CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jocuri Care Stimulează Comunicarea și Interacțiunea Părinți - Copil

Actualizat: 18 March, 2024 | Rating:

🎁 Alege jocurile interactive, cu povești, cu întrebări și răspunsuri, cu argumente pro și contra, potrivite pentru stimularea modului de relaționare și comunicare între părinți și copii.

Jocuri care stimulează comunicarea și interacțiunea părinți - copil

Jocul este o parte esențială în dezvoltarea copiilor, acesta fiind adaptat constant la vârstă și interese personale, atunci când este vorba despre copiii mai mari. La fel de important ca integrarea jocului în activitățile zilnice a copiilor, este și planificare/ stabilirea unui program de distracție copil-părinți.

Recomandări de selecție pentru jocuri care să încurajeze interactiunea părinți-copil:

- Alege un joc potrivit vârstei copiilor și joacă-te și tu În funcție de vârstă, abilitățile cognitive și de concentrare sunt extrem de diferite, așa că alege un joc care să nu fie dificil, dar nici prea ușor pentru copilul tău, pentru a nu se plictisi. Jocurile au menționată vârsta recomandată în instrucțiuni, așa că nu va fi dificil să alegi unul potrivit. În plus, nu cumpăra jocurile pentru a fi jucate de copil și prietenii săi, ci formează un obicei din a te juca și tu cu el/ei.

- Cere-i părerea Încearcă să îl implici pe copil cât mai devreme în luarea deciziilor, chiar dacă supervizezi constant ce alege. Spre exemplu, fă o listă cu cele mai potrivite jocuri pentru el și selectați împreună din lista respectivă. Magazinele online îți permit inclusiv să creezi o listă de dorințe (wishlist), pentru a restrânge variantele de selecție. Totuși, din când în când, lasă-i copilului puterea de decizie, mai ales dacă este vorba despre un joc pe care l-a jucat la școală, cu prietenii sau pe care i l-a recomandat un prieten.

Alege jocurile interactive, cu povești, cu întrebări și răspunsuri, cu argumente pro și contra, cu activități amuzante sunt cele mai potrivite pentru stimularea modului de relaționare și comunicare între părinți și copii. De este important ca părinții să se implice în activitățile distractive ale copiilor? Încă de la vârste foarte mici, copiii învață și absorb tot ce îi înconjoară, așa că își vor aminti de prima călătorie cu barca, de prima dată când au fost cu cortul, la fel cum își vor aminti și serile petrecute cu familia, cu un joc distractiv.

Iată beneficiile jocurilor interactive pentru părinți și copii:

- Veți descoperi ce bine vă distrați împreună;
- Poți testa cunoștințele copiilor într-o manieră distractivă;
- Participați la îmbunătățirea abilităților școlare: multe jocuri necesită exersarea cunoștințelor de matematică;
- Copiii au ocazia să învețe lucruri noi, ghidați și ajutați de părinți.



.