CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Jucării Pentru Copii De 6 Ani

Actualizat: 28 September, 2023 | Rating:

🎁 Cu toții știm că jucăriile ajută copii să își dezvolte anumite abilități în timp ce se distrează. Dacă vrei să le aduci un zâmbet pe buze, le poți face cadou o jucărie. Indiferent dacă esți părinte sau o rudă a unui copil, vei încerca mereu să le oferi cele mai potrivite jucării. De aceea, dacă ai nevoie de idei de jucării pentru copii de 6 ani, noi suntem aici să te ajutăm. Avem o gamă diversificată.

1. Jucării inteligente și roboți pentru copii 6 ani

Cei mai mulți copii de 6 ani frecventează deja școala și participă la activități extracuriculare, având deja preferințe și opinii clar stabilite cu privire la ce le place și ce nu. La această vârstă, copiii devin tot mai conștienți despre lucrurile interesante pe care colegii lor le au la un moment dat. Acum este momentul să te orientezi către jucării mai complexe, care să-i pună mintea la lucru și răbdarea la încercare celui mic. Un robot pe care cel mic să-l construiască singur sau cu minim ajutor din partea ta, poate reprezenta o provocare extraordinară care să îl atragă și cu care să se joace cu plăcere, știind că a fost construit cu mâinile lui.

2. Seturi de construcție & Lego-uri pentru copii 6 ani

La 6 ani, copiii sunt de multe ori deja înscriși la școală, sau dacă nu, trebuie să se pregăteasca temeinic pentru aceasta. Prin urmare, începe o nouă etapă a vieții lor, cu noi preocupări și priorități și este absolut normal și natural ca jucăriile și jocurile să se schimbe și ele. Având intensă nevoie de o stimulare și antrenare a minții, dar mai ales de cultivare a atenției și răbdării, un joc complex de construcție sau de LEGO ar putea reprezenta cadoul perfect. Acesta le va pune mintea la încercare și îi va provoca să realizeze construcții impresionante, în jurul cărora se vor țese povești captivante și ingenioase. Vezi cele mai iubite seturi potrivite pentru băieții de 6 ani. 

3. Puzzle pentru copii de 6 ani

Copii de 6 ani sunt cei mai curajoși, deoarece pentru ei se apropie unul dintre cele mai importante evenimente din viața lor - mersul la școală. Pentru a le dezvolta și mai mult capacitățile și talentele înnăscute, optează în alegerea unui cadou potrivit pentru un puzzle interesant și captivant, ce nu doar va însemna distracție pentru micuț, ci și doza sa de învățare și cunoaștere a lucrurilor noi, de armonizare a atenției și percepției. Nu uita că pe piață găsești o multitudine de modele și tipuri de puzzle, fie el clasic sau 3D, recomandarea noastră fiind să te orientezi către un puzzle original.

4. Jucării Montessori pentru copii de 6 ani

Cu ajutorul jucăriilor de tipul Montessori, copiii învață practic singuri și mai ales, în propriul lor ritm, noțiuni elementare despre mediul înconjurător. Dacă ai un mic preșcolar de 6 ani a cărei aniversare vine în curând, o jucărie Montessori îl va pregăti foarte mult pentru școală, dezvoltându-i imaginația și inteligența foarte mult. Este bine cunoscut faptul că prin joacă, cei mici învață mult mai rapid și eficient tot ceea ce este necesar să știe. Potrivit pentru această vârstă ar fi o jucărie Montessori axată pe noțiuni elementare de matematică sau română și anume: cunoașterea semnelor și a cifrelor, adunări, scăderi sau descoperirea literelor.

5. Jocuri de societate potrivite pentru copiii de 6 ani

Jocurile de societate reprezintă o metodă excelentă de a-l implica pe cel mic într-o activitate captivantă. Există foarte multe jocuri de societate îndrăgite de băieții de 6 ani, însă trebuie să te documentezi foarte bine întrucât sunt disponibile și multe astfel de jocuri nerecomandate lor. Poți alege jocuri ca “Nu te supăra frate”, “Țintar” sau “Fotbal cu nasturi”. De asemenea, în caz că cel mic are suficient de multă răbdare poți alege și jocuri mai de durată, cum ar fi “Monopoly” sau “Scrabble junior”. Cel mai important lucru când alegi jocuri de societate este distracția, pentru ca cel mic să nu se plictisească cât timp este rândul tău.

6. Jocuri de creativitate pentru copii de 6 ani

Această vârstă minunată este plină de schimbări și momente frumoase, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Fie că ești un prieten apropiat al familiei sau o rudă, dăruiește micuțului o carte interesantă și atractivă, care-l va ține în suspans și îl va surprinde plăcut. Optează pentru cărți de povești, pline de aventuri și istorii interactive, care îi vor reda stimulente pentru a fi mult mai interesat și dornic de a învața să citească și să comunice cu prietenii și colegii la școală/grădiniță. De asemenea, cărțile cu poezii îi vor dezvolta capacitățile de a gândi creativ și într-un mod mult mai vast.

7. Biciclete pentru copii de 6 ani

Energia și dorința de a fi mereu în mișcare este prezentă permanent la copii de 6 anișori. Fii chiar tu acela care-i va dărui prima bicicletă sau pur și simplu un cadou util și necesar, o sursă de bucurie atât pentru micuți, cât și pentru părinți. O bicicletă ar semnifica ieșiri și distracție în parcuri cu prietenii, colegii de școală/grădiniță și membrii familiei. De asemenea, mersul cu bicicleta dezvoltă foarte bine mușchii genunchiului și a picioarelor în general, astfel micuțul își va putea dezvolta musculatura de mic copil. Fascinează un copil printr-o bicicletă atrăgătoare și calitativă.

