CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cărți Pentru Adolescenți De 15, 16, 17 și 18 Ani

Actualizat: 29 May, 2024 | Rating:

🎁 Descoperă multitudinea de idei de cărți pentru adolescenți de 15, 16, 17 și 18 ani. Fie că are nevoie pentru școală sau pur și simplu pentru a citi o carte bună în weekend sau în timpul liber, aici vei găsi o mulțime de sugestii de cărți cu subiecte și din domenii diferite. Ai putea să alegi, pentru a le oferi în dar, romane sau cărți de dezvoltare personală, detectiv, ficțiune sau din domeniul psihologiei.

Cărți bestseller de literatură pentru adolescenți

Pentru adolescenții cei mai pretențioși și dificile, alege să oferi în dar o carte bestseller de literatură, garantată a fi captivantă și interesantă. Având în vedere că acești adolescenți pot fi în liceu, optează pentru subiectele corelate cu profilul școlii, cât și cu preferințele față de o anumită materie sau disciplină (istorie, psihologie, geografie). De asemenea, romanele reprezintă cărțile cele mai căutate de fetele adolescente, multe dintre acestea conținând povești de dragoste originale și captivante. Orientează-te către cele mai solicitate cărți, scrise de autori români, cât și de cei internaționali.

Biografii ale oamenilor celebri

Un cadou perfect pentru adolescenți este unul ce redă stimulente educative și spre învățare a mai multor lucruri interesante, mai ales cele legate de școală sau liceu. În alegerea unui cadou, o idee pe care îți recomandăm să o iai în calcul reprezintă biografiile oamenilor celebri. Cărțile ce redau acest subiect vor fi mereu solicitate și căutate, deoarece anume istoriile de viață a oamenilor celebri sunt cele mai motivaționale pentru a începe a studia și mai mult și a ajunge om de succes. De asemenea, aceste istorii vor dezvolta cunoștințele generale ale adolescenților, lucru necesar în viață, cât și la școală.

Cărți tip enciclopedie pentru adolescenți

Adolescența conține vârsta cea mai dificilă și care este orientată spre cunoaștere și descoperire a multor lucruri. Din cauză că cele mai multe fenomene și cunoștințe se desprind din cărți, te invităm să meditezi asupra unei idei de cadou extrem de originală, cât și simbolică - cărțile tip enciclopedie pentru adolescenți. Acestea reprezintă un pas înainte către descoperirea lumii întregi, a animalelor, locurilor, istoriei, cât și a geografiei pământului, astfel adolescenții vor putea absorbi cât mai multe cunoștințe de bază în materie de dezvoltare personală și de informații generale, pe care trebuie să le cunoască oricine.

Cărți de istorie pentru adolescenți

Istoria reprezintă o disciplină și o știință interesantă, captivantă și necesară a fi studiată. Pentru adolescenți alege să oferi în dar cărțile de istorie, cu subiecte atractive sau personalități istorice remarcante. Având în vedere că aceștia sunt deja școlari sau liceeni, istoria reprezentând o disciplină importantă, ai putea să te orientezi către subiectele cele mai cunoscute precum Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial, Marea Unire, Holocaustul, Istoria țării noastre, cât și spre personalitățile precum Decebal, A.I.Cuza, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul.

Cărți de dezvoltare personală pentru adolescenți

Cărțile pentru dezvoltare personală sunt foarte la modă în zilele noastre, de aceea e bine să ne luăm puțin timp și să analizăm oferta de pe piață. Întrucât sunt o mulțime de domenii de activitate în care fiecare dintre noi putem performa, cu siguranță e loc de mai bine și de aceea e important să investim cât mai mult în propria persoană. Cu cât identificăm mai rapid care sunt nevoile noastre de dezvoltare, cu atât putem deja acționa. Iar pregătirea poate începe încă din perioada adolescenței, când ni se formează multe deprinderi din mediul social și cel educațional. Cumpără așadar cărți pentru dezvoltarea personală a copilului tău, oricând ai ocazia.

Întrebări frecvente
Ce cărți preferă adolescenții în ziua de azi?

Adolescența este perioada cea mai frumoasă și interesantă din viața unui om, iar aceștia încearcă din cărți să afle cât mai multe lucruri. Astfel cărțile de preferință sunt din domeniul science fiction, autobiografice, aventură sau detectiv.

Care sunt TOP 3 cele mai populare cărți de citit pentru adolescenți?

Cele mai recomandate cărți pentru adolescenți sunt seria Harry Potter de J.K.Rowling, Jane Eyre de Charlotte Bronte și Hotul De Carti de Markus Zusak.

Când pot oferi cadou cărți pentru adolescenții de 15, 16, 17 sau 18 ani ?

Cărțile reprezintă un cadou clasic, reprezentativ, cu care sigur nu dai greș, potrivit pentru orice sărbătoare, începând de la zile de naștere, simple petreceri tematice, până la sărbători de iarnă, pascale și multe alte ocazii sau evenimente.