CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Pompe De Sâni - Manuale Sau Automate? Pe Care Să O Alegi?

Actualizat: 19 April, 2024 | Rating:

🎁 Pompa de sân este un instrument foarte util pentru hrănirea bebelușilor cu lapte matern. Tipuri de pompe de sân. Ce model de pompă de sân ți se potrivește?

Pompe de sâni - manuale sau automate? Pe care să o alegi?

Pe lista cu articole necesare odată cu venirea pe lume a bebelușului vor exista, pe lângă cele utile copilului și anumite articole cheie pentru mamă. Pompa de sân de ajută să îți hrănești copilul cu laptele matern, fiind de un real folos zi de zi. Pompele de sân - manuale sau automate - se încadrează în categoria articolelor utile deopotrivă mamei și bebelușului. Astfel, fiind extrem de utilă, este preferabil să o achiziționezi înainte de a naște, pentru a o avea la îndemână atunci când va fi nevoie - practic din primele zile ale bebelusului. 

Alăptarea bebelușului este cea mai bună metodă de a transmite copilului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă - conform celor spuse de medicii pediatri. Pompa de sân - indifernet de tipul ei - este un accesoriu indispensabil pentru ca bebe să beneficieze de toate substanțele nutritive din laptele matern, dar și pentru a-i ușura viața mamei..

Cum alegi cea mai bună pompă de sân? Criterii de alegere

Varietatea de modele prezente pe piață te poate induce în eroare, așa că va fi nevoie să trasezi anumite criterii în funcție de care să te ghidezi. Principalele criterii de selecție pentru o pompă de sân sunt reprezentate de tipologie (manuală sau automată), eficiență (putere de sucțiune și frecvența ciclurilor), mărimea cupei de colectare, precum și alte caracteristici, referitoare la nivelul zgomotului produs în timpul utilizării sau timpul de încărcare, în cazul pompelor de sân automate.

În ceea ce privește tipologia pompelor de sân, ambele categorii se bucură de succes. Multe mame au utilizat pompele manuale și sunt mulțumite de acest tip. Cele automate (electrice) sunt mult mai eficiente și într-o oarecare măsură mai rapid de utilizat, cu efort minim. Cele mai lăudate pompe sunt cele duble, cu ajutorul cărora poți pompa lapte alternativ, din ambii sâni.

In plus, hrănirea cu biberonul poate fi făcută și de tată, banici sau de o altă persoană apropiată, atunci când ești la locul de muncă, la cumparături, medic sau pur și simplu te odihnești pentru câteva minute.

 Pompa de san manuala sau automata?

În funcție de aceste criterii, va fi nevoie să vizualizezi cum arată pompa perfectă pentru tine: optezi pentru cea manuală sau o preferi pe cea automată? Dacă nu ești la prima sarcină și ai utilizat în trecut o pompă manuală, poți considera că este eficientă și nu este nevoie să treci la un model electric.

Dacă ești la prima sarcină și dorești să depui cât mai puțin efort în timpul colectării laptelui, atunci poți investi într-un model electric, eventual care poate fi amplasat în sutien, pentru a avea libertatea de mișcare liberă în timp ce pompa lucrează. Prețurile pentru pompe variază în funcție de model și tip, rămânând un articol accesibil oricărui buget.

Mai mult decât atât, poți începe să folosești o pompă de sân chiar dacă nu s-a instalat lactația imediat după naștere - din fericire, pompa stimulând producția de lapte, în cazul în care bebe are probleme cu atașarea la sân sau adoarme imediat ce este pus la sân. Mameloanele ombilicate sunt un motiv în plus pentru a alege să îți achiziționezi o pompă de sân mai devreme decât anticipai.

Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă pompa de sân potrivită pentru tine? 

În general, o pompă de sân extrage între 750 și 1.000 de mililitri de lapte într-o zi, iar pentru depozitarea laptelui la frigider sau chiar la congelator, pompa de sân vine la pachet cu accesorii speciale. Vezi toate recomandările noastre cu sau fără accesorii și ia decizia cea mai potrivită pentru tine. 

Este important de știut că alegerea unei pompe potrivite depinde strict de nevoile tale!

De altfel, pompa de sân poate fi și dăruită cadou unei viitoare sau proaspete mame, îi va fi cu siguranță de folos. Pentru a alege un model potrivit, te poți consulta cu ea înainte de achiziție.