CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Juc─ârii Pentru Copii De 6 Ani

Actualizat: 16 July, 2024 | Rating:

­čÄü Cu to╚Ťii ╚Ötim c─â juc─âriile ajut─â copii s─â î╚Öi dezvolte anumite abilit─â╚Ťi în timp ce se distreaz─â. Dac─â vrei s─â le aduci un zâmbet pe buze, le po╚Ťi face cadou o juc─ârie. Indiferent dac─â es╚Ťi p─ârinte sau o rud─â a unui copil, vei încerca mereu s─â le oferi cele mai potrivite juc─ârii. De aceea, dac─â ai nevoie de idei de juc─ârii pentru copii de 6 ani, noi suntem aici s─â te ajut─âm. Avem o gam─â diversificat─â.

Ce juc─ârii sunt recomandate pentru un copil de 6 ani?

Pentru un copil de 6 ani, sunt potrivite diverse juc─ârii care s─â îi stimuleze imagina╚Ťia, creativitatea ╚Öi dezvoltarea în diverse domenii. Iat─â câteva recomand─âri pentru juc─ârii potrivite pentru un copil de 6 ani: 

 • - Lego ╚Öi seturi de construc╚Ťie: Seturile de construc╚Ťie, cum ar fi LEGO sau Mega Bloks îi vor permite s─â-╚Öi foloseasc─â imagina╚Ťia ╚Öi s─â-╚Öi dezvolte abilit─â╚Ťile motorii ╚Öi spa╚Ťiale, construind diferite structuri ╚Öi forme. Blocurile de construc╚Ťie sunt o juc─ârie clasic─â care este grozav─â pentru dezvoltarea creativit─â╚Ťii ╚Öi a abilit─â╚Ťilor de rezolvare a problemelor copiilor. 
 • - Puzzle-uri complexe: Puzzle-urile cu mai multe piese ╚Öi imagini detaliate sunt excelente pentru a-i stimula abilit─â╚Ťile logice, rezolvarea de probleme ╚Öi perseveren╚Ťa. Cele mai iubite sunt cele cu personajele lor preferate din desene/ filme. 
 • - Jocuri de strategie: Jocurile de strategie precum ╚Öahul, Monopoly sau Activity Junior sunt potrivite pentru a-i ajuta s─â-╚Öi dezvolte abilit─â╚Ťile de gândire critic─â, planificare ╚Öi luare a deciziilor.
 • - Jocuri de rol: Seturile de jocuri de rol care îi permit s─â î╚Öi imagineze diverse scenarii ╚Öi s─â interpreteze diferite personaje sunt excelente pentru a-╚Öi dezvolta abilit─â╚Ťile sociale, empatia ╚Öi creativitatea. Seturile de joac─â ofer─â copiilor o scen─â miniatural─â pentru a-╚Öi imagina propriile pove╚Öti ╚Öi aventuri. 
 • - Jocuri educative: aceste jucarii copii 6 ani care îi ajut─â s─â înve╚Ťe ╚Öi s─â-╚Öi dezvolte abilit─â╚Ťile în diverse domenii, cum ar fi jocurile de matematic─â, de literatur─â sau de ╚Ötiin╚Ť─â, sunt excelente pentru a-i stimula interesul pentru înv─â╚Ťare ╚Öi a-i îmbun─ât─â╚Ťi abilit─â╚Ťile academice.
 • - Jocuri în aer liber: Biciclete, role, mingi, frisbee-uri ╚Öi alte juc─ârii pentru activit─â╚Ťi în aer liber sunt esen╚Ťiale pentru a-i ajuta s─â-╚Öi consume energia ╚Öi s─â-╚Öi dezvolte abilit─â╚Ťile motorii ╚Öi sociale.
Asigur─â-te c─â alegi juc─ârii care s─â fie potrivite pentru interesele ╚Öi nivelul de dezvoltare al copilului t─âu de 6 ani ╚Öi s─â î╚Ťi petreci timpul împreun─â, bucurându-v─â de fiecare moment ╚Öi consolidând leg─âtura voastr─â afectiv─â.

