CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei Cadouri Pentru Băieți De 9 Ani

Actualizat: 24 June, 2024 | Rating:

🎁 Dacă nu ai copii, este foarte posibil să nu fii la curent cu jucăriile populare în rândul copiilor de 9 ani. La această vârstă, băieții au multe pasiuni și jocuri preferate, începând cu cele pe care le joacă în casă și până la cele jucate afară, în grădină, în fața blocului, în spațiile verzi de joacă. Jucăriile evoluează de la an la an, însă pofta de joacă a celor mici rămâne constantă! Pentru a-i bucura de sărbători, aniversări și diverse celebrări în familie, alege să îi faci cadou jucării și jocuri în tendințe, care îndeplinesc funcția educativă, dar și pe cea distractivă. 

Cărți cadou pentru băieți de 9 ani

Picii școlari de 9 ani sunt cei mai curioși de enigmele cărților la această vârstă - un cadou simbolic, cât și foarte prețios, cu o însemnătate aparte, ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a intelectului, vocabularului de cuvinte, cât și a creativității. Investește astfel în educația lui, să exploreze lumea prin cărți și lectură în general. Dacă iubește cărțile, alege ceva enciclopedii sau cărți de aventură.

Jucării educative și Montessori pentru băieți 9 ani

9 ani reprezintă o vârstă a descoperirilor și a distracțiilor. Dăruiește unui băiat un cadou util, cât și atrăgător, cum sunt jucăriile educative și Montessori. Nu uita să te orientezi către jucării inofensive, confecționate din materiale sigure, precum lemnul. Spumă de modelat cu surpriză, cărți pentru colorat, ser creativ de buchet de flori, plastilină non-toxică, cât și cărțile pentru răzuit și desenat reprezintă doar câteva dintre ideile noastre care sperăm că îți vor fi de folos în alegerea unei jucării potrivite. Jucăriile educative îi vor dezvolta abilitățile, cât și atenția micuților școlari de 9 ani.

Jocuri cu experimente & știință pentru băieți 9 ani

Printre jocurile preferatele de băieții de 9 ani sunt și cele cu experimente de știință, așadar pot fi chiar un cadou la sigur. Laboratorul chimistului pentru a combina diferite substanțe chimice pare cel mai îndrăgit, pentru realizarea experimentelor acasă, alături de familie și prieteni. Pot observa de exemplu schimbările de culoare sau să învețe despre proprietățile substanțelor chimice, utile mai târziu la ora de chimie. Și jocurile despre spațiu și sistemul solar e printre preferate, detectivul științific sau experimente de biologie sau chiar de fizică.

Pe lângă seturile de experimente sigur ar fi încântat de un binoclu cadou, un microscop performant, învățănd prin joacă despre plante, insecte și multe alte instrumente pentru a explora lumea înconjurătoare. Băieții de 9 ani vor fi super încântață să primească cadou de toate aceste jocuri de știință! Uimește-i plăcut!

Seturi de Puzzle potrivite pentru băieții 9 ani

Vrei să-i stimulezi mai mult atenția la detalii, spiritul de observație, răbdarea, dar și capacitatea de a lucra ceva mai mult timp pentru realizarea unei imagini? Atunci un set puzzle pentru un băiat de 9 ani sună bine, e un cadou inspirat și sigur o să-l aprecieze. Aceste jocuri îi stimulează foarte mult pe plan intelectual și se pot relaxa seara sau în weekend alături de muzica preferată pe fundal. Găsești de cumpărat online puzzle-uri de toate dimensiunile, clasice sau 3D, nu-ți râmăne decât să te hotărăști asupra modelului/ imaginii. 

