CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei Cadouri Pentru Fetițe De 9 Ani

Actualizat: 27 May, 2024 | Rating:

🎁 La 9 ani viața este distractivă, de dimineața până seara! La această vârstă, fetițele adoră să alterneze activitățile: își doresc să exceleze la școală, dar și să petreacă timpul liber într-un mod amuzant, au legat prietenii și iubesc să petreacă timp cu familia. Având deja o personalitate puternică, va trebui să alegi un cadou pe măsura așteptărilor sale, fie că alegi unul pentru fiica ta, nepoata ta sau fetița unei cunoștințe.

Cărți pentru fetițe de 9 ani - de citit și răsfoit

Picii școlari de 9 ani sunt cei mai curioși de enigmele cărților - un cadou simbolic, cât și foarte prețios, ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a intelectului, vocabularului de cuvinte, cât și a creativității. Nu ezita să optezi în alegerea cadoului potrivit pentru o carte interesantă, care să țină în suspans și să le facă pe fetițe de 9 ani să fie și mai dornice de lectură. Subiectele precum: “Micul prinț”, “Primele 1000 de cuvinte în limbă engleză”, “Enciclopedie”, “Frumoasa și Bestia”, “Aventurile lui Tom Sawyer”, ș.a. De asemenea, te-ai putea orienta către subiectele necesare la școală: matematica, limba română, istoria.

Jucării educative și Montessori fetițe 9 ani

Nu știi ce jucării sunt mai potrivite pentru fetițele de 9 ani? Noi recomandăm jucăriile educative și Montessori pentru dezvoltarea lor armonioasă. Iată și câteva sugestii, în tendințe actuale. In primul rând ar fi seturile de știință care includ experimente de tot felul cu apă, gheață și activități practice fascinante pentru fetițele de 9 ani. Seturi de grădinărit la fel pot fi o modalitate distractivă și educativă de a învăța despre plante, ecologie și de a dezvolta abilități practice, dar și de a petrece cât mai mult timp afară cu familia. 

Desigur, puzzle-urile pentru o gândire logică și dezvoltarea memoriei, jocurile de strategie unde pot dezvolta abilități de gândire strategică, planificare, luare a deciziilor și dezvoltarea abilităților sociale prin jocul în echipă. Seturi de pictură, desen sau modelare pot fi potrivite pentru fetițele de 9 ani care iubesc arta și creativitatea. Jucăriile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) sunt proiectate să dezvolte abilități importante în aceste domenii. Să nu uităm de seturile de construcție robotică, kit-uri de electronice sau jocuri care implică rezolvarea de probleme tehnice sau de seturile de construcție, cu focus pe cele magnetice.

Seturi LEGO și de construcție potrivite pentru fetițe 9 ani

Pentru fetițele de 9 ani iubitoare de LEGO puteți alege un cadou dintr-o gamă variată de jocuri, toate utile pentru dezvoltarea creativității ei, a abilităților motorii fine, a ezolvării de probleme și construirii imaginilor. Cele mai iubite la această vârstă sunt cele de la LEGO Friends, care includ seturi cu personaje și locații specifice, precum cafenele, ateliere de artă, magazine de jucării și multe altele. LEGO Disney Princess este o altă temă populară printre copii, care include seturi inspirate de personajele Disney preferate. De asemenea, LEGO oferă și alte seturi tematice precum LEGO Elves și LEGO DOTS care pot stimula creativitatea și abilitățile artistice ale fetițelor. 

Jocuri cu experimente & știință pentru fetițe 9 ani

Printre jocurile preferatele de fetițele de 9 ani sunt și cele cu experimente de știință. Laboratorul chimistului pentru a combina diferite substanțe chimice pare cel mai iubit, pentru realizarea experimentelor acasă. Pot observa de exemplu schimbările de culoare sau să învețe despre proprietățile substanțelor chimice. Și jocurile despre spațiu și sistemul solar e printre preferate, detectivul științific sau experimente de biologie. Sigur s-ar bucura să primească un binoclu cadou, un microscop, așa poate învăța prin joacă despre plante, insecte și multe alte instrumente pentru a explora lumea naturală. Fetițele de 9 ani vor fi super încântate de toate aceste jocuri de știință, iar observațiile lor după fiecare joc pot fi trecute într-un jurnal de explorare. 

