CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cărți Pentru A învăța Copilul La Oliță

Actualizat: 27 March, 2024 | Rating:

🎁 A venit momentul mult așteptat pentru a-ți învăța copilul la oliță? Am selelctat cele mai eficiente cărțile ilustrate pentru cei mici, dar și cărți cu metode eficiente pentru părinți!

Cărți pentru a învăța copilul la oliță
Scurtături rapide 🔎

Cele mai bune cărți cu metode de a învăța copilul la oliță

Există un moment în viața fiecărui copil când va fi venit vremea să scoateți scutecul din ecuație. Mulți părinți se întreabă cum să facă pentru a facilita trecerea la oliță, dar puțini cred că există câteva cărți care pot ajuta în această fază. Bineînțeles, copiii trebuie ajutați să experimenteze schimbarea în cel mai corect mod și în propriul ritm, fără a-i forța. Vei găsi pe internet aliați prețioși în unele cărți pentru a îi familiariza pe cei mici cu noul mod de a-și gestiona nevoile fiziologice, prin povești simple, în care personajele se luptă cu o schimbare importantă tocmai aceea de a-și semnala nevoile și de a nu le mai face în scutec.

Cărți cu abordare Montessori Învăța copilul la oliță

Există trei aspecte pe care un părinte nu le poate controla pentru copil, respectiv mâncatul, somnul și folosirea toaletei. Tu ce poți face este doar să îi pregătești în mediul și să îi creezi rutine și ritualuri pentru fiecare dintre ele. În acest fel, micuțul le va deprinde mai ușor, cu atât mai mult cu cât vei surprinde perioadele senzitive pentru fiecare dintre ele. Mai ales când sunt foarte mici, jocul are o importanță extraordinară pentru dezvoltarea copiilor. Cărțile cu abordare Montessori pentru învățarea copilului la oliță vor stimula simțurile bebelușului și îl vor ajuta să treacă mai ușor peste acest prag al dezvoltării sale.

Jetoane sau cărți ilustrate despre folosirea oliței, în limba română

Fiecare copil are propriul său ritm de dezvoltare. Dacă părinții nu influențează în vreun fel acest lucru, copiii vor renunța singuri la scutec în jurul vârstei de trei ani. În momentul în care te-ai decis că vrei să abordezi acest subiect cu cel mic, este bine să o faci folosindu-te de cărțile pentru copii. Există cărticele simpatice, special create pentru ei, care vor face că această tranziție să fie una lină. O carte ilustrată despre trecerea la oliță face ca totul să devină mult mai interesant și atractiv pentru cel mic, deoarece se poate pune în pielea personajului principal, trăind povestea.

Cărți ilustrate despre oliță, în limba engleză

Primul pas pe calea lecturii este să răsfoiești împreună cu copilul tău și să îi citești cărți ilustrate. Lectura este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Cititul cu glas tare este cel mai bun mijloc de încurajare a lecturii la copil deoarece favorizează apropierea de acesta, favorizează dezvoltarea limbajului celui mic și va trezi în el bucuria de a citi. Dacă ești de părere că se apropie momentul despărțirii de scutec, atunci poți apela la cărți ilustrate despre oliță. Cartea poate fi în limba engleză pentru a-l stimula pe cel mic să își însușească această limbă din timp.