CadoLand poate primi un comision de vânzare pentru unele produse recomandate. Află mai multe.

Idei Cadouri Pentru Fetițe De 7 Ani

Actualizat: 18 March, 2024 | Rating:

🎁 Partea bună atunci când cauți un cadou pentru o fetiță de 7 ani este faptul că deja are conturate preferințele personale, astfel că variantele de cadouri - jucării și jocuri educative - sunt nelimitate. Totuși, numeroasele opțiuni te-ar putea pune în încurcătură: care jucării sunt în tendințe, dar sunt și educative și pe placul fetiței?

Cărți pentru fetițe de 7 ani

Fetițele de 7 ani sunt cele care se pregătesc intens de școală, de aceea cărțile vor deveni un cadou potrivit pentru acestea. Nu uita că micuțele trebuie să dezvolte citirea, cât și vocabularul de mici, așa că cărțile cu aventuri, cele de povești și poezii vor putea contribui la antrenarea, cât și manipularea vorbirii libere. Totodată, având în vedere necesitatea cărților la școală, ai putea opta pentru o carte cu subiecte de matematică, limbă română sau chiar istorie. Oferă-i cunoștințe și o multitudine de enigme unei fetițe de 7 anișori printr-o carte interesantă, atractivă, cât și educativă.

Jucării Educative și Montessori pentru fetițe 7 ani

Există o gamă largă de jucării educative și Montessori care sunt potrivite de cadou pentru fetițe de 7 ani. În general acest tip de jucării trebuie să fie potrivite pentru vârsta, dar și nivelul de dezvoltare al copilului și să îi ofere oportunități de a învăța și a se dezvolta într-un mod cât mai distractiv și interactiv. Vă dăm mai jos câteva idei de jucării educative și Montessori potrivite pentru fetițe de 7 ani:

  • Seturi de construcție: cum ar fi LEGO, set de constructie magnetice sau K'NEX, pot fi o alegere excelentă de cadou pentru copiii de 7 ani pentru că oferă oportunități pentru dezvoltarea abilităților motorii fine, creativității și rezolvării de probleme.
  • Jocuri logice sunt distractive și îi pot ajuta pe copii să-și dezvolte gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor.
  • Jocurile de strategie/ de societate cum ar fi Catan Junior sau Carcassonne, sunt potrivite pentru copiii mai mari și îi pot ajuta să-și dezvolte abilitățile de planificare și luare a deciziilor sau Monopoly să învețe despre bani, strategii și jocuri de echipă
  • Jucării STEM: de știință, tehnologie, inginerie și matematică, excelente pentru a încuraja interesul pentru științe și matematică.
  • Kiturile de robot sau jucăriile inteligente sunt exemple bune
  • Puzzle-urile pot fi o alegere excelentă pentru a încuraja concentrarea și abilitățile de rezolvare a problemelor.
  • Jucăriile pentru artă și creație, cum ar fi seturile de pictură sau de modelaj, sunt excelente pentru a încuraja creativitatea și abilitățile artistice.

Jucării de creativitate pentru fetițe 7 ani

7 ani la fetițe, o vârstă așa frumoasă, ce implică schimbări rapide și mobilizare la maxim din partea părinților, mai ales la început de școală. Alege să oferi cadou fetițelor de 7 ani o jucărie de creativitate, ce îi va dezvolta imaginația, gândirea, percepția, atenția, cât și precizia coordonării lucrurilor. De exemplu un set creativ pentru bijuterii din mărgele colorate, covoraș pentru desen lavabil, un aparat foto, un set de puzzle, telefon pentru copii, microscop, casă pentru păpuși de desenat – toate fetițele visează la propriul palat al unei adevărate prințese, reprezintă doar câteva din ideile de jucării creative, prezentate de noi cu scopul de a-ți veni în ajutor în alegerea cadoului potrivit.

Căsuțe de păpuși și accesorii pentru fetițe 7 ani

Chiar dacă au început școala, asta nu înseamnă ca fetițele de 7 ani nu se mai joacă cu păpuși. Fetele iubesc păpușile indiferent de vârstă, mai ales dacă este și una interesantă, eventual cu căsuță, cu accesorii de haine, de bijuterii, le place să creeze scenarii și povești ân jurul acestora, să le fie prietene. Pentru fetele de 7 ani cu imaginație bogată, păpușile pot fi un cadou reușit. O să-și petreacă mult timp să le aranjeze părul, să le fardeze, îmbrace și chiar să le facă de mâncare. 

