CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cărți Copii Despre Venirea Unui Nou Membru în Familie, Un Frățior/ Soră

Actualizat: 26 July, 2024 | Rating:

🎁 📚👶🏻 Descoperă o selecție de cărți captivante care vor transforma sosirea frățiorului/ surioarei într-o experiență plină de bucurie și așteptare pentru micuții tăi, dar și câteva sfaturi.

Cărți copii despre venirea unui nou membru în familie, un frățior/ soră

Cum să pregătești un copil pentru venirea unui frate sau a unei surori:

Sosirea unui nou membru în familie este un eveniment extraordinar, dar poate fi și o provocare pentru copilul mai mare. Pentru a facilita tranziția și a transforma această schimbare într-o experiență pozitivă, iată câteva sfaturi utile:

- Discutați deschis și sincer cu copilul despre sosirea bebelușului printr-un limbaj potrivit vârstei și tot ce implică asta.  Fiți receptivi la temerile și curiozitățile sale și oferiți-i informații clare.
- Este important ca micuțul să se simtă confortabil să vorbească despre emoțiile sale, fie ele bucurie, teamă, gelozie sau confuzie.
- Implicați-l în alegerea numelui, a hăinuțelor sau a jucăriilor pentru bebeluș și per total la mai toate pregătirile 
- Neapărat de citit și cărți despre iubirea dintre frați, importanța unui frate sau a unei surori. 
- Asigurați-vă că se simte iubit, ascultat, înțeles și apreciat.
-  Se obișnuiește ca bebelușul să "aducă" un cadou frățiorului când vine acasă. Alegeți un cadou special pentru copilul mai mare. Am pus mai jos câteva idei. 

Cu o comunicare deschisă și o abordare pozitivă, îl veți ajuta pe micuțul dumneavoastră să se adapteze cu ușurință la această schimbare majoră din viața sa și să se bucure de o relație frumoasă și specială cu fratele sau sora sa.

Cărți pentru pregătirea copilului de a fi un bun frate mai mare

Cărțile despre venirea unui bebeluș pot fi un instrument valoros pentru a-i ajuta pe cei mici (frățiorii lor) să înțeleagă ce se întâmplă, să-și gestioneze emoțiile și să se pregătească pentru această schimbare semnificativă. Ușor nu o să fie, însă aceste cărți selectate mai jos pot explica super bine pe înțelesul tuturor copiilor cum se dezvoltă bebelușul în burtica mamei, cum va veni pe lume și cum va fi viața cu un nou membru în familie.

În cărți sunt și exemple, situații de tot felul, sfaturi de cum să interacționezi cu un bebeluș ca frate mai mare.. 
Cititul împreună al unei cărți despre venirea unui bebeluș poate fi o ocazie specială pentru a crea o conexiune emoțională cu copilul, a discuta despre sentimentele sale și a-i oferi sprijinul necesar.

Idei de cadouri de la nou născut pentru frățiorul/ surioara mai mare

Idei de cadouri pentru frățiorul/ surioara mai mare, care să îi facă să se simtă speciali și implicați la venirea noului membru al familiei:
- Un album foto special în care să poată lipi poze cu bebelușul și să scrie mesaje.
- O carte personalizată în care povestea îi are drept protagoniști.
- Un set de jucării reprezentând un medic/asistentă pentru a "avea grijă" de frățiorul/surioara.
- Un premiu simbolic, ca o medalie sau un trofeu pentru "Cel mai bun frate/ soră".
- Un ursuleț de pluș sau chiar o bicicletă/ trotinetă, în funcție de vârsta frățiorului mai mare sau a surioarei, dar și a preferințelor actuale.

Cărți pentru părinții cu 2 copii, recomandări pentru a evita gelozia

Sosirea unui nou membru în familie poate aduce bucurie, dar și provocări, precum gelozia la copilul mai mare. Cărțile pot fi un aliat important în gestionarea acestor emoții și provocări și mai pot fi o punte de comunicare și o sursă de învățare pentru a transforma gelozia într-o emoție pozitivă și a consolida relația dintre frați.

Pe lângă citit, este importantă comunicarea deschisă cu copilul, implicarea sa activă în îngrijirea bebelușului și oferirea de timp de calitate individuală fiecărui copil.