Jucării inteligente și roboți pentru fetițe 9 ani

Sunt minunate jucăriile inteligente și de construcție roboți pentru fetițele de 9 ani. Toate aceste jucării de inteligență artificială (IA) încurajează mult creativitatea, gândirea critică, majoritatea fiind setate (de către copii, cu ajutorul părinților )pentru a răspunde la comenzile vocale, la mișcare sau la atingere. O jucărie inteligentă poate învăța, își poate ajusta chiar modul în care interacționează cu utili­zatorul, poate reacționa la stimuli externi și se poate comporta conform tiparelor programate. Ajută-ți fetița de 9 ani să înțeleagă principiile științei și tehnologiei într-un mod distractiv și captivant, să exploreze și să se joace cu o gamă diversificată de jucării, indiferent de stereotipurile de gen.
 

Puzzle pentru fetițe de 9 ani

Un cadou special și interesant pentru o fetiță de 9 ani reprezintă un puzzle. Acestea sunt jocuri care îi dezvolta foarte mult pe cei mici pe plan intelectual, stimulând atenția la detalii, spiritul de observație, răbdarea, cât și capacitatea de a lucra îndelungat și răbdator pentru realizarea unei imagini, satisfacția și rezultatul fiind pe măsura așteptărilor. Indiferent că alegi un puzzle clasic sau unul 3D, ambele pot fi la fel de spectaculoase și captivante. Există atât puzzle-uri din carton rezistent, cât și confecționate din lemn. Dacă vrei un joc educativ, alege un puzzle tip harta României sau globul pământesc.

Accesorii cu Harry Potter pentru fetițe 9 ani, potrivite de cadou

Dacă sunteți în căutare de un cadou special pentru o fetiță de 9 ani pasionată de lumea magică a lui Harry Potter, atunci accesorii tematice ar putea fi alegerea perfectă. De ce? Pentru că Harry Potter este un personaj popular și îndrăgit de mulți copii, iar accesorii precum pălării cu pălăriașul, insigne cu steme de școlile de vrăjitorie sau pungi cu blazonul școlii Hogwarts ar putea fi o adevărată comoară pentru un fan înrăit. În plus, o astfel de alegere de cadou poate inspira fetița să-și cultive imaginația și să-și dezvolte creativitatea. Cui se adresează aceste accesorii? În primul rând, acest tip de cadou poate fi perfect pentru o fetiță care adoră seria Harry Potter și care este încântată să-și exprime pasiunea pentru lumea vrăjitoriei și a magiei. De asemenea, aceste accesorii pot fi potrivite pentru oricine dorește să-și aducă un pic de magie în viața de zi cu zi sau să-și completeze colecția de articole cu tematică Harry Potter.

Jocuri de societate pentru fetițe de 9 ani

Tuturor copiilor le plac jocurile și jucăriile. Dacă și domnișoara ta de 9 ani este curioasă, energică și întotdeauna pregătită de distracție, înseamnă că face parte din categoria copiilor cărora le-ar prinde bine unul sau mai multe jocuri de societate. Jocurile de societate o vor ajuta pe cea mică să își dezvolte capacitatea de a lucra în echipă și de a colabora cu alți copii de vârsta ei. De asemenea, multe dintre aceste jocuri o va face să își dezvolte latura strategică și va transforma serile obișnuite petrecute în familie, în unele extraordinare. Când alegi un astfel de joc pentru micuța ta trebuie să ții cont să fie potrivit vârstei și să încurajeze număratul și cititul.

Haine și accesorii vestimentare pentru fetițe de 9 ani

Fetițele de 9 ani vor să îmbrace mult rochițe, fustițe, vor codițe cu fundițe și multe accesorii precum văd la mamele lor. De aceea se spune că e important să fii atent la cum te porți, cum te îmbraci și ce spui în preajma celor mici, pentru că ei copiază și preiau mult din tot ce văd la părinți. Așa că nu e greșit să oferi drept cadou pentru fetițe, haine și accesorii, mai ales în jurul vârstei de 9,10 ani când deja fetițele încep să își formeze propriul stil. Prin natura lor femeile sunt interesate să arate mereu bine, să se îngrijească și să fie mereu în tendințe. Iar aceste înclinații se văd inclusiv de la vârstele mici. 

Bijuterii și accesorii pentru fetițe de 9 ani

Pentru fetițele de 9 ani, bijuteriile și accesoriile pot fi alese cadou în funcție de preferințele personale ale copilului și de stilul vestimentar. Chiar dacă nu le știi prea bine, îți venim în ajutor cu câteva idei de bijuterii cadouri ce pot merge la sigur. La 9 ani fetițele sunt foarte cochete, le place să le imite pe persoanele feminine apropiate lor, iubesc cerceii colorați, brățările împletite sau cu pandantive, mărgelele confecționate chiar de ele, ochelarii de soare, fundițele sau clamele de păr. Nu o încuraja să le poarte totuși la școală, ci doar în timpul liber cu prietenele. 

