CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cele Mai Bune Cărți Despre Emoții Pentru Copii Mici și Mai Mari

Actualizat: 08 September, 2024 | Rating:

🎁 Găsești o selecție cu Top Cărți pentru Dezvoltarea Emoționala a Copiilor, să-i ajute pe cei mici (și pe părinții lor) să-și înțeleagă emoțiile, trăirile, să le definească, să le valorifice.

Cele mai bune cărți despre emoții pentru copii mici și mai mari

Cele mai noi apariții cu Cărți despre Emoții la copii de 1-5 ani

Pentru copiii mici, cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani, poate fi cel mai greu, aproape imposibil, să își gestioneze emoțiile. În această perioadă a vieții ei se dezvoltă atât fizic cât și cognitiv, iar din cauza faptului că limbajul poate fi mai puțin dezvoltat, frustrările sunt foarte mari. Cărți precum “Nu există copii răi”, “Cum să înțeleg emoțiile copilului meu”, “Cum să educăm copiii mici cu respect și blândețe” sau “Inteligența emoțională în educația copiilor” nu ar trebui să lipsească din biblioteca voastră. Aceste cărți sunt menite să creeze un pod între tine și copil, pe care să îl puteți traversa mai ușor amândoi.

Cele mai noi apariții cu Cărți despre Emoții la copii de 6-12 ani

Preadolescenții trec prin foarte multe stări, de la fericire la tristețe sau de la extaz la frustrare, într-o fracțiune de secundă. Pentru a reuși să înțelegi și să treci mai ușor peste aceste fluctuații emoționale este bine să citești cât mai multe cărți relevante. Acest lucru te va ajuta și pe tine ca părinte, dar și pe cel mic, să înțeleagă mai bine cumulul de emoții care îl acaparează. “Dincolo de gânduri și emoții“ este o carte care poate oferi noi moduri de comunicare și relaționare cu lumea înconjurătoare, tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani care se exteriorizează cu dificultate.

Cele mai noi apariții cu Cărți despre Emoții la adolescenții de 13-18 ani

Dacă și tu te numeri printre părinții unui copil cu vârsta de până la 18 ani, cu siguranță te-ai lovit de problema apărută odată cu nevoia de gestionare a emoțiilor tânărului sau tinerei. Cărțile adolescenței deschid uși importante spre tărâmuri fascinante care vor ajuta proaspătul om în devenire să își vadă lumea cu alți ochi. Astfel de cărți îți pot oferii și ție, ca părinte, o analiză proaspătă și profundă a adolescenței, din perspectiva unui specialist în funcționarea creierului. Autori ca Dr. Christine Carter, Dr. Siegel sau Dr. Mary Pipher sunt în măsură să aducă un aport enorm cu privire la această perioadă a vieții.

Jocuri Emoții la copii - combină distracția cu educarea

Copiii sunt într-o continuă dezvoltare. Astfel că trec prin foarte multe stări, pe unele dintre ele nereușind să le gestioneze corespunzător. Cele mai grele perioade pot fi adolescența și preadolescența. Pe lângă eventuale cursuri pe care le poți frecventa pentru a reuși să treceți împreună, mai ușor, peste această perioadă, poți apela și la diverse jocuri despre emoții. Există pe piață mai multe astfel de jocuri adaptate vârstei copilului. De exemplu, pentru copiii mai mari de 9 ani, un joc interesant poate fi “Ochelarii emoțiilor”. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani poți alege “Iubire fără cuvinte” sau “Pantofii călători”. toate aceste jocuri și multe altele vor face tranziția mai ușoară.

Cărți despre gestionarea emoțiilor. Inteligența emoțională pentru părinți

Copiii își controlează cu greu pornirile, emoțiile puternice care dau năvală peste ei fiind direcționate către părinți în nenumărate feluri. Pentru a preîntâmpina aceste stări și a fi capabil să te comporți corespunzător în astfel de situații este necesar să citești foarte multe cărți care te învață cum să abordezi emoțiile micilor pui. Seria de cărți “Emoțiile Sarei” nu ar trebui să lipsească din bibliotecă a voastră. Este recomandată atât părinților cât și copiilor. O altă carte foarte bună este scrisă de Allison Edwards și se numește “Cartea copilului supraîncărcat emoțional”. Cu ajutorul ei vei putea identifica când cel mic se află într-o zonă delicată și sensibilă.