CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Cele Mai Apreciate Cărți De Povești Pentru Copii

Actualizat: 25 April, 2024 | Rating:

🎁 O carte nouă în biblioteca copilului tău înseamnă un nou univers din care prichindelul va avea doar de învățat. Alege cărți cu povești, activități, cărți pentru micul explorator și viitor om de știință, astfel încât cel mic să se orienteze mai târziu către domeniile și pasiunile preferate, care se vor transforma în profesia copilului.

Cele mai apreciate cărți de povești pentru copii

Cititul, cărțile, poveștile, alcătuiesc, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase hobby-uri, care ajută deopotrivă copiii și adulții să se dezvolte constant. Dacă la maturitate, "aerisirea" programului pentru a citi 1-2 ore reprezintă o alegere a fiecăruia dintre noi, pentru cei mici, reprezintă o opțiune pe care copilul o cunoaște prin intermediul părinților săi.

Așadar, ce trebuie să facă părinții pentru ca cei mici să îndrăgească lectura?

În primul rând, mama și tata pot începe să lectureze câteva povești încă din perioada intrauterină: numeroase studii confirmă faptul că muzica și poveștile transmise în perioada respectivă contribuie la dezvoltarea armonioasă a fătului. Mai apoi, este esențial ca părinții să creeze obiceiul poveștii de seară, înainte de culcare, fiind binecunoscut efectul pozitiv pe care îl are povestea de seara: părinții își consolidează legătura cu cei mici, copiii dorm mai bine, după ce li s-a citit povestea preferată, iar mai târziu obiceiul ascultării poveștilor se transformă în pasiunea pentru citit.


Ajută-ți copilul să dobândească iubirea pentru cărți! Iată care sunt beneficiile cititului:

- dezvoltarea capacității de concentrare; - cunoașterea lumii înconjurătoare;
- dezvoltarea abilităților cognitive;
- îmbogățirea exprimării verbale, dezvoltarea limbajului și a vocabularului;
- stimularea creativității și dezvoltarea imaginației;
- exersarea cunoștințelor îi ajută pe copii să obțină rezultate mai bune la școală;
- dezvoltarea inteligenței emoționale și a empatiei.

Cu povești noi moderne pline de căldură și umor dar și de învățăminte aceaste cărți aduc un aer proaspăt în lumea fermecată a lecturii având toate șansele să devină favoritele oricărui copil. Micul cititor se va împrieteni pe loc cu simpaticele personaje și cu siguranță se va recunoaște în amuzantele lor aventuri.

Ce fel de cărți nu trebuie să îi lipsească celui mic din bibliotecă?
Pentru ca cel mic să dezvolte obiceiul cititului, acestea trebuie să fie prezente în jurul lui, cât mai devreme posibil. Alege cărți cu povești, activități, cărți pentru micul explorator și viitor om de știință, astfel încât cel mic să se orienteze mai târziu către domeniile și pasiunile preferate, care se vor transforma în profesia sa:
- asigură-te că va citi poveștile clasice: Cenușăreasa, Pinocchio, Cartea Junglei, Albă ca Zăpada, Micul Prinț;
- alege cărți despre animale, păsări, regiuni geografice și alte cărți prin intermediul cărora începe să cunoască lumea înconjurătoare.

Sfaturi si recomandari cu cele mai apreciate carti de povesti pentru copii:

Orice titluri vei alege, asigură-te că acestea sunt potrivite pentru vârsta celui mic și continuă să îl ajuți să le lectureze, cât mai mult timp posibil.