Iat─â câteva alte sfaturi pentru alegerea juc─âriilor pentru copiii de 6 ani:
- C─âuta╚Ťi juc─ârii care s─â fie provocatoare, dar nu prea frustrante.
- Alege╚Ťi juc─ârii care s─â încurajeze creativitatea ╚Öi imagina╚Ťia.
- C─âuta╚Ťi juc─ârii care s─â poat─â fi folosite în mai multe moduri.
- Alege╚Ťi juc─ârii care sunt durabile ╚Öi pot rezista la uzur─â.
- Lua╚Ťi în considerare interesele ╚Öi nivelul de abilitate al copilului.

Juc─ârii educative & Montessori pentru copii de 6 ani

Cu ajutorul juc─âriilor de tipul Montessori, copiii înva╚Ť─â practic singuri ╚Öi mai ales, în propriul lor ritm, no╚Ťiuni elementare despre mediul înconjur─âtor. Dac─â ai un mic pre╚Öcolar de 6 ani a c─ârei aniversare vine în curând, o juc─ârie educativ─â îl va preg─âti foarte mult pentru ╚Öcoal─â, dezvoltându-i imagina╚Ťia ╚Öi inteligen╚Ťa foarte mult. Este bine cunoscut faptul c─â prin joac─â, cei mici înva╚Ť─â mult mai rapid ╚Öi eficient tot ceea ce este necesar s─â ╚Ötie. Potrivit pentru aceast─â vârst─â ar fi o juc─ârie Montessori axat─â pe no╚Ťiuni elementare de matematic─â sau român─â ╚Öi anume: cunoa╚Öterea semnelor ╚Öi a cifrelor, adun─âri, sc─âderi sau descoperirea literelor.

Jocuri de creativitate pentru copii de 6 ani

Aceast─â v├órst─â minunat─â este plin─â de schimb─âri ╚Öi momente frumoase, at├ót pentru copii, c├ót ╚Öi pentru p─ârin╚Ťi. Fie c─â e╚Öti un prieten apropiat al familiei sau o rud─â, d─âruie╚Öte micu╚Ťului o carte interesant─â ╚Öi atractiv─â, care-l va ╚Ťine ├«n suspans ╚Öi ├«l va surprinde pl─âcut. Opteaz─â pentru c─âr╚Ťi de pove╚Öti, pline de aventuri ╚Öi istorii interactive, care ├«i vor reda stimulente pentru a fi mult mai interesat ╚Öi dornic de a ├«nva╚Ťa s─â citeasc─â ╚Öi s─â comunice cu prietenii ╚Öi colegii la ╚Öcoal─â/gr─âdini╚Ť─â. De asemenea, c─âr╚Ťile cu poezii ├«i vor dezvolta capacit─â╚Ťile de a g├óndi creativ ╚Öi ├«ntr-un mod mult mai vast.

Juc─ârii inteligente ╚Öi robo╚Ťi pentru copii 6 ani

Cei mai mul╚Ťi copii de 6 ani frecventeaz─â deja ╚Öcoala ╚Öi particip─â la activit─â╚Ťi extracuriculare, având deja preferin╚Ťe ╚Öi opinii clar stabilite cu privire la ce le place ╚Öi ce nu. La aceast─â vârst─â, copiii devin tot mai con╚Ötien╚Ťi despre lucrurile interesante pe care colegii lor le au la un moment dat. Acum este momentul s─â te orientezi c─âtre ÔÇőjucarii pentru copii de 6 ani mai complexe, care s─â-i pun─â mintea la lucru ╚Öi r─âbdarea la încercare celui mic. Un robot pe care cel mic s─â-l construiasc─â singur sau cu minim ajutor din partea ta, poate reprezenta o provocare extraordinar─â care s─â îl atrag─â ╚Öi cu care s─â se joace cu pl─âcere, ╚Ötiind c─â a fost construit cu mâinile lui.

Aceste jucarii inteligente cu robo╚Ťi nu sunt doar juc─ârii de baie╚Ťi 6 ani, ci ╚Öi pentru feti╚Ťe în egal─â m─âsur─â. 