8. Mașinuțe pentru copii de 6 ani

O altă idee drăguță de cadou pentru copilașii drăgălași de 6 ani reprezintă mașinuțele! Cine nu iubește o mașinuță, care mai și are funcții adiționale sau telecomandă? Desigur că mașinuțele reprezintă un lucru interesant și atractiv, mai ales pentru băieței, de aceea nu ezita să optezi pentru cea mai frumușică și atrăgătoare mașinuță. Dacă te vei orienta către o mașină electrică, cu telecomandă, pe care chiar copilul o va putea manevrez, va fi și mai perfect, deoarece acesta își va putea dezvolta îndemânarea, precizia și atenția pentru micile detalii, cât și cine știe, abilitățile sale de a conduce.

9. Cele mai bune Hoverboard-uri pentru copii 6 ani

Un hoverbord reprezintă cadoul suprem pentru întreaga familie, indiferent că vorbim despre copii mici, adolescenți sau adulți, cu toții se pot distra cu acest gadget. Pentru un copil de 6 ani trebuie să te orientezi către un hoverbord mai mic, deoarece el trebuie controlat prin mutarea centrului de greutate, lucru destul de greu de făcut dacă cel mic cântărește mai puțin decât aparatul în sine. Totuși un hoverbord pentru copii de 6 ani nu diferă mult față de unul pentru adolescenți. Ai în vedere câteva aspecte care țin de siguranță, cum ar fi: viteza maximă de deplasare, podea antiderapantă sau mod de instruire, în momentul în care achiziționezi un astfel de aparat.

10. Instrumente muzicale recomandate pentru copiii de 6 ani

Deși instrumentele muzicale de jucărie pot fi foarte deranjante, ele au un rol important în creșterea copiilor de 6 ani și de obicei fac parte din jucăriile lor favorite. Când îi alegi celui mic o astfel de jucărie, trebuie să ții cont atât de rezistența ta la “muzică”, cât și de faptul că el trebuie să se simtă bine. Poți alege un set de tobe, de care micuțul va fi foarte încântat. De asemenea, acestea îi va dezvolta coordonarea mână-ochi. O altă variantă o poate reprezenta o chitară. Acestea sunt de obicei accesorizate cu mai multe LED-uri care fac joaca mult mai atractivă. Indiferent de alegere, micuța vedetă va fi încântată.

11. Cele mai iubite seturi cu experimente pentru copii 6 ani

Marea majoritatea copiilor de 6 ani îndrăgesc misterele și magia științei. Nivelul lor de curiozitate este în general crescut, dorind să știe cum funcționează lucrurile și punând întrebări despre tot ce întâlnesc nou. Pentru a-i satisface această sete de cunoaștere îi poți achiziționa diferite seturi de experimente, cu care să poată lucra el însuși. Există astfel de seturi pentru tot ce-ți trece prin minte, de la fluturi, la cristale și la vulcani aburinzi. Este important de știut că un astfel de set conține tot ce trebuie pentru a începe experimentul de cum deschizi cutia. Pentru primele experimente puteți lucra împreună, pentru ca mai apoi cel mic să se descurce singur.

12. Jucării de plajă potrivite copiilor de 6 ani

Un concediu cu familia la mare poate fi foarte distractiv. Totuși, valurile și nisipul nu sunt întotdeauna de ajuns pentru cei mai mici membri ai familiei, astfel că trebuie să vii cu ceva extra pentru a întreține buna dispoziție. Pentru copiii de 6 ani poți alege o multitudine de jucării care să le ocupe timpul petrecut pe plajă. Poți alege basculante și tractoare, seturi cu găleți, lopeți și forme de modelat nisipul, discuri de frisbee sau palete și mingi de hydro lacrosse. Orientează-te către jucării distractive, dar și durabile, pentru că cel mic să le mai poate folosi și în anii următori.

Întrebări frecvente
Ce jucării să iau unui băiețel de 6 ani?

Poți să-i iai diferite mașini cu telecomandă, el va fi fascinat de astfel de cadou deoarece este ceva inovativ la 6 ani, dar magnificul unei mașini cu telecomandă este durata de utilizare, deoarece bateriile se schimbă băiatul se poate folosi de mașinuța asta încă foarte mult timp.

Ce jucării pot să-i iau fetitei la 6 ani?

Deoarece toate fetițele mici iubesc jocul cu păpuși, poți lua o păpușă Barbie sau altă păpușă de colecție care să aibă diferite haine și accesorii, dar daca deja le are multe, un cadou perfect poate fi o căsuță pentru ele. Un aparat foto sau un ceas pot fi de asemenea un cadou mult iubit.

Ce jucării pot să iau copiilor de 6 ani?

Cei mici iubesc la această vârstă seturile cu experimente științifice, jucăriile inteligente, lego-uri, să facă poze și să se plimbe cu trotineta prin parc. Deoarece copiii sunt cei care îmbibă bine toată informația, niște cărți sau caiete de lucru pentru studiu în diferite domenii precum: matematica, limba engleză, limba franceza, științele naturii etc. sunt perfecte pentru un preșcolar de 6 ani. Este un cadou extrem de util și eficient.