CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei Cadouri Pentru Fetițe De 6 Ani

Actualizat: 04 December, 2023 | Rating:

🎁 La vârsta de 6 ani, copiii deja se pregătesc de școală, iar activitățile și ocupațiile din timpul liber sunt specifice preșcolarului: mulți au asimilat numeroase cunoștințe, în funcție de abilități, preferințe, talente, dar și conform cursurilor la care participă la grădinițe. Poți rămâne surprins să vezi că fetița cunoscuților tăi deja cunoaște o serie de noțiuni sau chiar vorbește într-o limbă străină, mai ales în cazul copiilor care merg la grădinițe în limba germană sau la cele particulare, în limba engleză.

Cărți preferate de fetițe de 6 ani - de citit și răsfoit

Cele mai bune cărți pentru fetițele de 6 ani, sunt cele pe care le primesc ca recomandări de la alți copii sau de la prietena cea mai bună. În acest fel, micuța va îndrăgi noua carte. Astfel și munca ta este mai ușoară în ceea ce privește alegerea unei cărți pentru cea mică. În caz că nu are cine să “îți sufle” un titlu de carte, te poți orienta către cărți cu prințese sau cu supereroi, care știi că prezintă interes pentru micuță. O variantă bună la care poți apela, o reprezintă poveștile vechi românești reinterpretate în funcție de vârstă, pentru o mai bună înțelegere. Cu siguranță îți va face și ție plăcere să-i citești seară de seară.

Jucării de creativitate pentru fetițe 6 ani

O vârstă frumoasă, ce implică schimbări rapide și mobilizare la maxim din partea părinților. Alege să oferi fetițelor de 6 anișori o jucărie de creativitate, ce îi va dezvolta imaginația, gândirea, percepția, atenția, cât și precizia coordonării lucrurilor. Un set creativ pentru bijuterii din mărgele colorate, covoraș pentru desen lavabil, globus mare, puzzle, telefon pentru copii, microscop, casă pentru păpuși de desenat – toate fetițele visează la propriul palat al unei adevărate prințese, reprezintă doar câteva din ideile de jucării creative, prezentate de noi cu scopul de a-ți veni în ajutor.

Căsuțe de păpuși și accesorii pentru fetițe 6 ani

O fetiță de 6 ani adoră jocurile cu păpușile. Nimic nu este mai frumos și distractiv pentru ele decât să creeze scenarii și povești în jurul acestora, să se poarte cu ele ca și cum ar fi la rândul lor domnișoare, prietenele ei cele mai bune. Păpușile sunt îngrijite de către fetițe, iar un astfel de cadou nu este niciodată lăsat la o parte sau neglijat. Poți opta chiar și pentru un bust de păpușă cu părul lung, accesorii de păr și pentru machiaj, și astfel cea mică va petrece timp îndelungat aranjând păpușa după bunul ei plac, împletindu-i codițe și făcându-i diverse machiaje pentru ocazii închipuite. Când fetițele încep să crească devin din ce în ce mai interesate să exploreze lumea din jurul lor. După ce au terminat cu scotocitul prin dulapurile mamei după oale, farfurii și ustensilele de bucătărie, acum le vor pe ale lor.

Așa că de cum împlinesc 5, 6 ani ani le poți cumpăra ansambluri de jucării precum bucătării utilate, dar și seturi de mobilier pentru păpuși. Aceste tipuri de jucării pentru a le da ocazia să își creeze propria lume a jocurilor în care chiar ele sunt pionii principali. Mai mult, va fi minunat când vor chema în lumea lor și pe ceilalți membri ai familiei dar și pe prietenele lor.

Seturi de construcție și Lego-uri pentru fetițe 6 ani

Pentru o tânără domnișoară care urmează să împlinească vârsta de 6 ani, un cadou potrivit ar fi un set de construcție sau Lego. Acest tip de joc niciodată nu se demodează, drept dovadă există seturi potrivite chiar și pentru vârsta adultă. Pentru a fi mai rezistent în timp, poți opta ca materialul setului să fie lemnul. Ca idee de subiect, poți lua un set de construcție tip castel, cu figurine, sau grădină cu flori, fermă de animale etc. Dacă știi preferințele fetiței, te poți orienta în funcție de acestea. În ceea ce privește Lego, poți chiar să iei mai multe piese fără un model clar de urmat și astfel cea mică își va dezvolta creativitatea și imaginația.

Seturi puzzle pentru fetițe de 6 ani - potrivite și captivante

Frumoasa vârstă de 6 ani marchează pentru majoritatea copiilor începutul școlii, astfel în mod natural, ei devin mai curioși cu privire la descoperirea mediului înconjurător și cunoașterea mai multor informații. Jucăriile sunt din ce în ce mai neglijate și nu le mai captează atenția ca înainte. Dacă se apropie sărbătorirea zilei unei micuțe fetițe și vrei să îi cumperi ceva util, optează pentru un set de puzzle cu cărticică inclusă. Va avea o satisfacție foarte mare în momentul în care va reuși să îl termine, iar cu ajutorul cărții va citi povestea din spatele imaginii create sau va afla multe noutăți.