Seturi de construc╚Ťie & Lego-uri pentru copii 6 ani

La 6 ani, copiii sunt de multe ori deja înscri╚Öi la ╚Öcoal─â, sau dac─â nu, trebuie s─â se preg─âteasca temeinic pentru aceasta. Prin urmare, începe o nou─â etap─â a vie╚Ťii lor, cu noi preocup─âri ╚Öi priorit─â╚Ťi ╚Öi este absolut normal ╚Öi natural ca juc─âriile ╚Öi jocurile s─â se schimbe ╚Öi ele. Având intens─â nevoie de o stimulare ╚Öi antrenare a min╚Ťii, dar mai ales de cultivare a aten╚Ťiei ╚Öi r─âbd─ârii, un joc complex de construc╚Ťie sau de LEGO ar putea reprezenta cadoul perfect. Acesta le va pune mintea la încercare ╚Öi îi va provoca s─â realizeze construc╚Ťii impresionante, în jurul c─ârora se vor ╚Ťese pove╚Öti captivante ╚Öi ingenioase. Vezi cele mai iubite seturi potrivite pentru b─âie╚Ťii de 6 ani. 

Puzzle pentru copii de 6 ani

Copii de 6 ani sunt cei mai curajo╚Öi, deoarece pentru ei se apropie unul dintre cele mai importante evenimente din via╚Ťa lor - mersul la ╚Öcoal─â. Pentru a le dezvolta ╚Öi mai mult capacit─â╚Ťile ╚Öi talentele ├«nn─âscute, opteaz─â ├«n alegerea unui cadou potrivit pentru un puzzle interesant ╚Öi captivant, ce nu doar va ├«nsemna distrac╚Ťie pentru micu╚Ť, ci ╚Öi doza sa de ├«nv─â╚Ťare ╚Öi cunoa╚Ötere a lucrurilor noi, de armonizare a aten╚Ťiei ╚Öi percep╚Ťiei. Nu uita c─â pe pia╚Ť─â g─âse╚Öti o multitudine de modele ╚Öi tipuri de puzzle, fie el clasic sau 3D, recomandarea noastr─â fiind s─â te orientezi c─âtre un puzzle original.

Jocuri de societate potrivite pentru copiii de 6 ani

Jocurile de societate reprezint─â o metod─â excelent─â de a-l implica pe cel mic într-o activitate captivant─â. Exist─â foarte multe jocuri de societate îndr─âgite de b─âie╚Ťii de 6 ani, îns─â trebuie s─â te documentezi foarte bine întrucât sunt disponibile ╚Öi multe astfel de jocuri nerecomandate lor. Po╚Ťi alege jocuri ca “Nu te sup─âra frate”, “Activity” sau “Fotbal cu nasturi”. De asemenea, în caz c─â cel mic are suficient de mult─â r─âbdare po╚Ťi alege ╚Öi jocuri mai de durat─â, cum ar fi “Monopoly” sau “Scrabble junior”. Cel mai important lucru când alegi jocuri de societate este distrac╚Ťia, pentru ca cel mic s─â nu se plictiseasc─â cât timp este rândul t─âu.

Jocurile de societate sunt o modalitate distractiv─â de a-i ajuta pe copii s─â înve╚Ťe despre reguli, strategii ╚Öi colaborare.

Cele mai iubite seturi cu experimente pentru copii 6 ani

Marea majoritatea copiilor de 6 ani ├«ndr─âgesc misterele ╚Öi magia ╚Ötiin╚Ťei. Nivelul lor de curiozitate este ├«n general crescut, dorind s─â ╚Ötie cum func╚Ťioneaz─â lucrurile ╚Öi pun├ónd ├«ntreb─âri despre tot ce ├«nt├ólnesc nou. Pentru a-i satisface aceast─â sete de cunoa╚Ötere ├«i po╚Ťi achizi╚Ťiona diferite seturi de experimente, cu care s─â poat─â lucra el ├«nsu╚Öi. Exist─â astfel de seturi pentru tot ce-╚Ťi trece prin minte, de la fluturi, la cristale ╚Öi la vulcani aburinzi. Este important de ╚Ötiut c─â un astfel de set con╚Ťine tot ce trebuie pentru a ├«ncepe experimentul de cum deschizi cutia. Pentru primele experimente pute╚Ťi lucra ├«mpreun─â, pentru ca mai apoi cel mic s─â se descurce singur.

