CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jocuri Pentru Copii Cu Focus Pe Educația Financiară De La Vârstă Fragedă

Actualizat: 18 March, 2024 | Rating:

🎁 Jocuri de copii cu si despre bani pentru viitorii antreprenori? Vezi recomandarile noastre, dar si despre cum e important ca cei mici sa aiba o baza despre educatia financiara, de cand sun mici. În ceea ce privește educația financiară, copiii sunt receptivi și pot învăța încă de la grădiniță despre bani și cum pot fi aceștia cheltuiți în mod sustenabil. Vezi aceste jocuri cu focus pe educatie financiara inca de la 3, 5, 7, 10 ani.

Jocuri pentru copii cu focus pe educația financiară de la vârstă fragedă

Se spune că unele subiecte pot fi introduse copiilor cât mai devreme, pentru implementarea unor obiceiuri sănătoase. În ceea ce privește educația financiară, copiii sunt receptivi și pot învăța încă de la grădiniță despre bani și cum pot fi aceștia cheltuiți în mod sustenabil. Practic, copiii trebuie să învețe cum pot câștiga banii, cum să îi cheltuiască, dar și cum să protejeze mediul înconjurător prin alegerile pe care le fac.

De ce este important ca micuții să fie ajutați să-și formeze un comportament financiar responsabil?

- Însușirea unei atitudini corecte față de câștigarea banilor, față de muncă;
- Dobândirea atitudinii corecte față de cei care muncesc, dar și față de cei aflați în suferință, care au nevoie de ajutor;
- Copiii învață să gestioneze banii pe care îi au, distribuindu-i în funcție de necesități, dorințe;
- Învăță să devină independenți financiar și să își exploreze abilitățile antreprenoriale.

Pe înțelesul copiilor - educație financiară cu ajutorul jocurilor

Cel mai mare avantaj al jocurilor - boardgames - este că pot fi utilizate deopotrivă pentru distracție și educație. Începând cu binecunoscutul joc Monopoly și până la alte variante de jocuri care implică folosirea banilor și aplicarea anumitor cunoștințe și tactici de negociere, jocurile ajută la educația financiară a micuților. Monopoly este un joc extrem de popular, vechi de peste 100 de ani, ce oferă numeroase lecții financiare care pot fi aplicate și în viața reală.

Alte exemple de jocuri care ajută copiii la educația financiară:
- Jocuri matematice Oricare ar fi nivelul de dificultate potrivit vârstei copilului, pentru a sedimenta corect noțiunile de educație financiară, copilul trebuie să știe să aplice corect matematica. Alege astfel jocuri cu focus pe adunări și scăderi, toate într-o manieră distractivă, tu ești acolo doar pentru a-l ghida.
- Jocuri de rol Există numeroase alte jocuri care îi ajută pe copii să devină responsabili din punct de vedere financiar. Cele mai potrivite jocuri de rol sunt cele de negustorie - cumpărături la piață, magazin, casier, operator la bancă.
Asigură-te că achiziționezi accesoriile necesare pentru ca jocurile să fie cât mai interesante, iar acțiunea diversificată.

Recomandări de cărți pentru adulți despre educatia financiară - pentru a învăța ei înainte de a le explica copiilor lor