Boardgame-uri de jucat impreuna cu nepotii si copiii de 5+ ani

Articol actualizat la 13.12.2019 cu cele mai noi produse din piață.
2 vizitatori l-au catalogat cu
Boardgame-urile sunt extrem de îndrăgite și nu par să piardă din popularitate. Antrenante, distractive și educative, acestea reprezintă o modalitate excelentă pentru timp petrecut împreună cu copiii.

5 beneficii ale serilor de boardgame-uri în familie

Copiii nu își vor aminti excursiile în locații exotice sau lucrurile pe care le-au primit, ci își vor aminti momente alături de cei dragi, așa că indiferent că ești părinte, bunic, unchi sau mătușă timpul petrecut alături de cei mici este neprețuit și extrem de important pentru aceștia. Așa cum se știe deja, procesul de învățare se desfășoară cel mai bine prin joc, boardgame-urile fiind benefice deopotrivă pentru distracție și dezvoltarea anumitor abilități.
- O seară de boardgame-uri înseamnă timp dedicat familiei Nu este întotdeauna ușor să ne disciplinăm și să petrecem timp mult cu cei dragi, fiind necesar un efort, mai ales când este vorba despre copii. Și pentru că aceste jocuri, cum sunt Activity Junior, Catan sau Pandemic, durează mai multe ore, programarea serii de joacă se va face la sfârșitul săptămânii, în vacanțe, de sărbători, în zilele libere.

- Boardgame-urile înlocuiesc cu succes jocurile digitale Gadget-urile sunt parte integrantă a vieții prezente, iar cei mici sunt pasionați de jocurile video, pe calculator, pe tabletă sau pe telefon, uneori de la vârste foarte mici.
Astfel, crearea unui obicei - minim o seară dedicată de joacă boardgame-uri - înlocuiește cu succes timpul petrecut la PC, pe tabletă sau pe telefon.
- Copiii se familiarizează cu competiția Să pierzi nu e deloc ușor, mai ales dacă ești o fire competitivă. Totuși, în cele mai multe cazuri, copiii nu sunt supărați când pierd, iar dacă sunt pe primele locuri, nu se gândesc mult timp la acest câștig. Unii copii sunt mai competitivi ca alții, dar unul dintre scopurile acestor seri de joacă este setarea atenției pe proces, pe elementul distractiv și îndepărtarea de la câștigarea jocului.

Prin competiție, copiii învață ce înseamnă să câștige și să piardă, dar și să găsească soluții pentru anumite probleme.

- Dezvoltarea anumitor abilități esențiale Jucând boardgame-uri contribuie la dezvoltarea anumitor abilități, precum memoria, abilitități cognitive, planificare si capacitatea de soluționare a problemelor.

- Maratoanele de boardgame-uri consolidează relațiile cu părinții și cercul de prieteni Zilele de week-end se pot transforma foarte ușor în maratoane de boardgame-uri, chiar și atunci când sunteți cu prietenii de familie, la o cabană spre exemplu.

Ce poate fi mai plăcut ca o seară de joc, după o zi la ski? Activitățile de joc și joacă la care participă copiii și adulții sunt minunate, contribuind la consolidarea relațiilor, la creșterea încrederii în sine copiilor, dar și la relaxarea întregului grup.

Recomandari de jocuri, boardgame-uri care ajuta la consolidarea relatiilor mama - copil - tata


Te rugăm să dai un rating recomandărilor văzute până acum în această secțiune.
Alte idei de cadouri relevante:
Cele mai recomandate carti pentru copiii iubitori de fantasy 10-16 ani
Cele mai recomandate carti pentru copiii iubitori de fantasy 10-16 ani

Dacă ai copii, nepoți sau fini pasionați de literatura science fiction, le poți face ziua mai frumoasă cumpărându-le cele mai frumoase și captivante cărți ...

citește tot
Carti cu povesti scurte, in limba romana, de adormit copiii de 0-2 ani
Carti cu povesti scurte, in limba romana, de adormit copiii de 0-2 ani

Vestea că vei deveni părinte este minunată: băiețel sau fetiță, noul membru al familiei va schimba viețile tuturor. La pachet cu bucuria neprețuită vine și res...

citește tot
Cadouri potrivite pentru copiii cu autism - indiferent de varsta
Cadouri potrivite pentru copiii cu autism - indiferent de varsta

Dacă să alegi cadouri potrivite copiilor poate fi în general o sarcină dificilă, atunci când vrei să îi dăruiești un cadou util unui copil cu aut...

citește tot
Alege sa faci cadou un bun Aspirator nazal pentru bebe. Sfaturi utile
Alege sa faci cadou un bun Aspirator nazal pentru bebe. Sfaturi utile

Curățarea nasului bebelușului reprezintă o necesitate, uneori fiind nevoie de îndepărtarea secrețiile nazale încă din primele zile. Astfel, aspiratorul...

citește tot
Carti pentru adolescenti, despre pubertate si maturizare, pe inteles
Carti pentru adolescenti, despre pubertate si maturizare, pe inteles

Perioada pubertății și adolescenței reprezintă legătura dintre copilărie și vârsta adultă, pe parcursul căreia au loc transformări fizici și psihice. To...

citește tot
Zmeie si jucarii zburatoare pentru copii, de avut in parcuri sau mare
Zmeie si jucarii zburatoare pentru copii, de avut in parcuri sau mare

Bucuria înălțării unui zmeu nu se compară cu niciun joc video sau pe telefon, așa că asigură-te că luați unul pentru fiecare copil în bagajul de excu...

citește tot
Află printre primii cele mai cool idei de cadouri
Vei primi un singur email pe săptămână de la care te poți dezabona oricând.
Pulovere de Crăciun
Cumpără din timp cele mai cool cadouri, puloverele de Crăciun. » vezi modele