Instrumente muzicale recomandate pentru copiii de 6 ani

De╚Öi instrumentele muzicale de juc─ârie pot fi foarte deranjante, ele au un rol important ├«n cre╚Öterea copiilor de 6 ani ╚Öi de obicei fac parte din juc─âriile lor favorite. C├ónd ├«i alegi celui mic o astfel de juc─ârie, trebuie s─â ╚Ťii cont at├ót de rezisten╚Ťa ta la ÔÇťmuzic─âÔÇŁ, c├ót ╚Öi de faptul c─â el trebuie s─â se simt─â bine. Po╚Ťi alege un set de tobe, de care micu╚Ťul va fi foarte ├«nc├óntat. De asemenea, acestea ├«i va dezvolta coordonarea m├ón─â-ochi. O alt─â variant─â o poate reprezenta o chitar─â. Acestea sunt de obicei accesorizate cu mai multe LED-uri care fac joaca mult mai atractiv─â. Indiferent de alegere, micu╚Ťa vedet─â va fi ├«nc├óntat─â.

Juc─ârii de exterior potrivite copiilor de 6 ani

Un concediu cu familia la mare poate fi foarte distractiv. Totu╚Öi, valurile ╚Öi nisipul nu sunt întotdeauna de ajuns pentru cei mai mici membri ai familiei, astfel c─â trebuie s─â vii cu ceva extra pentru a între╚Ťine buna dispozi╚Ťie. Pentru copiii de 6 ani po╚Ťi alege o multitudine de juc─ârii care s─â le ocupe timpul petrecut pe plaj─â. Po╚Ťi alege basculante ╚Öi tractoare, seturi cu g─âle╚Ťi, lope╚Ťi ╚Öi forme de modelat nisipul, discuri de frisbee sau palete ╚Öi mingi de hydro lacrosse. Orienteaz─â-te c─âtre juc─ârii distractive, dar ╚Öi durabile, pentru c─â cel mic s─â le mai poate folosi ╚Öi în anii urm─âtori.

Ma╚Öinu╚Ťe pentru copii de 6 ani

O alt─â idee dr─âgu╚Ť─â de cadou jucarii pentru copii de 6-7 ani baie╚Ťi reprezint─â ma╚Öinu╚Ťele! Cine nu iube╚Öte o ma╚Öinu╚Ť─â, care mai ╚Öi are func╚Ťii adi╚Ťionale sau telecomand─â? Desigur c─â ma╚Öinu╚Ťele reprezint─â un lucru interesant ╚Öi atractiv, mai ales pentru b─âie╚Ťei, de aceea nu ezita s─â optezi pentru cea mai frumu╚Öic─â ╚Öi atr─âg─âtoare ma╚Öinu╚Ť─â. Dac─â te vei orienta c─âtre o ma╚Öin─â electric─â, cu telecomand─â, pe care chiar copilul o va putea manevrez, va fi ╚Öi mai perfect, deoarece acesta î╚Öi va putea dezvolta îndemânarea, precizia ╚Öi aten╚Ťia pentru micile detalii, cât ╚Öi cine ╚Ötie, abilit─â╚Ťile sale de a conduce.

Aceste juc─ârii 6 ani sub form─â de ma╚Öinu╚Ťe pot fi iubite înc─â de mic ╚Öi mult dup─â începerea ╚Öcolii. 

Biciclete pentru copii de 6 ani

Energia ╚Öi dorin╚Ťa de a fi mereu în mi╚Öcare este prezent─â permanent la copii de 6 ani╚Öori. Fii chiar tu acela care-i va d─ârui prima biciclet─â sau pur ╚Öi simplu un cadou util ╚Öi necesar, o surs─â de bucurie atât pentru micu╚Ťi, cât ╚Öi pentru p─ârin╚Ťi. O biciclet─â ar semnifica ie╚Öiri ╚Öi distrac╚Ťie în parcuri cu prietenii, colegii de ╚Öcoal─â/gr─âdini╚Ť─â ╚Öi membrii familiei. De asemenea, mersul cu bicicleta dezvolt─â foarte bine mu╚Öchii genunchiului ╚Öi a picioarelor în general, astfel micu╚Ťul î╚Öi va putea dezvolta musculatura de mic copil. Fascineaz─â un copil printr-o biciclet─â ÔÇőcadou baiat 6 ani atr─âg─âtoare ╚Öi calitativ─â. 

