CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jucării Pentru Copii 1 An

Actualizat: 28 September, 2023 | Rating:

🎁 Când un copil împlinește 1 an, totul devine din ce în ce mai interesant deoarece în creierul lui se dezvoltă tot mai multe mecanisme de asociere, recunoaștere și o mulțime de legături pe care cel mic le poate face. De aceea și jucăriile destinate vârstei sunt din ce în ce mai complexe. De la jucării care pot reproduce sunete de animale, sau cântece din povești până la instrumente muzicale menite să îl aducă pe cel mic cât mai aproape de lumea reală.

1. Jucării de îndemânare pentru copii de 1 an

Jucăriile de îndemânare reprezintă un cadou drăguț, cât și extrem de potrivit pentru copilașii de 1 an. Imaginează-ți cât de curioși și dornici să exploreze lucruri noi sunt! Acestea vor contribui, cu siguranță, la dezvoltarea armonioasă a îndemânării, preciziei, cât și a atenției micuțului, iar părinții vor deveni și mai fericiți și bucuroși atunci când vor afla că micuțul este implicat într-o activitate și ei pot avea un minut de relaxare sau de pauză. Dintre cele mai interesante idei de jucării de îndemânare putem menționa: jucărie tip balanță, piramidă de cercuri, construcție tip magnet, sortator din lemn.

2. Jucării Montessori pentru copii de 1 an

La 1 an, creierul copiilor este în plină și continuă dezvoltare, și este esențial să le stimulăm acest interes cu jucării creative, adaptate vârstei, concepute în spiritul Montessori. Un astfel de cadou minunat îi va învăța prin joc pe cei mici noțiuni importante despre lume, viață, mediul înconjurător. Tot în acest fel, cel mic va deprinde primele cuvinte. Este recomandat să alegi jucării Montessori axate pe clasificarea grupelor de forme geometrice, culori, cifre, categorii de alimente. Inteligența va fi astfel dezvoltată, iar aceste jucării interactive îi vor ține ocupați pe cei mici timp îndelungat.

3. Jucării de creativitate pentru copii de 1 an

Ce cadou poate fi mai potrivit pentru copilașii de 1 an decât jucăriile de creativitate? Noi zicem că ăsta este un dar perfect pentru ei! Aceste jucării vor contribui la dezvoltarea armonioasă a copilașului, cât și la stimularea imaginației, creativității și atenției micuților. Pe piață vei găsi o mulțime de tipuri și modele de jucării, precum crafturi din hârtie, seturi creative de desenat, război de țesut jucărie, seturi de creat animăluțe, cât și un set de nisip kinetic, din care copilul va putea crea forme și lucruri, ceea ce va reprezenta un stimulent pentru precauție, cunoaștere și memorie.

4. Jucării muzicale pentru copii de 1 an

Dă-i unui bebeluș o jucărie muzicală și i-ai oferit câteva zeci de minute bune de distracție! Imediat ce învață să apuce obiectele sau chiar să meargă singuri, cei mici vor petrece mai mult timp în compania jucăriilor studiindu-le și profitând foarte mult de orice funcție, luminiță sau sunet ar avea. Imediat când copiii împlinesc un an, parcă vezi și modificări ale abilităților, deprinderilor și preferințelor pe care aceștia le au. Este uimitor cum de la lună la lună aceștia se dezvoltă ajutați de diverse jucării educative, care cântă și dansează și imită sunete reale. E chiar vârsta la care vor începe să imite și să rețină mare parte din sunetele și melodiile preferate.

5. Centru de activități pentru copii de 1 an

Când deja nu mai sunt chiar bebeluși, adică în jurul vârstei de un an, cei mici sunt foarte atrași să descopere lumea din jurul lor așa că vor răsfoi cu plăcere cărticele în care li se prezintă lumea, animăluțele, obiecte din casă pe care le văd în mod obișnuit. Dacă cei mici au frați mai mari, atunci vor copia foarte mult din comportamentele de joacă ale acestora. Așa că vor cerceta și vor explora tot felul de jucării. Preferatele lor sunt însă jucăriile care au sunete, lumini, mingile, păpușile dar și jucăriile de pluș. Este momentul în care cei mici se atașează destul de rapid de jucării, de oameni și de obiecte.

Întrebări frecvente
Ce cadou să ofer unui copil de 1 an?

Pentru copiii de 1 an un cadou perfect ar fi jucăriile dentiție sau diferite inele gingivale pentru ca acest copil să poată să-și poată ameliora starea de durere atunci când iese primii dințișori, util și ingenios.

Ce cadou să ofer fiului de 1 an?

Deoarece este încă un copil micuț ai putea lua diferite jucării sau cărți audio pentru ca fiul tău de mic să înceapă să aude diferite sunete ( de câine, de pisică, de vită, porci etc.) ca să se facă mai cunoscut cu viața de zi cu zi.

Ce cadou să ofer fiicei de 1 an?

Pentru copil micuț de 1 an este important ca jucăria să aibă sunete, astfel poți lua diferite jucării cu clopoțele, cu nisip, cu bile sau altceva care la agitare să aibă sunete atrăgătoare pentru ea.