CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jucării Pentru Copii De 5 Ani

Actualizat: 20 February, 2024 | Rating:

🎁 Pentru micuții de 5 ani, care deja au o grămadă de jucării, poate crezi că nu există noi idei pentru a-i surprinde, însă cu siguranță un set de lego ingenios îi va dezvolta mult imaginația și creativitatea. De asemenea, alte idei de cadouri ar putea fi: un robot cu funcții multiple, o mașină performantă cu telecomandă, un tren pe șine cu un traseu lung sau chiar un mini-laptop. Copiii sunt captivați de tehnologie și cu un astfel de cadou, nu vei da greș.

Jucării educative pentru copii de 5 ani

5 anișori semnifică o vârstă minunată și potrivită pentru a învăța și a descoperi lucruri și fenomene noi. Un cadou ideal și original pentru un copilaș sunt jucăriile educative, care îi vor face mai veseli, energici, cât și bucuroși pe părinți. Pe piață vei găsi o multitudine de tipuri de jucării, forme și culori, recomandarea noastră fiind ca să te orientezi către jucăriile confecționate din materiale sigure, inofensive și cât mai ecologice. Unele idei extrase de noi sunt: abac-ul din lemn, blender din lemn, un ceas cu orele colorate, un calendar din lemn, tablă cu cifre cu magnet, bază cu forme geometrice.

Jucării Montessori pentru copii de 5 ani

Pentru copilașii de 5 ani o idee foarte bună de cadou este o jucărie Montessori. Aceasta îi învață pe cei mici să asimileze informații esențiale despre mediul înconjurător, însă în ritmul și în felul lor. Poți de exemplu să optezi pentru o tăbliță Montessori multifuncțională cu cifre și ceas. Este ideal ca acest tip de jucării să fie ușor de transportat și de manevrat, să se poată scrie sau muta cifre sau semne matematice în locurile special destinate și să poată fi și curățată cu ușurință. Învățarea prin intermediul jocului a fost și este cea mai eficientă și distractivă metodă pentru cei mici, a căror minte este în continuă dezvoltare.

Jucării inteligente și roboți potrivite pentru 5 ani

De la industria filmelor, până la marile linii de producție și, în egală măsură și pe rafturile magazinelor de jucării, roboții fac parte din viața noastră și implicit a celor mici. Pentru un copil de cinci ani, nimic nu este mai interesant, decât să vadă și să mânuiască un robot. Poți alege o astfel de jucărie inteligentă, pe care cel mic să o poată comanda. Vei vedea cum îi sclipesc ochii în momentul în care roboțelul îi va prelua toate comenzile neobosit. Cu cât are mai multe funcții, cu atât copilul va dori să-și petreacă mai mult timp jucându-se cu el pentru a le explora. Poți alege un robot care să cânte, să danseze, să imite sau chiar să construiască ceva.

Cele mai iubite puzzle-uri pentru copii 5 ani

Dacă ai un micuț sau o micuță sărbătoriă care urmează să împlinească vârsta de 5 ani și nu știi ce să alegi drept cadou, ai putea opta pentru un puzzle. Acest tip de joc este perfect pentru cei mici întrucât îi ajută să se dezvolte atât pe parte psihică - gândirea logică și capacitatea de a rezolva o problemă, cât și pe parte fizică - motricitate fină. În cazul în care copilașul nu am mai intrat în contact cu astfel de jocuri, poți alege pentru început, un puzzle cu un număr de piese mai mic și de dimensiuni mai mari. Astfel îi va fi ușor să le îmbine și vei evita posibilele stări de frustrare.

Jocuri LEGO pentru copii de 5 ani

Probabil cele mai iubite jocuri la vârsta de 5 ani sunt jocurile Lego, iar oferind un astfel de cadou, nu ai cum să dai greș. Nu este o tragedie nici măcar dacă nimerești o dublură, pentru că orice copil îți va confirma faptul că în ceea ce privește seturile de Lego, niciodată nu sunt suficiente piese! Totul e să alegi seturi compatibile, de la firmele consacrate în acest domeniu, ca să fii absolut sigur că investiția ta va fi una de lungă durată. Este atât de ușor să faci o bucurie unui copil cu un astfel de set, gama fiind extrem de variată și acoperind toate posibilele domenii de interes ale acestuia.

Jocuri de societate potrivite pentru copii 5 ani

Ai ajuns în situația în care te întrebi dacă copilul tău de cinci ani este suficient de mare pentru a începe să se joace cu jocurile de societate, dar mai ales ce jocuri să alegi? Ei bine, află că da, la această vârstă cel mic este pregătit să petreacă timp, împreună cu toată familia, la un astfel de joc. Poți începe cu jocuri mai ușor de înțeles și care să nu dureze foarte mult, cum ar fi “Piticot” sau “Nu te supăra frate”, pentru ca mai apoi să treceți la jocuri mai complicate, cum ar fi “Monopoly”. De obicei, astfel de jocuri pot fi jucate de către două, până la șase persoane, promovând foarte bine interacțiunea între voi.

Păpuși pentru fetițe de 5 ani

Fetițele de 5 ani sunt ca niște mici prințese care abia așteaptă să fie aranjate și împopoțonate. Le place să arate bine, mai ales dacă își văd mămica că face același lucru. Pentru ale îndulci puțin copilăria, în această perioadă, este de bun augur să le faci cadou tot felul de păpuși. Poți alege păpuși clasice, de plastic sau păpuși mai elegante, de porțelan. Indiferent de alegerea făcută, asigură-te că jucăria are în cutie mai multe articole de vestimentație, pe care fetița să le poată asorta și schimba, după bunul său plac. De asemenea mai poți opta și pentru seturi cu mai multe păpuși și diferite accesorii.