Dar ╚Öi feti╚Ťele de 6 ani iubesc bicicletele la fel de mult, sunt multe modele cu Barbie, Frozen sau tot felul de prin╚Ťese actuale de prin desenele animate. Bicicleta le ofer─â fetelor un sentiment de libertate ╚Öi independen╚Ť─â. Pot merge oriunde doresc, f─âr─â a fi nevoite s─â se bazeze pe al╚Ťii pentru a le duce. Fetele de 6 ani se pot bucura de vântul pe p─âr, de senza╚Ťia de vitez─â ╚Öi de explorarea unor noi locuri. Când înva╚Ť─â s─â mearg─â pe biciclet─â, atât fetele, c─âât ╚Öi b─âie╚Ťii mici înva╚Ť─â s─â-╚Öi dep─â╚Öeasc─â temerile, s─â-╚Öi asume riscuri ╚Öi s─â-╚Öi ating─â obiectivele.

Cele mai bune Hoverboard-uri pentru copii 6 ani

Un hoverbord reprezint─â cadoul suprem pentru ├«ntreaga familie, indiferent c─â vorbim despre copii mici, adolescen╚Ťi sau adul╚Ťi, cu to╚Ťii se pot distra cu acest gadget. Pentru un copil de 6 ani trebuie s─â te orientezi c─âtre un hoverbord mai mic, deoarece el trebuie controlat prin mutarea centrului de greutate, lucru destul de greu de f─âcut dac─â cel mic c├ónt─âre╚Öte mai pu╚Ťin dec├ót aparatul ├«n sine. Totu╚Öi un hoverbord pentru copii de 6 ani nu difer─â mult fa╚Ť─â de unul pentru adolescen╚Ťi. Ai ├«n vedere c├óteva aspecte care ╚Ťin de siguran╚Ť─â, cum ar fi: viteza maxim─â de deplasare, podea antiderapant─â sau mod de instruire, ├«n momentul ├«n care achizi╚Ťionezi un astfel de aparat.

Ce activit─â╚Ťi prefer─â copiii de 6 ani afar─â la joac─â?

Copiii de 6 ani sunt adesea plini de energie ╚Öi î╚Öi doresc s─â petreac─â timpul în aer liber, jucându-se ╚Öi explorând mediul înconjur─âtor. Asigur─â-te c─â încurajezi copilul s─â se bucure de fiecare moment petrecut afar─â ╚Öi s─â exploreze lumea înconjur─âtoare într-un mod sigur ╚Öi super distractiv. Iat─â câteva activit─â╚Ťi preferate pentru copiii de 6 ani afar─â la joac─â:

 • - Jocuri de echip─â: Copiii de 6 ani încep s─â în╚Ťeleag─â mai bine conceptele de joc în echip─â ╚Öi s─â se distreze în grup. Fotbalul, baschetul, voleiul sau jocurile de tag sunt excelente pentru a-╚Öi petrece timpul cu al╚Ťi copii, afar─â în natur─â.
 • - Explorarea naturii: Plimb─ârile în parc, c─âutarea de comori, observarea p─âs─ârilor sau a plantelor ╚Öi animalelor sunt activit─â╚Ťi minunate pentru a-i conecta cu mediul înconjur─âtor ╚Öi pentru a-i înv─â╚Ťa despre natur─â ╚Öi ecologie.
 • - Activit─â╚Ťi sportive: Mersul cu bicicleta sau cu trotineta, alergatul, c─â╚Ť─âratul pe echipamentele de joac─â sau s─âritul pe trambulin─â sunt activit─â╚Ťi excelente pentru a-╚Öi consuma energia ╚Öi pentru a-╚Öi dezvolta abilit─â╚Ťile motorii. Jocurile cu mingea sunt o modalitate excelent─â pentru copii de a-╚Öi dezvolta coordonarea ╚Öi abilit─â╚Ťile motorii. Asigura╚Ťi-v─â c─â poart─â echipament de protec╚Ťie ╚Öi supraveghea╚Ťi-i îndeaproape.
 • - Jocuri de rol ╚Öi imagina╚Ťie: Copiii de 6 ani î╚Öi pot folosi imagina╚Ťia ╚Öi creativitatea în diverse jocuri de rol în aer liber. De exemplu, se pot juca de-a vân─âtoarea de comori, de-a supereroii sau de-a exploratorii.
 • - Art─â ╚Öi crea╚Ťie: Desenul cu cret─â pe asfalt, pictura cu ap─â sau acuarelele în aer liber sunt activit─â╚Ťi creative ╚Öi distractive care îi ajut─â s─â-╚Öi exprime creativitatea ╚Öi s─â-╚Öi dezvolte abilit─â╚Ťile artistice.
 • - Jocuri de ap─â: În zilele c─âlduroase de var─â, jocurile cu ap─â sunt o modalitate minunat─â de a se r─âcori ╚Öi de a se distra. Copiii de 6 ani ador─â s─â se joace cu nisipul ╚Öi apa. Pute╚Ťi construi castele de nisip, s─â face╚Ťi baraje sau pur ╚Öi simplu s─â v─â stropi╚Ťi. Pute╚Ťi s─â le oferi╚Ťi  juc─ârii de ap─â sau s─â construi╚Ťi împreun─â un mini-loc de joac─â cu ap─â în curtea din spate.  
Copiii de 6 ani au o imagina╚Ťie bogat─â ╚Öi pot inventa jocuri elaborate cu juc─âriile lor. Pute╚Ťi juca împreun─â cu ei sau le pute╚Ťi l─âsa s─â se joace singuri. Permite╚Ťi-le copiilor s─â aleag─â ce vor s─â fac─â ╚Öi cum vor s─â se joace. Cel mai important lucru este s─â v─â distra╚Ťi împreun─â!