Experimente științifice pentru fetițe 6 ani învățate prin joacă

Pentru o tânără sărbătorită de 6 ani un set de experimente științifice poate constitui un cadou perfect! Cu siguranță micuța va fi interesata și captivată de tot felul de lucruri pe care le poate crea. Oferta existentă pe piață este variată, iar seturile conțin instrucțiuni complete și foarte bine explicate, astfel încât pot fi realizate cu ușurință de către copii. Desigur, este mult mai amuzant să fie făcute împreună. Cu un astfel de joc, este stârnit interesul pentru viitoarele științe pe care le va studia și la școală, precum chimia sau fizica. Seturile cu experimente științifice sunt modalități distractive și utile de învățare prin joacă.

Jucării inteligente pentru fetițe 6 ani

Alege pentru o sărbătorită în vârstă de 6 ani, o jucărie inteligentă care o va uimi. Iată câteva exemple: un set construcție magnetic sau simplu, cu multiple figurine, un set de magie cu trucuri de bază, un joc de memorie, un board game pe care îl va juca împreună cu prietenii sau familia, un teatru de păpuși electronic cu telecomandă sau un joc cu studio profesional de design. Orientează-te în funcție de preferințele celei mici, dar aruncă un ochi și pe noile apariții în materie de jucării, pentru că și acestea evoluează de la sezon la sezon, fiind extrem de educative și utile pentru o dezvoltare armonioasă.

Cele mai iubite rochițe la 6 ani

Fetițele de 6 ani sunt deja ca niște prințese în miniatură. Și bineînțeles că fiecare prințesă are nevoie de o garderobă aparte. La această vârstă fetițelor le plac rochiile vaporoase, din dantelă sau tiul, în care să se pot răsuci cât mai mult. Sunt disponibile atât de multe modele și variante, pentru zi, pentru seară, pentru diferite ocazii și petreceri, încât este posibil mai rău să te încurce decât să te ajute. De asemenea, trebuie să ai în vedere și gusturile micuței, pentru a nu se întâmpla să-i cumperi o rochie care să nu-i fie pe plac sub nicio formă. 

Ceasuri Smartwatch pentru fete 6 ani, perfecte de cadou

Dacă o domnișoară extrem de dragă ție împlinește frumoasa vârstă de 6 ani și îți dorești să oferi un cadou cu adevărat deosebit, află că nu este prea devreme să achiziționezi un smartwatch. Această vârstă marchează pentru cei mai mulți copii începutul școlii, iar un astfel de dispozitiv îi va ajuta inclusiv pe părinți să știe unde se află cea mică, existând funcția de localizare GPS. În aceste vremuri moderne, copiii au nevoie de tehnologie și învață să o folosească eficient și util de la vârste mici. Important este ca micuților să li se explice scopul pentru care ne folosim de telefoane sau smartwatch-uri și să existe o limită clară de timp de folosire.

Haine și accesorii vestimentare moderne pentru fetițe 6 ani

Dăruiește unei fetițe drăgălașe de 6 anișori haine și accesorii vestimentare. Ușurează munca părinților oferindu-i viitoarei școlărițe un set de tricou cu fustă, perfect pentru școală, cât și fundițe gingașe pentru păr. Dintre ideile de accesorii cele mai utilizate și populare pentru fetițe menționăm brățările drăguțe, cerceii, colierele realizate din metale prețioase sau dimpotrivă simbolice, care se vor asorta cu orice ținută. De asemenea, fetițele vor fi încântate de ceasurile roz sau fustițele pliate, având în vedere că aceasta este vârsta când hainele și accesoriile pe care le poartă devin importante.

Bijuterii și accesorii pentru fetițe 6 ani - moderne și prețioase

Când fetițele împlinesc 6 ani (de multe ori, și mai devreme), devin tare cochete și își doresc să aibă tot felul de accesorii sau bijuterii specifice domnișoarelor sau asemănătoare cu cele văzute la mama lor. Dacă ai o micuță sărbătorită pe care vrei să o surprinzi plăcut, poate ar fi o idee bună să îi cumperi diverse accesorii vestimentare sau bijuterii potrivite acestei vârste. De exemplu, pentru că există o gamă foarte variată pe piață, poți alege diverse poșete complet echipate, cutii de bijuterii personalizate sau chiar seturi de creație bijuterii. Cu siguranță, vei lăsa o impresie plăcută cu un astfel de cadou.

Jucării Educative și Montessori pentru fetițe 6 ani

Faptul că jucăriile de tip Montessori sunt doar pentru bebeluși reprezintă un mit. Există astfel de jucării foarte benefice în dezvoltarea naturală și armonioasă a copiilor, potrivite și vârstelor mai mari. Spre exemplu, drept cadou pentru o fetiță de 6 ani, poți opta pentru renumita și mult iubita placă de echilibru Wobbel. Dacă îți dorești ceva care să stimuleze foarte bine atenția și concentrarea, poți încerca un set de construcție sau chiar și un set de șah și dame. Aceste jocuri sunt confecționate din lemn, lucru care garantează rezistența și durabilitatea. Există de asemenea, puzzle-uri cu diverse modele, potrivite vârstelor mai mari. Și acestea tot din lemn sunt confecționate.