Trotinete potrivite pentru fetițe de 9 ani, de oferit cadou

Viața la oraș nu este deloc ușoară, mai ales când vine vorba de dus o viață sănătoasă și echilibrată. Este dificil să faci mișcare și să mănânci sănătos, dar nu imposibil dacă ești dispus/ă să faci un mic efort. Atunci când ai un copil, poate te gândești ce fel de sport ar trebui să facă zilnic pentru a avea o condiție fizică bună. O idee de cadou potrivit pentru o fetiță de 9 ani ar fi să îi cumperi una dintre aceste modele de trotinete potrivite vârstei lor. 

Biciclete pentru fetițe de 9 ani, perfecte de cadou

La 9 ani, un cadou potrivit pentru o mică vitezomană ar fi o bicicletă pe măsură. Probabil că cea mică a renunțat deja la roțile ajutătoare și poate explora în voie parcul, plimbându-se relaxată cât e ziua de lungă. Îți recomandăm să alegi o bicicletă confecționată din materiale de calitate, începând cu șaua și mânerele care trebuie să fie confortabile, până la cadru, de care depinde manevrabilitatea ei facilă. Alege una echipată și cu un mic coșuleț în față, fiind important pentru depozitarea unei genți sau a altor accesorii. Nu presupune că fetița va dori culoarea roz, ci mai bine o întrebi mai întâi pe ea.

Instrumente muzicale fetițe 9 ani, potrivite de cadou

Sunt extrem de multe instrumente muzicale ce s-ar potrivi cadou unei fetițe de 9 ani. Toate cresc mult încrederea de sine a copiilor, cu cât mai multe de testat, cu atât mai bine. TDacă ai văzut o înclinație spre un anumit instrument, atunci e ideal de achiziționat, însă dacă ești în pană de idei, îți venim noi în ajutor: ukulele (chitară mult mai mică și mai ușor de manevrat), ar putea fi un pian/ orga sau chiar o claviatură, acordeon, xilofon, chitară, set de tobe, sau chiar saxofon ori trompetă. Un flaut simplu poate fi de asemenea o opțiune potrivită pentru fetițele de 9 ani care doresc să înceapă să exploreze sunetele instrumentelor de suflat. Pentru început însă ce ai zice de niște lecții de canto sau de un set de karaoke pentru a vedea daca are înclinații spre partea artistică? Fetițele de 9 ani vor fi încântate să învețe ceva nou, însă află totuși ce intrument și-ar dori înainte de achiziție pentru a merge la sigur.

Întrebări frecvente
Ce cadou să iau fetiței de 9 ani?

La 9 ani fetiță deja știe a citi și a scrie, astfel un cadou inedit ar fi o colecție de povești sau poezii pentru copii, ar putea fi și cărți audio pe care fata ar putea să asculte pentru a-și îmbogăți vocabularul și creativitatea. Seturile de știință care includ experimente de tot felul cu apă, gheață și activități practice sunt fascinante pentru fetițele de 9 ani.

Ce cadou să ofer fetiței mele de 9 ani?

Ai putea lua diferite lucruri pentru dezvoltarea hobby-urilor, poți să iei diferite seturi de artă, pânză pentru a confecționa sau a broda diferite lucruri interesante, seturi de grădinărit la fel pot fi o modalitate distractivă și educativă de a învăța despre plante, ecologie și de a dezvolta abilități practice, dar și de a petrece cât mai mult timp afară cu familia. .

Ce cadou de Crăciun să-i iau fiicei de 9 ani?

Recomandăm puzzle-urile pentru o gândire logică și dezvoltarea memoriei, jocurile de strategie unde pot dezvolta abilități de gândire strategică, planificare, luare a deciziilor și dezvoltarea abilităților sociale prin jocul în echipă. Seturi de pictură, desen sau modelare pot fi potrivite pentru fetițele de 9 ani care iubesc arta și creativitatea. Jucăriile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) sunt proiectate să dezvolte abilități importante în aceste domenii. Să nu uităm de seturile de construcție robotică, kit-uri de electronice sau jocuri care implică rezolvarea de probleme tehnice sau de seturile de construcție, cu focus pe cele magnetice.