copii, dar ce-ar fi să meditezi asupra unei cărți cu sunete, mai originală și captivantă pentru cei mici? Dăruiește copilașilor cărți sonore educative și atrăgătoare, pentru ca aceștia să le îndrăgească cu adevărat și să fie implicați într-o activitate de dezvoltare personală. Ai putea să optezi pentru cărțile multicolore cu primele calcule realizate de cel mic, cu povești interesante povestite printr-un clic, cât și pentru cărțile cu sunete muzicale, ce vor deveni un cadou, într-adevăr, minunat și inedit nu doar pentru copii, cât și pentru părinți.

Cărți cu activități matematice pentru preșcolari

Pentru educatori, care sunt cadrele didactice din prima linie, în ceea ce privește dezvoltarea copiilor, este bine să fie la curent cu tot ce este nou în materie de educație. Dacă și tu faci parte din această categorie, cu siguranță că te-ai gândit deja la variante de materiale didactice pentru preșcolari, în care să se regăsească activități matematice. Toate editurile din țara noastră pun la dispoziție astfel de cărți. Trebuie doar să studiezi piața și să decizii în consecință. Acest gen de cărți de activități pot fi la fel de utile și acasă pentru părinți. Astfel te poți juca cu cel mic în timp ce îl înveți lucruri noi.

Cărți cu povești pentru copii

Cititul înainte de culcare este incredibil de important: nu doar întăreşte legătura emoţională dintre copil şi părinte, ci ajută şi la dezvoltarea imaginaţiei şi a gândirii logice, la îmbogăţirea vocabularului şi la sporirea atenţiei, cultivând totodată şi dragostea pentru lectură. În literatura română și universală vei găsi cele mai îndrăgite poveşti și basme, care au fost adaptate pentru a fi citite seara la culcare, dar și povești cu tâlc, din care micuții vor învăța despre bunătate, sinceritate, modestie, cumpătare și generozitate, sau povești prin care cei mici redescoperă magia colindelor, a poeziilor de iarnă și a legendelor despre Crăciun! Astfel de cărți reprezintă cadoul perfect pentru copiii de până la 6 ani.

Întrebări frecvente
Care sunt cele mai îndrăgite personaje Disney?

Când vorbim despre copii de vârstă preșcolară aceștia sunt fascinați de lumea Disney. Adoră cărțile de povești și personajele precum Mickey Mouse, Spiderman sau Minions.

Ce autori români au scris despre inteligența emoțională a copiilor?

Una dintre cele mai apreciate autoare de cărți pentru copii este Ioana Chicet Macoveiciuc. Ea scrie despre emoțiile copiilor prin personajele pe care le conturează.

Ce cărți trebuie să citească un copil de vârstă preșcolară?

Pentru dezvoltarea imaginației și creativității, poți alege cărți de citit pentru copii precum enciclopediile, cărțile despre culori, animale și cuvinte.