Seturi de construcție și Lego-uri pentru fetițe 7 ani

Pentru fetițele de 7 ani care sunt interesate de seturi de construcție și Lego-uri, există o varietate de opțiuni disponibile de cumpărat online și de oferit cadou. Iată câteva sugestii: LEGO Friends  - poți alege dintre seturi care includ petreceri, animale de companie, mașini și multe altele, LEGO Disney Princess - aceasta este o altă gamă de seturi de construcție și jocuri, inspirată de personajele și locațiile din filmele Disney, LEGO Creator sau  LEGO Classic. Indiferent de alegerea ta pentru cadou fetiță 7 ani, asigură-te că îți iei în considerare interesele și nivelul de dezvoltare al copilului tău atunci când selectezi un set de construcție sau Lego-uri, dar și de buget. Seturile Lego nu sunt deloc ieftine.

Seturi puzzle pentru fetițe de 7 ani - potrivite și captivante

În alegerea unui cadou potrivit pentru fetițele de 7 ani este important să te orientezi către lucruri utile, de dezvoltare personală, ce va contribui la atenția și percepția copilului, precum un puzzle interesant si captivant, perfect pentru o zi de naștere, Crăciun sau Paște. Fie că ești chiar tu părintele acestei minunate ființe sau un prieten apropiat familiei, alege să dăruiești zâmbete de copil, primim puzzle 3D sau unul clasic, cu mai multe secvențe. Cu acest puzzle, micuța va putea fi implicată într-o acțiune educativă, deoarece puzzle se consideră un joc de gândire, atenție și creativitate.

Experimente științifice pentru fetițe 7 ani învățate prin joacă

Când anunți o fetiță de 7 ani că a venit momentul să învețe ceva nou, este posibil să își dea ochii peste cap, gândindu-se la un proces plictisitor, frustrant și de durată, din cauza metodelor tradiționale cu care este obișnuită. Din fericire există jocuri și experimente ce pot fi folosite ca tehnici de învățare, cea mică fiind mult mai atrasă de a descoperi lumea din jur. Poți apela la experimente pentru copii cu apă sau lichide, chiar în casă, descoperind astfel fenomene chimice interesante. Electricitatea statică este un alt subiect care o va încânta pe cea mică. Astfel de jocuri sunt disponibile atât online cât și fizic în magazine.

Jucării inteligente și roboți pentru fetițe 7 ani

Și fetițele la 7 ani sunt iubitoare de roboți și jucării inteligente în general, însă de ținut cont de preferințe și interesele copilului, dacă e pasionată de zona asta mai tehnică, de programare a unui robot interactiv, să-l facă să se miște, să-i dea câteva comenzi de a interacționa cu lumea înconjurătoare prin intermediul unei aplicații de pe telefon sau tabletă. Amintim de jucării inteligente precum Lego Boost, Robo Wunderkind, Ozobot, Meccano Micronoid sau Anki Cozmo și Dash Robot. 

Cele mai iubite rochițe la 7 ani

La 7 ani fetițele sunt mari iubitoare de rochițe care se învârt, cu luminițe, cu tot felul de desene și materiale fine precum muselina, mătasea sau lână merino. O rochiță e mereu binevenită ca și cadou, indiferent de ocazie. Roz să fie. 

Bijuterii și accesorii pentru fetițe 7 ani - moderne și prețioase

Fetițele de 7 ani sunt foarte atente când vine vorba de bijuteriile lor, sunt din ce în ce mai cochete, iubesc deja parfumurile, chiar și fardurile și ochelarii de soare. Important e să alegeți un cadou potrivit vârstei de 7 ani, sunt și cosmetice pentru fetițe, creme de mâini, poate un strugurel cu tot felul de ingrediente bio, sănătoase. Drăguțe sunt și seturile cu accesoriile de păr, de creat mărgele sau mini tatuaje cu sclipici. 

Ceasuri Smartwatch pentru fete 7 ani, perfecte de cadou

Dacă o domnișorică extrem de dragă ție împlinește frumoasa vârstă de 7 ani și îți dorești să oferi un cadou pe care să-l poarte zilnic cu ea, atunci un smartwatch e o idee bună. Găsești de achiziționat online ceasuri smartwatch-uri pentru fete 7 ani cu funcția de GPS, extrem de utilă pentru părinți odată cu începerea școlii. În aceste vremuri moderne, copiii au nevoie de tehnologie și învață să o folosească eficient și util de la vârste mici. Important este ca micuților să li se explice scopul pentru care ne folosim de telefoane sau smartwatch-uri și să existe o limită clară de timp de folosire. 

Haine și accesorii vestimentare moderne pentru fetițe 7 ani

De când sunt mici, fetițele sunt învățate că este de bonton să arate bine și să fie drăguțe. Ele cresc cu această idee și vor să arate cât mai bine pentru a primi complimente pentru modul în care arată. Este o practică destul de comun întâlnită, de aceea, fetițele încearcă să iasă cât mai mult în evidență și să fie complimentate de către ceilalți. Sunt foarte atente la ținuta lor incă de când sunt foarte mici și adoră hainele de orice tip. Oricine le aduce haine, este iubit și apreciat. Dacă vrei să le faci o bucurie, apelează cu încredere la următorul cadou: haine și accesorii vestimentare pentru fetițe de 7 ani.

