De ce este important ca micuții să fie ajutați să-și formeze un comportament financiar responsabil?
- Însușirea unei atitudini corecte față de câștigarea banilor, față de muncă;- Dobândirea atitudinii corecte față de cei care muncesc, dar și față de cei aflați în suferință, care au nevoie de ajutor;
- Copiii învață să gestioneze banii pe care îi au, distribuindu-i în funcție de necesități, dorințe;
- Învăță să devină independenți financiar și să își exploreze abilitățile antreprenoriale.
Pe înțelesul copiilor - educație financiară cu ajutorul jocurilor
Cel mai mare avantaj al jocurilor - boardgames - este că pot fi utilizate deopotrivă pentru distracție și educație. Începând cu binecunoscutul joc Monopoly și până la alte variante de jocuri care implică folosirea banilor și aplicarea anumitor cunoștințe și tactici de negociere, jocurile ajută la educația financiară a micuților. Monopoly este un joc extrem de popular, vechi de peste 100 de ani, ce oferă numeroase lecții financiare care pot fi aplicate și în viața reală.
Produs indisponibil.

Produs indisponibil.
Alte exemple de jocuri care ajută copiii la educația financiară:
- Jocuri matematice Oricare ar fi nivelul de dificultate potrivit vârstei copilului, pentru a sedimenta corect noțiunile de educație financiară, copilul trebuie să știe să aplice corect matematica. Alege astfel jocuri cu focus pe adunări și scăderi, toate într-o manieră distractivă, tu ești acolo doar pentru a-l ghida.
- Jocuri de rol Există numeroase alte jocuri care îi ajută pe copii să devină responsabili din punct de vedere financiar. Cele mai potrivite jocuri de rol sunt cele de negustorie - cumpărături la piață, magazin, casier, operator la bancă.
Asigură-te că achiziționezi accesoriile necesare pentru ca jocurile să fie cât mai interesante, iar acțiunea diversificată.