Alte idei:
 •  Preg─âti╚Ťi un picnic ╚Öi lua╚Ťi masa în aer liber.
 • Vizita╚Ťi un zoo ╚Öi vede╚Ťi animalele.
 • Vizita╚Ťi un muzeu de ╚Ötiin╚Ť─â, un muzeu de istorie sau un alt muzeu care îl intereseaz─â pe copilul dumneavoastr─â.
 • Merge╚Ťi la un loc de joac─â ╚Öi l─âsa╚Ťi-i pe copii s─â se joace pe echipamentele de joac─â.
 • Citi╚Ťi-le copiilor pove╚Öti în aer liber. Pute╚Ťi alege pove╚Öti despre natur─â, animale sau aventuri.
 • Face╚Ťi o excursie la munte, la mare sau la un alt loc interesant.
Poate sunt de interes ╚Öi articolele cu idei de Cadouri pentru feti╚Ťe 6 ani ­čÄü­čžŞ­čÄÇ
sau Cadouri pentru b─âie╚Ťi 6 ani ­čÄé­čÜĺ­čÄá

Întrebări frecvente
Ce juc─ârii s─â iau unui b─âie╚Ťel de 6 ani?

Po╚Ťi s─â-i iai diferite ma╚Öini cu telecomand─â, el va fi fascinat de astfel de cadou deoarece este ceva inovativ la 6 ani, dar magnificul unei ma╚Öini cu telecomand─â este durata de utilizare, deoarece bateriile se schimb─â b─âiatul se poate folosi de ma╚Öinu╚Ťa asta ├«nc─â foarte mult timp.

Ce juc─ârii pot s─â-i iau fetitei la 6 ani?

Deoarece toate feti╚Ťele mici iubesc jocul cu p─âpu╚Öi, po╚Ťi lua o p─âpu╚Ö─â Barbie sau alt─â p─âpu╚Ö─â de colec╚Ťie care s─â aib─â diferite haine ╚Öi accesorii, dar daca deja le are multe, un cadou perfect poate fi o c─âsu╚Ť─â pentru ele. Un aparat foto sau un ceas pot fi de asemenea un cadou mult iubit.

Ce juc─ârii pot s─â iau copiilor de 6 ani?

Cei mici iubesc la aceast─â v├órst─â seturile cu experimente ╚Ötiin╚Ťifice, juc─âriile inteligente, lego-uri, s─â fac─â poze ╚Öi s─â se plimbe cu trotineta prin parc. Deoarece copiii sunt cei care ├«mbib─â bine toat─â informa╚Ťia, ni╚Öte c─âr╚Ťi sau caiete de lucru pentru studiu ├«n diferite domenii precum: matematica, limba englez─â, limba franceza, ╚Ötiin╚Ťele naturii etc. sunt perfecte pentru un pre╚Öcolar de 6 ani. Este un cadou extrem de util ╚Öi eficient.