Trotinete pentru fetițe de 7 ani

La 7 ani, copiii sunt mai activi ca niciodată, iar dacă ai și tu o fetiță căreia vrei să îi marchezi aniversarea cu un cadou special, alege o trotinetă cu care să străbată parcul în lungile zile de distracție prin parc. Există o gamă variată de produse în acest domeniu, iar dacă nu știi ce să alegi, iată câteva ponturi. Alege o trotinetă fiabilă, cu greutate redusă pentru a putea fi manevrată cu ușurință. Este de preferat ca roțile să fie destul de mari pentru a oferi o stabilitate cât mai sporită. Foarte mult ajută și un sistem patentat de frâne și un amortizor pe roata din spate. Dacă vei alege și o trotinetă roz cu lumini în jurul roților, putem spune că ai dat lovitura!

Biciclete pentru fetițe de 7 ani

Pentru o fetiță de 7 ani, o bicicletă potrivită este esențială pentru distracția zilnică din aer liber. La această vârstă, bicicletele sunt concepute și construite pentru inițierea în acest sport, astfel că trebuie să fie alese cu grijă atunci când sunt dăruite cadou. Dacă fetița încă nu a renunțat la roțile ajutătoare, optează pentru un model care să le aibă incluse. Alege de asemenea o bicicletă cu sonerie, eventual și coș inclus pentru transportul jucăriilor preferate. Sistemul de frânare și roțile sunt alte aspecte importante de care trebuie să ții cont. Esențial este și confortul în timpul mersului, iar bicicleta trebuie să fie ușoară, dar stabilă și sigură pentru a fi manevrată cu ușurință.

Jucării de exterior potrivite pentru fetițe 7 ani

Distracție mare la fetițele de 7 ani, în aer liber. Iubesc atât bicicletele, cât și rolele, penny board-urile și tot felul de accesorii pentru nisip sau activitățile prin grădină. La 7 ani copiii sunt mai activi ca niciodată, iar dacă ai și tu o fetiță căreia vrei să îi marchezi aniversarea cu un cadou special, alege din ideile noastre. Să nu uităm de trambulină, de un set de rachete sau de un set de joacă pentru apă, o piscină. Distracția e garantată!

Cele mai potrivite Role pentru fetițe 7 ani - moderne, colorate, performante

Fetița ta sportivă de 7 ani dă semne că s-a plictisit de bicicletă? Sau și-ar dori și altceva pentru a face mișcare în natură? Îi poți face cadou o pereche de role, cu protecții. Rolele o vor învăța pe fetiță să își exerseze postura corpului, echilibrul, îndemânarea, precum și atenția și concentrarea. Poate fi un cadou binevenit în sezonul cald, deci cadou de 1 iunie sau la ziua ei de naștere. Alege o pereche de role de calitate, din materiale premium, pentru o experiență mai bună. Este ideal pentru cei mici să iasă cât mai des în parc, iar atunci când fac și sport, este cu atât mai bine.

Cele mai potrivite Instrumente muzicale pentru fetițe de 7 ani

Instrumentele muzicale cresc mult încrederea de sine a copiilor, așadar vă încurajăm să achiziționați cât mai multe pentru a le experimenta cât mai devreme. Pentru o tânără sărbătorită de 7 ani poți alege din numeroase instrumente muzicale precum: pian/ orga, acordeon, xilofon, chitară, set de tobe, sau chiar saxofon ori trompetă. Tot din această gamă, există seturi de karaoke cu microfon, care sigur vor impresiona și vor scoate la iveală talente nebănuite. În funcție de bugetul avut la dispoziție, poți opta pentru instrumente calitative, extrem de apropiate celor reale sau chiar de investit în cursuri de canto sau pentru a învăța un instrument muzical cu un profesor. Copiii de 7 ani vor fi încântați că vor învăța încă ceva nou!

Întrebări frecvente
Ce cadou îi pot face fetiței la 7 ani?

Pentru o fetiță de 7 ani ai putea lua câteva cărți cu povești interesante despre sentimente, pentru a o pregăti pentru școală, jocuri cu experimente, un instrument muzical, un aparat foto sau chiar o pereche de role.

Ce cadou de Crăciun pot lua fetiței la 7 ani?

De Crăciun îi poți lua cadou o pijama personalizată cu inițialele ei, un set de bijuterii, seturi inteligente și magnetice de construcție, cărți de povești sau un smartwatch.

Ce cadou pot face nepoatei de 7 ani?

Un cadou perfect pentru nepoțica ta ar fi un joc creativ cu experimente (poate slime), un microscop de copii, un puzzle, o căsuță de păpuși sau cărți cu și despre pregătirea pentru școală.