Lego pentru băieți de 9 ani

La 9 ani, băieții sunt extrem de atrași de jocuri care le dezvoltă capacitatea de a mânui unelte sau de a realiza diverse obiecte. Alimentează această dorință și dezvoltă-le imaginația și creativitatea cu un set LEGO din cărămizi creative în miniatură cu ajutorul cărora ei își pot construi orice, de la mijloace de transport, personaje sau roboți, până la întregi blocuri, ferme sau orașe. Optează pentru seturi colorate și captivante care au incluse și piese de legătură, foarte utile în timpul jocului, precum uși, ferestre, elice sau roți. Cei mici nici măcar nu vor avea nevoie de instrucțiuni de folosire și vor aprecia mult cadoul tău.

Jucării inteligente și roboți pentru băieți 9 ani

Cauți un cadou interesant cu programat roboți pentru un băiat inteligent de 9 ani? Am făcut o selecție cu cei mai iubiți roboți pentru această vârstă, programabili cu ajutorul unei aplicații de pe telefon sau de pe tabletă, care să răspunda la comenzile vocale, sla senzori și la tot felul de comenzi, imaginație să fie! :) 

Accesorii cu Harry Potter pentru băieți 9 ani, potrivite de cadou

Credeai că nebunia cu Harry Potter s-a terminat? Nici gând! Alege pentru un băiat de 9 ani pasionat de lumea magică a lui Harry Potter cele mai interesante cadouri - de la cărți la agende, săbii, pălării, insigne cu steme de școlile de vrăjitorie, lego-uri, jocuri de societate, toate adevărate comori pentru fanii adevărați. Completează-i colecția cu tematică Harry Potter și surprinde-l plăcut de ziua lui, 1 iunie, Crăciun sau fără nicio ocazie.  

Idei de jocuri de societate pentru băieții de 9 ani

Dacă ai un băiat de 9 ani super competitiv și iubitor de jocuri de societate, de strategii și negociere, vezi lista de recomandări de jocuri potrivite vârstei lui. Alege să faci cadou un joc de societate care-l va ajuta pe cel mic să își dezvolte capacitatea de a lucra în echipă și de a colabora cu alți copii de vârsta lui sau chiar cu familia. Ce poate fi mai frumos decât o seară în familie, cu mult râs și strategii câștigătoare? 

Cele mai iubite trotinete pentru băieții de 9 ani

Pentru a-i incuraja pe cei mici să se joace cât mai mult în natură, fie că vorbim despre grădină, parc sau despre ieșiri spontane în afara orașului, recomandat ar fi să alegi o serie de accesorii pentru jocurile educative de exterior. Poți opta pentru cercuri de gimnastică, accesorii de grădinarit de jucărie, leagăne atipice sau plase pentru cățărat, în general pentru jocuri special concepute pentru a fi folosite în exterior. Cele mai apreciate însă rămân trotinetele, mai ales pentru băieții care au atins vârsta de 9-10 ani. Cu ajutorul acestora cei mici pot face trasee, sau se pot da pe piste special amenajate cu obstacole.

Biciclete pentru băieții de 9 ani, perfecte de oferit cadou

Majoritatea băieților de 9 ar trebui să știe să meargă pe bicicletă pănă la această vărstă. Totuși, indiferent că e la prima bicicletă sau nu, alege una cadou potrivită înălțimii lui, să fie ușoară și cu toate acesoriile aferente - fie că vorbim de cască, protecții de genunchi sau coate sau poate loc de apă. În funcție și de înălțimea micuțului, trebuie să alegi o bicicletă cu roți cuprinse între 18” și 20”. În rest, liber la mișcare și distracție! 

Sunt pe piața online multe tipuri de biciclete potrivite pentru băieți de 9 ani pe diferite dimensiuni, culori, mai grele, mai ușoare, cu diferite personaje, pot fi și personalizate cu tot felul de stickere. Mergeti împreuna cu copilul la plimbare, descoperiți împreună cele mai frumoase poteci de prin parcuri și bucurați-vă de aventură! 

