Jocuri și Jucării Pentru A învăța Copilul Cât Este Ceasul

Actualizat: 02 August, 2021 | Rating:
Jocuri și jucării pentru a învăța copilul cât este ceasul
Găsești aici un Top 10 jocuri și jucării - clasice sau dupa modelul Montessori - pentru a ajuta copilul să învețe într-un mod plăcut, distractiv și ușor de înțeles - Cat este ceasul? De exemplu, "Să Învățăm Ceasul" ajută la dezvoltarea mișcărilor fine și a preciziei, dezvoltă capacitatea de asociere și potrivire și coordonarea ochi-mână.

Noi iubim învățarea prin joc atunci cand vine vorba de copilașii noștri. Și pe bună dreptate, mulți părinți preferă să investească în jucării de calitate, educative, după modelul Montessori, chiar dacă sunt ceva mai scumpe, în detrimentul jucăriilor mărunte, care sunt de cele mai multe ori abandonate la jumătate de oră după ce au fost oferite cadou. Astăzi ne vom focusa mai mult pe jucăriile sau tabletele, cărțile prin care cei mici pot învâța cu ușurință lucruri folositoare despre timp, cum se citește ceasul, la ce ne ajută și așa mai departe. Bonus, la final de articol găsiți și câteva modele noi de ceasuri de mână, potrivite pentru cei mici.

Jucării din lemn tip puzzle pentru a învăța copiii ceasul,
într-o manieră distractivă:


Introdu-i pe cei mici in povestea timpului, orelor si minutelor prin informatii si activitati pentru a invata sa citesteasca ora exacta.

Niciun dormitor sau loc de joacă pentru copil nu este complet dacă nu se găsește măcar un Ceas - unul colorat, curcubeu. Piesele detașabile, pictate, cât de cât pe înțelesul copilului îl vor ajuta să descopere cu ușurință unitățile de măsurare a timpului și, totodată, să își gestioneze timpul petrecut la colțul de joaca sau la desenele animate, plimbările prin parc.

Care este vârsta potrivită pentru a învața ceasul?

Ei bine, copii încep să cunoască ceasul în jurul vârstei de 2- 3 ani și să zicem că până la 7-8 ani (pe la această vărstă cei mici învață să distingă acele ceasului și propriu zis cât este ceasul, știu dacă este dimineață, seară, conștientizând deci momentele zilei, zilele saptamanii, faptul că este weekend, că e vară sau iarnă, anotimpurile deci). La varsta de 2-3-4 ani copilul se poate juca cu cifrele, rezolvă puzzle-uri, le poate aranja dupa modelul unui ceas, însă el poate fi încă prea mic pentru a înțelege unele lucruri.

Jucarii perfect create pentru a stimula curiozitatea și pentru a-l face pe cel mic să vrea să descopere lumea fascinantă a timpului:
Având în vedere cât de variată este oferta de jucării de pe piață, venim mai jos cu câteva sfaturi pentru a face alegerea cea mai bună:
- alege magazinul online de la care ai mai cumpărat, știi că ai cont, jucăriile sunt pe stoc, customer support extrem de amabil, livrarea rapidă
- poate ai/ aveți un brand cunoscut - de la o reclamă tv, o reclamă online
- prețul
- varietatea produselor
- jucăriile potrivite vârstei copilului. Unele jocuri Să Învățăm Ceasul încep de regulă de la vârsta de 3 ani. Unele sunt mai simple, altele pot fi la o dificultate mai mare, cu elemente în plus: poate într-o altă limbă, de exemplu.

Indiferent că ai sau nu copii, alege să faci cadou o jucările educativă, de calitate, cu funcții cât mai variate, pe care să o folosească cât mai mult timp. De exemplu să fie un joc și cu un puzzle, să fie și un joc de rol, poate chiar o carte cu o poveste interesantă despre timp.

Cărți despre timp pentru copii
și alte jucării folositoare în procesul învățării ceasului:
Alte ajutoare numai bune in invatarea copilului despre timp/ ceas sunt cartile cu povesti, pe întelesul lui, sau cele educationale. Micutul poate invata o multime de lucruri din povestioare specifice varstei lui.

Ceasuri de mână pentru copii mici, fetițe și băieți, cu funcție de GPS:


Vrei idei de cadouri pe email?

Îți vom trimite un mesaj înaintea fiecărei sărbători importante.