Trotinete pentru fetițe de 6 ani - potrivite de cadou

Trotinetele sunt iubite de către copiii din toată țara. Ele sunt un mod inedit, facil și rapid de a face mișcare în aer liber. Mai mult, se potrivesc chiar și la țară, nu doar la oraș, în jungla de beton. Cu ajutorul lor copiii pot face mișcare chiar și în fața blocului într-un spațiu restrâns. Dacă vrei să faci o bucurie fetiței tale, alege un cadou util și practic: trotinete pentru fetițe de 6 ani. Fetița ta va aprecia trotineta și abia va aștepta să se dea cu ea peste tot. Trotineta este un cadou util chiar și pentru adulți, dacă nu știai. Îi vezi tot mai des la semafoare așteptând să prindă verde.

Biciclete pentru fetițe 6 ani, potrivite de cadou

Alegerea unei biciclete pentru o fetiță de 6 ani poate fi derutantă și totuși, foarte importantă. Când ești pus în fața unui astfel de alegeri, trebuie să ții cont de câteva lucruri. Bicicleta ar trebui să fie suficient de ușoară pentru ca cea mică să o poată ridica. Ar trebui să fie echipată cu manete de frâna suficient de mici pentru a le putea apuca ușor. Și, conform standardelor internaționale, ar trebui să aibă roți cu diametrul cuprins între 16 inch și 20 inch. Ai grijă ca bicicleta să nu fie mai mare decât are cea mică nevoie, pentru a nu se chinui să o încalece. Pentru început alege o bicicletă fără schimbător de viteze, urmând ca mai apoi să avanseze.

Cele mai potrivite Role pentru fetițe 6 ani - moderne, colorate, performante

Iată o idee de cadou pentru fetițe sportive și dinamice care urmează să împlinească 6 ani: o pereche de role. Vei găsi o gamă largă de modele, culori sau tipuri existente pe piață. Este minunat pentru cei mici să iasă cât mai des în parc, iar atunci când fac și sport, este cu atât mai bine. Rolele o vor învăța pe fetiță să își exerseze postura corpului, echilibrul, îndemânarea, precum și atenția și concentrarea. Pentru începătoare, poți opta mai întâi pentru patine, acestea au roți paralele. Pentru ca micuța sărbătorită să se bucure de acest cadou timp îndelungat, alege o pereche de role confecționate din materiale înalt calitative.

Jucării de exterior potrivite pentru fetițe 6 ani

La vârsta de 6 ani, fetițelor deja le place să exploreze lumea și sunt foarte curioase. În cazul în care vrei să iei un cadou pentru o fetiță căreia îi place să petreacă foarte mult timp jucându-se afară, este foarte simplu. Bicicletă, trotinetă, role, patine cu rotile, accesorii pentru nisip sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție. Treaba ta devine mai grea în momentul în care cea mică preferă mai degrabă să stea în fața unui ecran decât să iasă la joacă afară. Atunci te poți orienta către jucării mai “fancy”, cum ar fi un Hoverbord, un Solo Wheel sau o trotinetă electrică.

Cele mai potrivite Instrumente muzicale pentru fetițe 6 ani

Muzica este o formă importantă de comunicare și învățare pentru cei mici, așa că încă de foarte mici, copiii vor dori să experimenteze diverse instrumente muzicale. Acestea sunt foarte bune idei pentru cadouri, chiar și în cazul preșcolarilor. Pentru o tânără sărbătorită de 6 ani, de exemplu poți alege din numeroase variante precum: pian, acordeon, xilofon, chitară, set de tobe, sau chiar saxofon ori trompetă. Tot din această gamă, există seturi de karaoke cu microfon, care sigur vor impresiona și vor scoate la iveală talente nebănuite. Instrumentele muzicale vor crește încrederea de sine a micuților. În funcție de bugetul avut la dispoziție, poți opta pentru instrumente calitative, extrem de apropiate celor reale.

Întrebări frecvente
Ce cadou pot lua unei fetițe de 6 ani?

Fetițele de 6 ani s-ar bucura să primească cadou un set de experimente, jucării Montessori pentru dezvoltarea intelectuală, poți lua un puzzle din lemn, un mozaic care să-i dezvolte imaginația, bijuterii și accesorii de fetițe sau cărți interesante de povești.

Ce cadou pot lua fetiței mele de 6 ani?

Pentru fiica ta poți lua un set de experimente, o jucărie inteligentă, un aparat foto, cărți de povești, hăinuțe noi sau chiar câteva accesorii specifice vârstei, un set drăguț pentru a și le face singură.

Ce cadou pot lua unei fetițe de 6 ani de Crăciun?

Fetițele de 6 ani sunt încă iubitoare de păpuși, de seturi de bucătărie, supermarket, seturi de bijuterii, dar și de cărți și jucării inteligente, jocuri de societate pentru a se juca cu prietenii ori familia.

Crazy Season la eMag!
Alege din timp cadourile de Crăciun pentru întreaga familie! Profită de REDUCERI! » Vezi Ofertele la eMag