Instrumente muzicale pentru copii 5 ani

La vârsta de cinci ani copiii vor să experimenteze tot ce văd în jurul lor. Cu cât încep să testeze un instrument mai devreme, cu atât mai bine, dar indiferent de vârsta copilului tău, întotdeauna va fi un moment oportun pentru a începe să învețe un instrument. În materie de instrumente muzicale, cele mai recomandate la această vârstă sunt pianul și tobele, întrucât copiii se dezvoltă cel mai bine dacă nu sunt nevoiți să țină în brațe sau să ridice instrumentul pe care îl folosesc. Instrumente ca ukulele, chitară sau alte instrumente mari cu corzi, nu sunt tocmai potrivite. De asemenea, vei constata că timpul petrecut lângă un instrument muzical îi va aduce o mulțime de beneficii pe termen lung.

Ce jucării de plajă sunt potrivite la 5 ani

Petrecerea timpului la plajă, împreună cu familia, poate reprezenta o perioadă distractivă pentru toată lumea. Totuși, la scurt timp după ce copiii au testat nisipul și apa efectele acestora încep să dispară, iar cei mici își pierd interesul încetul cu încetul. Pentru a veni în ajutorul lor, și al tău, alege un set de jucării pentru plajă cu cât mai multe și variate piese. Un astfel de set poate conține lopată, greblă și cât mai multe forme de construit. De asemenea ține cont și de faptul că vei avea nevoie de o plasă pentru a le transporta cu ușurință. Așadar, orientează-te către un set care are o astfel de geantă de transport, specială pentru jucăriile de plajă.

Mașinuțe iubite de copii 5 ani

Mașinuțele sunt distractive atât pentru copii cât și pentru adulți. Când vrei să achiziționezi jucării pentru cei mici, pe lângă partea de dezvoltare personală, ai grijă că jucăriile să fie potrivite vârstei. De exemplu, un set de la Hot Wheels conține mașinuțe cu carcasă predominant metalică, realizate la o scară de 1:64 și compatibile cu marea majoritate a pistelor preferate de cei mici. De asemenea, copii de cinci ani vor fi foarte încântați și de o mașinuță electrică. Când alegi o astfel de jucărie pentru ei trebuie să ții cont de patru facturi foarte importanți: siguranță, confort, autonomie și design.

Jucării interactive pentru copii de 5 ani

Jucăriile sunt cei mai buni prieteni când suntem mici și nu avem cu cine ne juca. Ne sunt cei mai buni prieteni cu care putem să ajungem în lumi în care totul este posibil. Cu ajutorul unei mașini de pompieri devii rapid un pompier experimentat gata să salveze vieți și case de la fum și scrum. Dacă ai un copil mic care se joacă foarte mult cu jucăriile și niciodată nu poate avea prea multe, o idee de cadou pentru el ar fi jucării interactive pentru copii de 5 ani. Astfel va învăța lucruri noi într-un mod distractiv și relaxant. Joaca și jucăriile merg mână în mână în orice situație și cel mic se va bucura de noile jucării.

Trotinete pentru copii de 5 ani

La 5 anișori, copiii independenți și vitezomani își doresc să experimenteze noi și noi senzații, iar toată viața lor lipsită de griji cotidiene și responsabilități majore, se rezumă la jocuri, joacă și alergare prin parc alături de prieteni. Surprinde-l pe micuțul din familia ta cu o trotinetă cadou și acesta îți va fi foarte recunoscător. O va testa cât e ziua de lungă, își va dezvolta atât atenția, cât și capacitatea de a conduce un mijloc de deplasare, fiind capabil să evite cu măiestrie orice obsacol apărut în cale, iar tu vei fi mulțumit știind ca are parte de multă activitate fizică, atât de necesară pentru această vârstă.

Întrebări frecvente
Ce cadou să iau băiatului de 5 ani?

La 5 ani copiii încep să caute multă joacă, astfel ai putea lua o bicicletă, o trotinetă (trotinetă electrică), role sau echipament de schi, patine pentru jocurile de iarnă, e un cadou util și care va fi folositor pentru mai mult timp. De asemenea, și cărțile suni iubite, mai ales cele cu autocolante.

Ce cadou să iau fiicei de 5 ani?

Pentru o fetiță mică de 5 ani ai putea lua un set de păpuși (barbie, bratz, moxie, monster high etc.) ele la sigur vor ocupa un loc important în timpul liber a fetiței, dar dacă deja are o colecție destul de vastă, ai putea lua niște accesorii pentru aceste păpuși, o căsuță de păpuși. Că tot vorbeam de accesorii, îi poți lua primul parfum, o pereche noua de ochelari, un set de bijuterii potrivit vârstei.

Ce jucării se oferă copiilor de 5 ani?

Copiii de 5 ani iubesc jucăriile inteligente, mici roboți, seturile de creație, jocurile de societate (Nu te supăra frate, Activity Junior, Monopoly), cărțile pentru dezvoltare intelectuală (matematică, limba română, limbi străine, științe ale naturii, corpuri cerești etc.) sau chiar cărți cu povești cu colecții de la diferiți autori.