CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei De Cadouri Jucării Pentru Bebeluși

Actualizat: 28 September, 2023 | Rating:

🎁 Ai nevoie de câteva idei de cadouri de jucării pentru bebeluși? Te ajutăm cu mare plăcere să găsești din multitudinea de sugestii un cadou potrivit vârstei acestuia. Alege să dăruiești zâmbete de copil printr-un cadou atractiv si interesant, ce îi va dezvolta simțurile și atenția. Bebelușii sunt foarte imprevizibili și energici, așa că îți recomandăm să-i oferi un cadou ce îl va distra și îl va face vesel.

1. Jucării de construcție & Lego pentru bebeluși, ideale de cadou

Bebelușilor le place să se joace cu seturile de construit, mai ales să dărâme construcții deja realizate. Cele mai bune seturi de construit pentru ei sunt cele care conțin piese mari, pe care să le poată manevra cu ușurință. Pentru început te poți orienta către seturile de Lego Duplo, acestea fiind recomandate bebelușilor, neexistând riscul înghițirii și/sau sufocării. Dacă cel mic prezintă deja afinități pentru diferite activități, animale sau obiecte, poți alege un set de construit cu tematica respectivă. Sunt disponibile o multitudine de variante, cu animale, cu numere și litere, cu mijloace de transport și lista poate continua.

2. Salteluțe de joacă pentru bebeluși

Ce poate fi mai interesant și util, decât salteluțele de joacă oferite în dar pentru bebeluși! Acestea devin cadouri binevenite în perioada în care copilașul se târâie sau deja începe a merge, aceste salteluțe fiind perfecte pentru joaca micuțului de zi cu zi. De asemenea, salteluțele devin un must have pentru părinți, așa că gândește-te că nu vei face fericit doar bebelușul, dar și părinții acestuia. Ai pitea găsi saltele cu termoizolare, care sunt, desigur, mai recomandate decât celelalte tipuri, având în vedere protecția termică oferită bebelușului, atât de necesară pentru bunăstarea întregii familii.

3. Zornăitori pentru bebeluși

Zornăitorile pentru bebeluși devin un cadou jucărie esențial în activitatea acestora. Oferind acest cadou original și atât de necesar, copilașul va putea descoperi noi sunete, zornăitorile captându-i atenția, făcându-l să devină mai interesat și mai dornic de a descoperi lucruri și procese noi. De asemenea, acesta va putea fi ocupat descoperind această jucărie originală și atât de minunată, în timp ce părinții ar putea lua o mică pauză. Totodată, zornăitorile reprezintă jucăria perfectă pentru a-i oferi copilului atunci când acesta este nefericit, plânge sau când este plictisit, fiind un cadou util.

4. Jucării de pluș

Cei mici sunt în cea mai importantă perioadă din viața lor, adică cea în care se dezvoltă și învață lucruri noi, de aceea au nevoie de cât mai multe obiecte de la care să învețe jucându-se. Ca părinte, ești responsabil de educația și dezvoltarea sa. Cea mai ușoară metodă prin care îi poți ajuta în această perioadă din viață, este să le oferi cadou o gamă cât mai variată de jucării de pluș. Totuși, trebuie să fii foarte atent la ce jucării oferi celui mic, deoarece unele pot fi periculoase dacă nu sunt corelate cu vârsta acestuia. Jucăriile trebuie să aibă atât scop recreativ, cât și scop educativ.

5. Carusele de pătuț

Un cadou potrivit bebelușilor devine caruselul de pătuț. Fie că e vorba de nașterea bebelușului sau de aniversarea a câteva luni sau jumătate de an a micuțului, această jucărie va deveni un dar minunat, care stimulează atenția lui și îl va face să fie mai vesel și mai concentrat. Caruselul de pătuț este un cadou original și necesar oricărui bebeluș, fiind potrivit pentru orice pătuț, montarea și asamblarea acestuia fiind facilă. De asemenea, acesta este un cadou util nu doar pentru bebelușii în sine, dar și o ușurare pentru părinți, caruselul devenind un cadou memorabil în timp pentru copilași.

6. Jucării de tras - împins

Bebelușii sunt ființe adorabile pe care în general oamenii îi iubesc și fac tot ce pot pentru a-i răsfăța. Primele lor luni de viață sunt cruciale pentru părinți care au grijă de ei ca de ochii din cap. Este important ca părinții lor să fie acolo pentru a-i proteja, hrăni și educa. Educația începe încă din primele luni de viață și se realizează cel mai ușor prin intermediul jucăriilor. Dacă vrei să îi faci cadou unui bebeluș ceva care să îi placă îi poți oferi jucării de tras - împins din care să învețe ceva. Părinții lui vor fi încântați că te-ai gândit la asta și îl vor îndemna pe cel mic să le încerce.

7. Jucării muzicale pentru bebeluși, ideale de cadou

Dacă petreci mult timp cu un bebeluș, sunetul tăcerii ar putea fi cel mai bun lucru pe care-l auzi. Cel mic, pe de altă parte, este mereu pregătit să se facă auzit. Deoarece auzul bebelușilor se dezvoltă imediat după naștere, ei sunt mereu interesați de ritm și muzică. Jucăriile muzicale pentru bebeluși cum ar fi pianul, chitara, tobele sau clopoțeii vor îmbunătății atât timpul de joacă, cât și abilitățile motorii fine, cum ar fi apucarea, ridicarea și împingerea. Expunerea la muzică, indiferent de forma ei, poate chiar dezvolta limbajul, învățând bebelușul să rețină și să reproducă diferite sunete.

Întrebări frecvente
Ce jucării sunt potrivite pentru bebeluși?

Pentru a face cadouri utile bebelușilor poți alege dintr-o gamă variată de zornăitori sau jucării pentru calmarea gingiilor inflamate, din perioada apariției dințișorilor. La fel, poți alege jucării interactive, care vorbesc sau cântă, iar cel mic va fi fascinat să le privească încă de când va sta în fund.

Pot oferi cărți cadou bebelușilor?

Da, desigur. Cărțile potrivite pentru bebeluși sunt cele cu imagini clare, alb-negru sau puternic colorate, cu ajutorul cărora cel mic se va familiariza și cu primele cuvinte. Există cărți potrivite și pentru baie, fabricate dintr-un cauciuc. Sunt amuzante și pot fi folosite încă de când cel mic poate sta în șezut.

Ce tipuri de jucării nu sunt potrivite pentru bebeluși?

În mod evident, nu sunt potrivite pentru bebeluși jucăriile care conțin piese mici sau muchii ascuțite. Cel mic poate înghiți cu ușurință piese detașabile și se poate îneca, pentru că va pune gura pe toate jucăriile pe care le va găsi, iar dacă există margini tăioase, se poate lovi dacă se dezechilibrează și cade pe ele.