Cadou mașinuțe cu telecomandă iubite de băieții de 9 ani

Cauți cadoul perfect pentru un băiețel de 9 ani? Alege o mașină cu telecomandă și nu vei da greș! Optează pentru o mașină fiabilă, cu o structură cât mai mare și rezistentă, cu o viteză uimitoare și o manevrabilitate excelentă. Pe internet găsești o gamă extrem de variată, iar dacă bugetul permite, vei vedea că mașinile existente sunt extrem de performante și durabile, astfel că investiția ta va fi și ea una pe termen lung. Este cu atât mai bine dacă alegi o mașină care poate fi manevrată de la o distanță mare și a cărei baterie să aibă o capacitate mare, pentru ca distracția să dureze mult, mult timp.

Haine și accesorii vestimentare băieți 9 ani

Băieții de 9 anișori necesită haine mai mereu, datorită faptului că cresc rapid și li se schimbă preferințele pe zi ce trece. Alege să-i dăruiești micuțului de ziua lui sau a copiilor, hăinuțe și accesorii vestimentare, ce îi vor bucura nu doar pe micuți, cât și pe părinții acestora, având în vedere că ei anume sunt cei care se ocupă cu achiziționarea lucrurilor pentru copil. Ai putea să te orientezi către accesorii necesare activităților sale de zi cu zi, precum ceasurile simple, gențile pentru școală sau un papion drăguț. De asemenea, o cămașă albă clasică, cât și un tricou amuzant vor deveni cadouri minunate.

Cele mai iubite jocuri de exterior pentru baieții de 9 ani

Sport și mișcare în general de dimineața până seara dacă s-ar putea la băieții de 9 ani. Dacă vrei să oferi cadou ceva jocuri de exterior la această vârstă, atunci poate te vor inspira selecțiile noastre cu karturi, penny board-uri, mingi de tot felul, porti de fotbal, palete, seturi de tras cu arcur sau de grădinărit împreună cu tata sau bunicul. Încurajează statul afară, alergatul, pentru un stil de viață sănătos. La 9 ani copiii sunt mai activi ca niciodată, iar dacă ai și tu un băiețel năzdrăvan căruia să vrei să îi marchezi aniversarea cu un cadou special, alege din ideile CadoLand.

Instrumente muzicale potrivite pentru băieții de 9 ani

Sunt extrem de multe instrumente muzicale ce s-ar potrivi cadou unei băiat de 9 ani, am putea zice că majoritatea. Unele pot fi încă de jucărie, într-o variantă mai mică și altele chiar in formatul lor original. Dacă e deja familiarizat cu o jucărie și vezi o înclinație spre un anumit intrument, atunci ar fi ideal de achiziționat cel în formatul original. Nu uita și de câteva lecții de canto, de un set de karaoke cu microfon și lumini de efect. 

Dacă te gândești să cumperi cadou un instrument nou pentru el, alege din ukulele (chitară mult mai mică și mai ușor de manevrat), ar mai fi pian/ orga sau chiar o claviatură, o chitară, un set de tobe, sau chiar saxofon ori trompetă. Un flaut simplu poate fi de asemenea o opțiune potrivită pentru băieții de 9 ani care doresc să înceapă să exploreze sunetele instrumentelor de suflat. 

Întrebări frecvente
Ce cadou pot să ofer finuțului de 9 ani?

Pentru un băiat de 9 ani poți opta pentru un cadou practic, cum ar putea fi haine, încălțăminte sau un rucsac cu care să meargă la antrenamentele sportive, unul comod și frumos. Alege pe lângă și o carte de aventuri sau un joc programabil de roboți.

Ce cadou pot oferi unui băiat de 9 ani?

Un cadou perfect pentru un băiat de 9 ani ar putea un joc inteligent cu experimente și știință, un joc de socializare, un Lego Ninjago, o trotinetă nouă sau o carte cu Aventurile lui Habarnam sau Aventurile lui Huckleberry Finn + Print si cersetor + Aventurile lui Tom Sawyer. Cărțile au o însemnătate aparte, ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a intelectului, vocabularului de cuvinte, cât și a creativității. _ Ce cadou pot oferi fiului de 9 ani