CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei Cadou, Primele Puzzle-uri Ale Bebelușului De 1-2 Ani

Actualizat: 27 March, 2024 | Rating:

🎁 Vrei să împrietenești bebelușul cu primele lui puzzle-uri și nu știi care ar fi cele mai potrivite? Din lemn sau carton masiv, cu animale, fructe, legume, mașini, toate potrivite ca și cadou.

Idei cadou, primele puzzle-uri ale bebelușului de 1-2 ani

Cele mai bune puzzle-uri încastrate din lemn, pentru bebeluși de 1-2 ani

Puzzle-urile încastrate din lemn pentru copii sunt printre primele jucării cu scop educativ, cu multe beneficii, un astfel de joc aflându-se printre cele mai importante, solicitante și iubite de câtre cei mici. Aceștia vor învăța încă de la 1 an sau 2 cum să manevreze piesele, să le potrivească și, de asemenea, toate cu multă răbdare - ceea ce pentru ei e ceva. Îi ajută pe cei mici și să încerce până reușesc și să se bucure de realizarea unei activități. Copiii își dezvoltă cu ajutorul acestor puzzle-uri încastrate din lemn motricitatea fină, prin mișcări precise, cum este potrivirea exactă a unei piese.

Cele mai bune puzzle-uri cu animale de la zoo și fermă, pentru bebeluși

Puzzle-urile conțin imagini cu animale de la zoo și domestice, de la fermă, dar și unelte specifice unei ferme. Fiecare piesă trebuie introdusă în forma care îi aparține, fiind totodată desenate și pe baza de lemn, pentru a fi recunoscute cu ușurință. Jocul de puzzle este un mod distractiv de a petrece timpului, un joc cu valoare educativă, învățând prin joacă și animalele. Puzzle-urile îi ajută pe cei mici să învețe mult mai ușor animalele și obiectele care se află pe lângă casa fiecărui om și le dezvoltă mai multe abilități motorii, concentrarea, simțul observației, stimulează imaginația, abilități de asociere și potrivire.

Cele mai bune puzzle-uri cu fructe și legume pentru bebelușii de 1-2 ani

Copilul tău va învăța fructele și legumele mult mai ușor prin intermediul puzzle-urilor din lemn, practic prin joacă. De îndată ce acesta va învăța să își folosească degețelele și să formeze un mic clește din degetul mare și arătător, el se va putea juca cu puzzle-urile din această categorie. Acest joc de puzzle are un cadru de lemn și prezintă forme predecupate de care sunt atașate un mâner pentru a le putea apuca cu ușurință. Odată cu dezvoltarea coordonării ochi-mână și a abilitaților motorii fine, copilul își dezvoltă și alte asemenea, cum sunt inteligența, memoria și creativitatea. Piesele sunt realizate din lemn și sunt colorate cu o vopsea care nu este toxică.

Cele mai bune puzzle-uri cu 2 piese cartonate, pentru bebelușii de 1-2 ani

Practice, jucăușe, dar și colorate, aceste puzzle-uri cu doar 2 piese îi vor ajuta pe copilași în procesul de învățare. Datorită dimensiunilor mici și a capacului magnetic, puzzle-urile pot fi transportate oriunde. Ajută la dezvoltarea abilităților de observare și de asociere, formează o capacitate de identificare și de memorare a formelor și a culorilor, dar și limbajul. Prin intermediul acestor puzzle-uri cu 2 piese copiii pot înțelege cuvintele ce exprimă idei opuse, dezvoltă gândirea logică, memoria, coordonarea, abilitățile motrice fine și atenția.

Cele mai bune puzzle-uri cu 3-5 piese cartonate pentru bebeluși 1-2 ani

Puzzle-urile sunt unele dintre cele mai vechi și mai apreciate jucării pentru copii. Ele stimulează atenția, spiritul de observație, antrenează răbdarea și inițiază vederea în spațiu și de ansamblu a copilului. Există pe piață o mare varietate de astfel de jucării pentru bebeluși care se disting prin materialul din care sunt confecționate, dimensiunea pieselor ce se îmbină și imaginile de pe piese. Întrucât această jucărie va merge către un bebeluș este bine să te orientezi către un puzzle care să aibă cât mai puține piese, de preferat realizate din carton mai gros și cu imagini cât mai colorate.

Cele mai bune puzzle-uri cuburi din lemn pentru bebelușii de 1-2 ani

Puzzle-urile din cuburi din lemn conțin mai multe cubulețe din lemn, cu ajutorul cărora cei mai mici pot crea imagini diferite. Pentru fiecare imagine puteți să îi spuneți o mică poveste, ajutându-l, astfel la dezvoltarea imaginației celui mic. Cubuleţele se pot folosi în același timp şi pentru construcţie. De asemenea, copiii își vor dezvolta vocabularul şi cunoștințele despre despre mediul înconjurător. Cubuleţele sunt realizate din lemn masiv şi sunt învelite în carton rezistent. Setul de cuburi vine împachetat într-o cutie din lemn, așadar, acesta fiind foarte ușor de depozitat și de transportat.

Cele mai bune puzzle-uri cu mijloace transport pentru bebeluși 1-2 ani

Puzzle-urile pentru bebeluși de 1-2 ani este cel care prezintă cele mai cunoscute mijloace de transport. Acesta reprezintă un mod perfect de îmbogățire a vocabularului celui mic, care va învăța să coreleze denumirile vehiculelor cu aspectul lor, fiind și deosebit de rezistente la manipularea nu tocmai cu grijă a copiilor. Piesele sunt de dimensiuni ideale pentru mânuțele mici, având și mânere, care le fac mai ușor de apucat, dar și de scos din spațiul destinat lor. Părintele putându-i explica copilului modul în care funcționează și la ce folosește. Astfel copilul se va familiariza cu autoturismele, cu mașina de poliție, camionul, ambulanța, autobuzul, scuterul, bicicleta, dar și motocicleta.

Baby puzzle trefl - cele mai bune puzzle-uri pentru bebeluși 1-2 ani

Trefl este o companie de origine poloneză, având sediul central în regiunea Pomorze. Începând cu anul 1985, compania aceasta a început a produce puzzle-uri, dezvoltând mai apoi și alte segmente, de cărți de joc și jocuri de societate. In momentul de față Trefl este liderul în Polonia și se află în plină expansiune în Europa. Produsele Trefl au o tehnologie prin care sunt fabricate care asigură îmbinarea perfectă a pieselor, fiecare piesa fiind unică. Gama conține peste 1000 de puzzle-uri de calitate. Piesele puzzle-urilor sunt rezistente, realizate din materiale care conferă siguranță copiilor.