CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Instrumentele Muzicale Reprezintă Un Cadou Inspirat Pentru Copii

Actualizat: 26 April, 2024 | Rating:

🎁 Încă de la cele mai fragede vârste, copiii încep să fie atrași de sunete. Aceste instrumentele muzicale reprezintă un cadou inspirat pentru orice copil, de toate vârstele, ce ajută la dezvoltarea empatiei și a capacității de învățare și memorare, utile la orice vârstă. Vezi recomandarile noastre de instrumente muzicale atat originale, cât și de jucărie, pe care le oferi cadou copiilor mai mici sau mai mari.

Instrumentele muzicale reprezintă un cadou inspirat pentru copii

Dacă ai copii, cu siguranță adopți idei de peste tot pentru a-l crește adecvat, îndrumându-l spre domeniile care îl interesează, într-un mediu ca favorizează jocul și relaxarea. Domeniul muzical este unul care îi va interesa pe toți copiii, chiar dacă doar pentru o perioadă. De aceea, este bine să îi asiguri resursele pentru explorarea acestui domeniu: de la ascultarea melodiilor potrivite vârstei, învățarea versurilor, dăruirea unor instrumente și până la înscrierea la cursuri de predare, îl poți susține pe cel mic prin diferite căi. 

Încă de la cele mai fragede vârste, copiii încep să fie atrași de sunete. Vezi sfaturile noastre:

Chiar dacă afinitatea copilului pentru muzică nu reflectă o înclinație aparte pentru muzică, studiul unui instrument, exersarea cu instrumentele de jucărie contribuie la creșterea capacității de memorare și învățare, îi dezvoltă caracterul empatic, dar și alte beneficii. Așadar, când și ce fel de instrumente poți să îi cumperi copilului? Poți introduce instrumentele muzicale în viața copiilor încă de la vârste mici. Pe lângă jocurile cu obiectele de prin casă, cu care puteți crea împreună sunete frumoase, te poți orienta pentru cele mai simple instrumente: celebra muzicuță, tamburină, xilofon, clopoței, castaniete, ukulele.

Pentru copiii mai mari există, de asemenea, o varietate de instrumente muzicale, în miniatură, dar care sunt suficient de performante pentru ca cei mici să aibă o baza muzicală. Reține faptul că toți copiii sunt receptivi când sunt mici, iar copilăria este momentul când trebuie să le fie prezentate toate instrumentele: pianul, orga, chitara.

Instrumente muzicale care îi antrenează pe copiii de sub 2 ani

Dacă cel mic prezintă un interes aparte pentru a învăța, trebuie să îi găsești cât mai curând un meditator - un artist care predă ore de pian, chitară, vioară, nefiind nevoie să aștepți până când crește mai mare. În fond, cei mai mulți artiști muzicali au început să studieze încă de mici, urmând ulterior și cursurile unor școli de specialitate. Indiferent de tipul de instrument - jucărie, instrument muzical în miniatură, pe care îl vei achiziționa, îți garantăm că va contribui la dezvoltarea armonioasă a copilului, la alcătuirea unei rutine frumoase, la diversificarea activităților.

Instrumente muzicale pentru copiii de + 2 ani 

De reținut că încă de la cele mai fragede vârste, cei mici încep să fie atrași de tot ce înseamnă sunete - au o atenție dezvoltată mereu când le aud, iar pe măsură ce cresc, sa zicem peste 2-3 ani, ei încep să le și producă. Sigur te-ai amuzat când i-ai auzit că imită alte sunete. Nimic nu se compară cu plăcerea copiilor de a folosi diverse instrumente muzicale de jucărie sau chiar pe cele originale, de adulți să zicem.  

Instrumentele muzicale au numeroase beneficii pentru dezvoltarea copilului - amintim în primul rând de creșterea capacității de învățare și memorare și dezvoltarea empatiei. Poți să îi cumperi copilului diverse instrumente muzicale de jucărie chiar și începând cu vârsta de 2 ani: poți începe cu o muzicuță, maracas, tamburină, castaniete sau xilofon de jucărie, urmând treptat să alegi alte instrumente ceva mai performante, cu mai multe clape, corzi, butoane și așa mai departe. 

Bonus: Instrumente muzicale pentru adolescentii pasionati de muzica

Aceste instrumentele muzicale (sau, evident, și altele) reprezintă un cadou inspirat pentru orice copil, de toate vârstele, nu numai datorită faptului că le sunt acestora pe plac. Amintim că au numeroase beneficii - precum contribuția la dezvoltarea empatiei și a capacității de învățare și memorare, utile la orice vârstă.